Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα....


Κάθε μέρα …μια ιστορία!

Επειδή ο Δεκέμβριος είναι  ο Πατέρας των Παραμυθιών!

Της Ελένης Μπετεινάκη*

Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα, Δόξα Κωσταλίδου (εικ. Βανέσσα Ιωάννου), εκδ. Ελληνοεκδοτική

Όλοι γνωρίζουμε πως τα χελιδόνια σαν έρθει το πρώτο κρύο του φθινοπώρου μεταναστεύουν σε πιο θερμές ώρες μέχρι την Άνοιξη. Όλα τα χελιδόνια εκτός από τούτο το μικρό της ιστορίας μας ,που μαγεύεται από τα λόγια ενός μικρού σπουργίτη, και μένει μαζί του να γνωρίσει …τα Χριστούγεννα. Το κρύο είναι τσουχτερό για το λεπτό του σώμα και δεν θα αργήσει να αρρωστήσει. Όμως η λαχτάρα του να δει όλα τα φώτα, τα δέντρα και τα θαυμαστά εκείνα πράγματα που του περιέγραψε ο μικρός σπουργίτης θα το κάνουν γενναίο και δυνατό. Ο Διονύσης, ένα μικρό αγόρι, θα το πάρει μέσα στο σπίτι, και θα γνωρίσει εκτός από τη ζεστασιά του μικρού παλτού που θα του φτιάξει η γιαγιά του αγοριού, την αγάπη, τη δύναμη της προσφοράς, την ομορφιά και την μαγεία της πιο όμορφης μέρας του Χειμώνα. Κι οι ιστορίες του παππού για την Άγια Νύχτα και την γέννηση του Χριστού θα γεμίσουν και την καρδιά του μικρού χελιδονιού με αγάπη  και ικανοποίηση που έζησε όλα τούτα τα θαυμαστά που κανένα άλλο χελιδονάκι δεν έζησε ποτέ !
Μια ιστορία αγάπης, τόλμης, θάρρους και ζεστασιάς από την Δόξα Κωσταλίδου. Ένα παραμύθι που ανατρέπει τα δεδομένα με την δύναμη ψυχής ενός μικρού χελιδονιού που καταφέρνει το αδύνατο. Να ζήσει ένα όνειρο που έμοιαζε άπιαστο. Ένα παραμύθι για τα Χριστούγεννα, για τις συνήθειες, τα έθιμα, την ομορφιά της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου. Μια ιστορία για την φιλία, τις μεγάλες αποφάσεις, την οικογένεια και την ελπίδα. Τη δύναμη της θέλησης, την ικανοποίηση των ονείρων και τη χαρά της  νίκης σε κάθε δυσκολία. Ένα υπέροχο παραμύθι με την εικονογράφηση σε κολάζ και ζωγραφική από την Βανέσσα Ιωάννου.
Ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη. Για τις εποχές και τα έθιμά τους, για τις γιορτές και τα…μαγικά που μπορεί να κρύβουν μέσα τους και που για όλους παραμένουν λαμπερά και μοναδικά!

Για παιδιά από 5 χρονών !

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 5 Δεκεμβρίου 2018 :https://www.patris.gr/2018/12/05/to-chelidoni-poy-perimene-ta-christoygenna/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου