Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πι κι ο Φι, δυο διάσημοι καλικάντζαροι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!


Ο Πι και ο Φι, τα δυο διάσημα καλικαντζαράκια   πήγαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης…

Κι ήταν κι ο Γερο Χρόνος εκεί που ετοιμάζεται να φύγει….Κι ήταν ένα σωρό ήρωες από τα Παραμύθια μας…Να δουν , να μάθουν τι θα γινόταν τούτη τη φορά σ αυτήν την ιστορία!
Και που δεν έφτασε η πονηριά και οι απίστευτες σκανδαλιές των πιο διάσημων καλικάντζαρων στο κόσμο των παιδιών… Ο Πι κι ο Φι, τα δυο δίδυμα καλικαντζαράκια  ξεκίνησαν τη διαδρομή τους φέτος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ανεβήκανε πάνω στη γη, λιγάκι πιο νωρίς από τους άλλους καλικάντζαρους και έκαναν τον κόσμο άνω κάτω! Δεν αφήσαν τίποτα όρθιο στο μπακάλικο του Κυρ Γιάννη. Μπερδέψαν την κανέλα με το πιπέρι και τη ζάχαρη με τον γύψο στο ζαχαροπλαστείο του κυρ Νικόλα. Στο Ραφτάδικο του κυρ Παναγιώτη  την πάτησαν για τα καλά. Τους πήρε κατά λάθος μαζί του ο κυρ Λεωνίδας, μαζί με το σακάκι του, στον Μύλο του. ΚΙ εκεί σκουρήνανε πολύ τα πράγματα….Και κατάλαβαν ακούγοντας μια λέξη που τους προκάλεσε πανικό  πως καμιά φορά στη ζωή τα πράγματα πρέπει  να ακολουθούν  ένα πρόγραμμα.

Μια ιστορία ανέκδοτη της Ελένης Μπετεινάκη που την αφηγήθηκε συντροφιά με τις κούκλες της και  με μπόλικο γέλιο, φαντασία και …Χριστούγεννα!

Κι όλα αυτά στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στης Κυριακής το Παραμύθι ,στις 2 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί!

Και σαν τελειώσανε οι σκανταλιές των καλικάντζαρων όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις χάρτινες φιγούρες του Πι κι του Φι και να θυμούνται πάντα πως τούτα τα καλικαντζαράκια έχουν δρόμο πολύ ακόμα …μέσα στα παραμύθια!

Οι κούκλες είναι πάντα δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη από το μοναδικό : Το Κουμπί και το Βελόνι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου