Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Φον Κουραμπιές*...


Κάθε μέρα ….και μια Ιστορία!

Φον Κουραμπιές….*

Της Ελένης Μπετεινάκη**

Μέρες Χριστουγέννων και ο πόλεμος των γλυκών είναι έτοιμος να ξεσπάσει για μια ακόμα χρονιά στα δύο γλυκοστρατόπεδα. Οι γνωστοί αρχηγοί των γλυκών ο φον Κουραμπιές και ο κόμης Μελομακαρόνης, αιώνιοι αντίπαλοι, συνεχίζουν να μισούν ο ένας τον άλλο. Όσο κι αν προσπαθούν ο Μπακλαβάτ – Σιρόπ Πασάς, η δούκισσα ντε Πουτίγκα και η μαρκησία Σοκολά των Αμυγδάλων για ειρήνη και συμφιλίωση δεν μπορούν να καταφέρουν απολύτως τίποτα. Η πορεία στα ζαχαροπλαστεία τα πεδία των μαχών ξεκινά, όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τους βγάζει από το δρόμο τους και χάνονται. Με πολλές συμφωνίες με το αστέρι, τον σκίουρο, τον αρκούδο, τον πρίγκιπα Εκατόφυλλο, τον Τρυποκάρυδο και τον κηπουρό των Ονείρων καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους που όμως δεν τους, αναγνωρίζει κανείς ύστερα απ’ όσα πέρασαν. Κι οι ίδιοι κουρασμένοι αποφασίζουν να κάνουν μόνιμα ειρήνη και να κρατήσουν τον πιο αξιοζήλευτο τίτλο: Τα πιο διάσημα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Μια ιστορία  του Κυριάκου Χαρίτου, γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, που θα μας «γλυκάνει» και θα μας δείξει με «χριστουγεννιάτικο» τρόπο, την αξία της αγάπης, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συμφιλίωσης. Ένα παραμύθι που δείχνει επίσης στα παιδιά πως με τον εγωισμό δεν κερδίζεται καμία μάχη στη ζωή και πως κάτω από στολίδια και επιφανειακές καταστάσεις βρίσκεται η ωμή αλήθεια  που λίγο πολύ μοιάζει να είναι  η ίδια για όλους τους …ανθρώπους. Μια πραγματικά ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τα πιο διάσημα γλυκά των ημερών, να τσακώνονται, να πεισμώνουν, να « ξεγυμνώνονται » και να καταλαβαίνουν τα λάθη τους. Ένα παραμύθι που μας κάνει να συμφιλιωθούμε με το εγώ, την υπεροψία και τις λανθασμένες αντιλήψεις του εγωιστικού χαρακτήρα για τον καθένα μας.

Ένα υπέροχο παραμύθι εικονογραφημένο πολύ ιδιαίτερα από την Ντανιέλα Σταματιάδη που τιμήθηκε γι’ αυτήν της τη δουλειά με το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2010.
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd με αφήγηση και έξι πρωτότυπα τραγούδια σε μουσική και ενορχήστρωση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους του Κώστα Χαρίτου.

Για παιδιά που λατρεύουν τις περιπέτειες ακόμα και τα Χριστούγεννα!

*Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη, Κυριάκος Χαρίτος, εικ: Ντανιέλα Σταματιάδη,  εκδ. Μεταίχμιο

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 12 Δεκεμβρίου 2018: https://www.patris.gr/2018/12/12/fon-koyrampies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου