Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αχτιδοϋφαντής*...


Κάθε μέρα….και μια ιστορία!

Της Ελένης Μπετεινάκη*

Ο Αχτιδοϋφαντής, Βασιλική Νευροκοπλή, εικ : Αιμιλία Κονταίου, εκδ. Λιβάνη

Μια ιστορία μαγική. Χρόνια είχα να μαγευτώ τόσο πολύ από ένα σύγχρονο παραμύθι. Ένα παραμύθι που τα έχει όλα. Την μαγεία, την αγάπη, το φόβο, την αγωνία, τον πόλεμο, την επιβεβαίωση, την τόλμη… το φως. Υπέροχος τίτλος, ο Αχτιδοϋφανής που σου φέρνει στο μυαλό τον μοναδικό Φεγγαροσκεπαστή. Μόνο που τούτη η ιστορία είναι πιο τρανή. Είναι η ιστορία των ταχυδρόμων του Ήλιου που μεταφέρουν χιλιάδες χρόνια τώρα τις ηλιαχτίδες του στη γη. Κι όχι μόνο σαν φως αλλά και σαν έμπνευση, σαν δύναμη, σαν την ίδια τη ζωή σε κάθε άνθρωπο χωριστά. Κι όταν φτάνει η ώρα που ο Μεγάλος Αχτιδοϋφαντής έχει κουραστεί και ψάχνει για διάδοχο, συμβαίνουν τα πιο απίθανα πράγματα. Ο μικρός Χαρίτωνας που θέλει πολύ να νικήσει σε τούτη την αναμέτρηση  τους υπόλοιπους θα καταφέρει χωρίς να το καταλάβει το πιο υπέροχο πράγμα σε γη και ουρανό. Θα φωτίσει η ηλιαχτίδα του ένα πιλότο την πιο κρίσιμη ώρα κι εκείνος θα σκεφτεί, θα θυμηθεί, θα αλλάξει την πορεία  του και ο στόχος του θα δώσει περισσότερο φως και ζωή.

Μαγική η στιγμή, συγκινητική και μοναδική. Ιστορία βγαλμένη από την πιο τρυφερή γωνιά της φαντασίας. Η Βασιλική Νευροκοπλή σε ένα παραμύθι που αγγίζει όλες τις καρδιές, μικρών και μεγάλων. Μια ιστορία που εικονογράφησε επίσης μοναδικά η Αιμιλία Κονταίου. Από τα πιο καλογραμμένα και εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των τελευταίων χρόνων. Ταξίδι στο όνειρο, στη φαντασία, στην αλήθεια και στη δύναμη του ανθρώπου. Του ανθρώπου που η καρδιά κάποιες φορές δεν υπακούει στις αυστηρές εντολές της σκληρής ζωής του πολέμου αλλά κτυπάει μόνο …ανθρώπινα.

Η Βασιλική εμπνεύστηκε και έγραψε ένα ποίημα, ένα μικρό θησαυρό. Η Αιμιλία το ζωντάνεψε τόσο έντονα και τόσο μαγικά που τολμώ για μια ακόμα φορά να μην κρύψω το θαυμασμό που μου προκάλεσαν. Σαν έκρηξη συγκίνησης  και μαγείας.

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά και για όσους αισθάνονται την δύναμη της αγάπης και του φωτός στην ψυχή!

Για παιδιά από 5 ετών

Για την περίληψη του βιβλίου διαβάστε εδώ: http://www.livanis.gr


Δημοσιευτηκε στην ΠΑΤΡΙΣ στις 11 Δεκεμβρίου 2018:https://www.patris.gr/2018/12/11/o-achtidoyfantis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου