Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ένας κουραμπιές διαφορετικός...Ζωντάνεψε στα Παραμύθια του Σαββάτου!


Σάββατο απόγευμα στις Φυλλο..σοφίες, στο πιο γραφικό και ιστορικό γλυκοπωλείο του Ηρακλείου, ένα παραμύθι ξετυλίχθηκε από εκείνα τα μαγικά που φτιάχνονται μαζί με τα παιδιά…

Έτσι κι αλλιώς πλησίαζαν  τα Χριστούγεννα και παντού αρχίζε να μυρίζει σιγά σιγά μοσχοκάρυδο, κανέλα, βούτυρο , ψημένο αμύγδαλο και …ζάχαρη Άχνη! Στο ζαχαροπλαστείο του κυρ Γιάννη τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είχαν την τιμητική τους. Μόνο που συνέχεια μάλωναν για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο πιο νόστιμος και ο πιο λαχταριστός. 


Ένας κουραμπιές, κάπως διαφορετικός, όμως, δεν ασχολείται σε κανένα άλλο παρά με τον εαυτό του και ο κ. Μελομακαρόνης καμαρώνει για τα δικά του αρώματα και υλικά και τον συμβουλεύει πως πρέπει να κοιτάει πότε πότε και τους άλλους. Τσακώνονταν συνέχεια και από την πολύ φασαρία που κάνουν δεν έχουν καταλάβει πως οι μέρες περνούν και κανένας, μα κανένας, δεν θέλει να τους αγοράσει για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η νεράιδα Άχνη εμφανίζεται τότε και λέγοντας τους ένα μυστικό τους κάνει να σκεφτούν πως κάτι πρέπει  να κάνουν για να αποκτήσουν ξανά την χαμένη τους ….αξιοπρέπεια!

Και τι δεν έγινε σε τούτο το παραμύθι… Όλοι κατάλαβαν την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συγνώμης και της προσφοράς.

Ένα σύγχρονο παραμύθι, « Ένας Κουραμπιές διαφορετικός! »*, αφηγήθηκε  η Ελένη  Μπετεινάκη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.00 στις Φυλλο…σοφίες, στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου του Ηρακλείου, στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Και αφού δοκιμάσαμε κι εμείς τους φοβερούς κουραμπιέδες που έφτιαξαν με την μυστική συνταγή  της νεράιδας Άχνης οι …μάγειροι στις Φυλλοσοφίες φτιάξαμε κι εμείς την πιο παράξενη κατασκευή. Χάρτινους  κουραμπιέδες και μελομακάρονα …διαφορετικά, φτιαγμένοι με υλικά της φαντασίας μας!

Οι κούκλες όπως πάντα ήταν από το Κουμπί και το Βελόνι και την μοναδική Εύη Αλμπαντάκη!

*Διασκευή από τον Γκρινιάρη Κουραμπιέ της Σόφης Κώττη  του Κουραμπιέ Γιεσγιές της Αυγής Βάγια, ένας Κουραμπιές διαφορετικός της Ελένης Μπετεινάκη
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου