Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η ευχή του Νικόλα...*


Της Ελένης Μπετεινάκη

Γιατί καμμιά φορά οι ευχές στα πεφταστέρια βγαίνουν αληθινές…

Σε ένα μικρό χωριουδάκι τη Δροσιά, ο χειμώνας ήταν πολύ βαρύς εκείνη τη χρονιά. Ο μικρός Νικόλας ζει, ευτυχώς, σε ένα μεγάλο και ζεστό σπίτι, που τίποτα απολύτως δεν του λείπει. Μόνο οι φίλοι του είναι μακριά και εξαιτίας του δυνατού κρύου δεν τους βλέπει. Εκείνος όμως τους αναζητά και ένα παγωμένο βράδυ παίρνει για συντροφιά του το μικρό του αρκουδάκι,τον Χνούδη, κι ένα σωρό λιχουδιές και βγαίνει στην αυλή. Φτιάχνει ένα χιονάνθρωπο …διαφορετικό, με  ζαχαρωτά και κασκόλ και γάντια. Κι ύστερα κάνει μια ευχή σε ένα πεφταστέρι που είδαν τα μάτια του να κατευθύνεται στη γη… Κι η ευχή έτρεξε κι αγκάλιασε όλα τα παιδιά, εκείνα που έπρεπε, που είχαν ανάγκη από ζαχαρωτά και ρούχα ζεστά… Κι ο χιονάνθρωπος ήταν πάντα στολισμένος με χίλια δυο καλούδια με τη βοήθεια πια της μαμάς , του μπαμπά και ...του Χνούδη. Κι ένα  μεγάλο Ευχαριστώ γραμμένο με μικρές πέτρες ήταν η πρώτη μεγάλη χαρά για τον Νικόλα,…Κι ακολούθησαν κι άλλες  και ιδέες πολλές για όλο το χρόνο έτσι ώστε να υπάρχει ζεστασιά στις  καρδιές πάντα…
Χειμώνας βαρύς στη φύση όχι όμως και στην καρδιά της Αναστασίας Ευσταθίου. Η ιστορία του μικρού Νικόλα και του Χνούδη γεμίζει ζεστασιά και ομορφιά ψυχές και όχι μόνο. Ένα βιβλίο γεμάτο φύση, ομορφιά και συναισθήματα. Συναισθήματα που μεταδίδονται αστραπιαία και γεμίζουν χαρά και αγάπη όλο τον κόσμο. Μια ιστορία για το μοίρασμα, τη σκέψη, την ομορφιά της ψυχής. Μια ιστορία για την αθωότητα των μικρών παιδιών, την φιλία, την μοναξιά και …τα χαμόγελα.
Μια ιστορία που ντύνει μοναδικά η εικονογράφηση της Martina Peluso που θα σας γεμίσει με ακόμα πιο όμορφα και δυνατά συναισθήματα.

Είναι πολύ τρυφερό η σκέψη ενός μικρού παιδιού από μια τόση δα ευχή, μια τόση δα ελπίδα να μεγαλώνει, να φουντώνει, να μεταδίδεται και να σκορπά τόση ομορφιά σε τόσους ανθρώπους.
Μέρες που ναι ας σκεφτούμε όλοι αυτούς που έχουν ανάγκη κι από ταπεινότητα το κρύβουν!

Για παιδιά από 6 χρόνων …

*Η ευχή του Νικόλα, Αναστασία Ευσταθίου, εικ: Martina Peluso, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 19 Δεκεμβρίου 2018:https://www.patris.gr/2018/12/19/i-eychi-toy-nikola/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου