Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Μια χιονονιφάδα...*


Της Ελένης Μπετεινάκη

Υπήρχε κάποτε μια μικρή πολιτεία με φιλόξενους, γελαστούς και χαρούμενους ανθρώπους. Υπήρχε κι ένα μικρό δασάκι κοντά της. Κάποτε…

Ύστερα όλα άλλαξαν , η πολιτεία μεγάλωσε πολύ, οι άνθρωποι αποξενώθηκαν και το μικρό δασάκι εξαφανίστηκε. Έμεινε μόνο ένα δέντρο, μοναχό . Οι εποχές περνούσαν και κανένας δεν τους έδινε σημασία. Ώσπου μια μικρή χιονονιφάδα κατάφερε με το χορό της και την νιότη της να φτάσει κουτρουβαλώντας κοντά σε εκείνο το μικρό δέντρο που κανέναν δεν είχε συντροφιά. Η μικρή χιονονιφάδα που δεν ήταν άλλη από τη βασίλισσα του χιονιού κάθισε κι άκουσε τον καημό του μικρού δέντρου και σκέφτηκε πως ήταν η μόνη που μπορούσε να το βοηθήσει. Όχι, ακριβώς η μόνη, έβαλε  τα δυνατά του κι ο Βοριάς  κι εκείνος ο μήνας του χειμώνα ο Δεκέμβρης, κι όλοι μαζί άρχισαν να γεμίζουν την φύση και την πολιτεία με  χιόνι. Ένα …χιόνι που έφερε ζεστασιά, στους ανθρώπους που έδωσε το χέρι ο ένας τον άλλο να σηκωθούν, να μην γλιστρούν, να προχωρήσουν και να αρχίσουν ξανά να χαμογελούν.  Κι όλοι θυμήθηκαν τα Χριστούγεννα και τις μυρωδιές, τις λιχουδιές, την χαρά και τη ζεστασιά που προσφέρει το μοίρασμα, η σκέψη και η αγάπη, που έλειπε τόσο καιρό από την καρδιά τους. Κι ένα αστέρι ξέφυγε από τον ουρανό κι ήρθε και στόλισε το μικρό δέντρο, διώχνοντας μακριά την μοναξιά και την πίκρα του. Έτρεξαν και τα παιδιά να το θαυμάσουν κι όλοι μαζί πια γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με τον πιο ζεστό τρόπο κι ας τον έχει προκαλέσει μια παγωμένη χιονονιφάδα.
Μια πολύ τρυφερή ιστορία, βασισμένη στην μοναξιά που βιώνουν οι άνθρωποι στις μεγάλες πολιτείες, στην ελάχιστη επικοινωνία  μεταξύ τους αλλά και στην δύναμη της αγάπης, της πίστης και της προσφοράς. Μια χειμωνιάτικη και χριστουγεννιάτικη ιστορία της Άννας Δενδρινού με υπέροχη εικονογράφηση από την Θέντα Μιμηλάκη. Μια ιστορία που μπορείς  να  την διαβάσεις αλλά και να την ακούσεις από το cd που συνοδεύει το βιβλίο.

Για παιδιά από έξι χρονών…

*Η χιονονιφάδα και το δέντρο το μοναχό, Άννα Δενδρινού ( εικ. Θέντα Μιμηλάκη), εκδ. Κόκκινη Κλωστή


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 20 Δεκεμβρίου 2018 :https://www.patris.gr/2018/12/20/mia-chiononifada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου