Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ο Γαλήνιος και ο Κου σώζουν τον κόσμο!*

*Ο Γαλήνιος και ο Κου ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Jon J Muth, μετάφραση : Αναστασία Δ. Μακρή, εκδ. Άγκυρα   

Της Ελένης Μπετεινάκη

Τα «Παραμύθια του Σαββάτου» για τον μήνα Ιούλιο θα σας κρατούν συντροφιά με «κάθε μέρα κι ένα βιβλίο» προτείνοντας σας νέες και παλαιότερες αγαπημένες εκδόσεις κι ίσαμε τον Αύγουστο που θα γεμίσουμε και τις δικές μας βαλίτσες για τις διακοπές μας!

Ένας θείος κι ένας ανιψιός. Ένα μεγάλο κι ένα μικρό πάντα. Μια οικογένεια, μια συγκατοίκηση γεμάτη αγάπη,  καλές πράξεις και βιωματική…σοφία. Η μέρα τους ξεκινάει με ένα καλό πρωινό. Κι εκείνο το πρωί ο Κου είχε μια καταπληκτική ιδέα :

«Να διορθώσουμε όλα τα πράγματα που είναι λαθεμένα. Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον κόσμο»

Πρώτα απ’  όλα ο Γαλήνιος, ο θείος του Κου, είπε πως έπρεπε να βάλουν αρχή από το δωμάτιο του ανιψιού του που χρειαζόταν τακτοποίηση. Στη συνέχεια τάισαν τον Τζάσπερ, το γάτο που λιαζόταν στον ήλιο. Αλλάξαν την άμμο του, τον βούρτσισαν και ετοιμάστηκαν κι οι δύο για μικρές βόλτες και εξερευνήσεις. Κι αρχίσαν οι απορίες του Κου για τον κόσμο, τα ψάρια, τις συνήθειες, το περιβάλλον. Κι αφού τάισαν και τα ψάρια της λίμνης κίνησαν να φτιάξουν ένα γλυκό για να καλωσορίσουν τους νέους τους γείτονες. Η οικογένεια Σάναμ καλοδέχτηκε το δώρο τους κι εκείνη συνέχισαν την εγκάρδια προσφορά τους πάνω σε δύο ποδήλατα τούτη τη φορά. Κι αρχίσαν πάλι οι εσωτερικές αναζητήσεις, οι υπαρξιακές απορίες και οι πιο εποικοδομητικές συζητήσεις.

Και κατέληξαν πως αν κι ο καθένας μας έχει το δικό του σπιτικό και όσους τους αγαπούν και τους φροντίζουν πρέπει πάντα να προσπαθούν, να σέβονται και να βοηθούν κι όλους τους άλλους.

Και τότε ήταν που εμφανίστηκε στην άκρη ενός δρόμου μια χήνα με τα μικρά της. Κι ένα φορτηγό καταμεσής του. Ο Γαλήνιος κι ο Κου σταμάτησαν το πικ νικ και την κουβέντα τους κι έτρεξαν να βοηθήσουν μη συμβεί κανένα μεγάλο …κακό.

Και τα κατάφεραν κι οι απαντήσεις στα μικρά – μεγάλα ερωτήματα τους δόθηκαν μόνο με τις πράξεις τους.

«Κάθε φορά που κάνεις κάτι καλό, σώζεις και από λίγο τον κόσμο», είπε ο Γαλήνιος

Μια τρυφερή ιστορία του Jon J Muth για την καλοσύνη, την γενναιοδωρία, την αγάπη, το νιάξιμο και την εσωτερική μας ισορροπία. Μόνο παίρνοντας μέρος στη δράση μπορείς να βοηθήσεις στις αλλαγές του κόσμου. Μια μικρή καθημερινή ενέργεια του καθενός μας αυξάνει την πιθανότητα να γίνει όλος ο κόσμος καλύτερος. Πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο φέρνουν πάντα γαλήνη, ηρεμία, αίσια αποτελέσματα και ισορροπίες.

Μια ιστορία γεμάτη αγάπη και προκλήσεις για μια καλύτερη ζωή.  Μια ιστορία οικογενειακής προσφοράς, ισορροπημένης σκέψης και καλών ιδεών και  πράξεων.

Ο Jon I Muth είναι ένας συγγραφέας και εικονογράφος με διεθνή αναγνώριση και ο ήρωάς του ο Γαλήνιος είναι διάσημος στον έντυπο τύπο  και στο τηλεοπτικό κοινό. Έχει σαν στόχο αυτό το Μεγάλο Πάντα να συμβάλει στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Ο Jon J Muth έχει τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία για τοις «ο υπέροχες ιστορίες του Γαλήνιου», Zen Shorts,  και από τον Δεκέμβριο του 2020 προβάλλονται σαν παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων στην Apple Tv.

Δείτε περισσότερα εδώ κι αναζητείστε τα βιβλία του σε όλα τα βιβλιοπωλεία: https://e-agyra.gr/index.php?route=product/product&product_id=1896

*Ο Γαλήνιος και ο Κου ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Jon J Muth, μετάφραση : Αναστασία Δ. Μακρή, εκδ. Άγκυρα

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/

 


Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2023 στο cretalive.gr :Εδώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου