Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μια ζαχαρένια συνταγή*...


Της Ελένης Μπετεινάκη**

Έχετε ακούσει για τον διάσημο ζαχαροπλάστη Ρένο Ζαχαρένιο; Ζει ψηλά στον ουρανό πίσω από ένα σύννεφο που έχει το σχήμα ενός καλοθρεμμένου ελέφαντα. Το εργαστήρι του είναι μοναδικό για έναν και βασικό λόγο, τις λιχουδιές του, που τις αγαπούν όλοι σχεδόν οι ήρωες των παραμυθιών.Την  φετινή χρονιά όμως ο Ρένος σκέφτεται να αλλάξει τις συνταγές του και να φτιάξει κάτι να το χαρίσει στους ανθρώπους. Κι έτσι ψάχνοντας ανακαλύπτει μια παλιά συνταγή, από το βιβλίο του με αριθμό σελίδας 365. Ναι λοιπόν, θα έφτιαχνε για ολόκληρο τον κόσμο κουραμπιέδες με ζάχαρη χάχανη! Αυτή η συνταγή είχε τα πιο παράξενα και πολύτιμα υλικά, μα και ένα μικρό μυστικό που θα έκανε τους κουραμπιέδες του μοναδικούς. Για βοηθούς του έχει ολόκληρη στρατιά από σύννεφα. Όλα έπρεπε να ετοιμαστούν πολύ γρήγορα, πριν ξημερώσει η πρωτοχρονιά. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος λοιπόν, οι κουραμπιέδες ήταν έτοιμοι, ήθελαν μόνο τη ζάχαρή τους. Τότε ανέλαβαν δράση ο Άνεμος και ένα πανέξυπνο μικρό σύννεφο που είχε κάνει μια σπουδαία εφεύρεση και στις 23.59 ακριβώς όλη η πλάση γέμισε με μικρούς κουραμπιέδες και …χιόνια! Αν κάποιος  παρατηρούσε λίγο πιο προσεκτικά τους λευκούς κουραμπιέδες ίσως να καταλάβαινε το μικρό μυστικό του Ρένου του Ζαχαρένιου!

Μια υπέροχη  πρωτοχρονιάτικη – χειμωνιάτικη και πρωτότυπη ιστορία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου. Ένα παραμύθι μαγικό, όπως κι εκείνη η τελευταία νύχτα του χρόνου, γεμάτο με όλα εκείνα τα υλικά που χρειάζονται για να ξεκινήσει αισιόδοξα η νέα χρονιά. Μια ιστορία για την αγάπη, την φιλία, το όνειρο και την αλληλεγγύη. Κι ακόμα  για εκείνους τους αφανείς ήρωες που συχνά μας βοηθούν και στη ζωή μας συμβαίνουν θαύματα. Μια ιστορία που αγκάλιασαν μοναδικά οι εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου που γέμισαν με χρώμα, ζωντάνια και ψυχή τον ίδιο τον Ρένο και τους κουραμπιέδες του.

Μια ιστορία θαυμαστή,  που μας γεμίζει όνειρα, ελπίδα, προσφορά και αγάπη.
Χριστούγεννα είναι, ένα κουραμπιέ θα τον φάμε και γιατί όχι ας διαβάσουμε και ένα παραμύθι με τον σπουδαίο αυτόν πρωταγωνιστή των ημερών. Ίσως να νοιώσουμε κι εμείς το …θαύμα!

Για παιδιά από 5 ετών!

Το παραμύθι μπορεί να «ζωντανέψει» με την εφαρμογή της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες στο βιβλίο!

*Μια ζαχαρένια συνταγή, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, εικ :Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Ελληνοεκδοτική


Δημοσιευτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 13 Δεκεμβρίου 2018:https://www.patris.gr/2018/12/13/mia-zacharenia-syntagi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου