Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος στην Β' Τάξη του 1ου Δημ. Σχ. Κρυονερίου!

Μια φορά κι ένα καιρό…

Ήταν μια δασκάλα, στο 1ο Δημ. Σχ. Κρυονερίου Αττικής.

Σαν τμήμα της για εκείνη τη χρονιά (2023-24) είχε και έχει την Β΄τάξη.

Το όνομά της Σοφία Παπαχαρισίου.

Αυτή λοιπόν η δασκάλα έφτιαξε μια βιβλιοθήκη στο σχολείο της ή μπορεί και να ανανέωσε την ήδη υπάρχουσα,  με πολλή προσωπική δουλειά.  Κάποια στιγμή για την λειτουργήσει σκέφτηκε να την  παρουσιάσει  στα παιδιά με ένα παραμύθι. Ψάχνοντας αρκετά και έχοντας φτάσει πια στον Δεκέμβριο ανακάλυψε πως υπήρχε ένα βιβλίο που «έμπαινε» σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη : Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος! ( Την ξέρετε οι περισσότεροι την υπόθεση του, φαντάζομαι)

Έφτιαξε λοιπόν ένα θεατρικό σενάριο, σκηνικά απίστευτα, μοίρασε ρόλους, ζήτησε και την βοήθεια της Θεατρολόγου του σχολείου Χριστίνας Κρίθαρη  και το παραμύθι ετοιμάστηκε με μεγάλη όρεξη, πολλά γέλια και χαρά για να γίνει η Χριστουγεννιάτική γιορτή της τάξης.

Δεν την ήξερα την Σοφία. Δεν είχαμε μιλήσει ή βρεθεί ποτέ. Δεν έχει Facebook ή Instagram και… δεν μπορούσα να φανταστώ την συνέχεια. Με την αμέριστη συμπαράσταση  και υποστήριξη του συζύγου της Κώστα Μπάρκα έγινε ένα μικρό θαύμα. Με βρήκε και  μέσα σε πολύ ελάχιστο χρόνο κανόνισε  να βρεθώ κι εγώ στην παράσταση και να παρακολουθήσω όλο αυτό το εγχείρημά.

Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί.  Εγώ ακόμα πιο πολύ κι έτσι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στις 18.00 το απόγευμα με ένα ταξίδι αυθημερόν, ή καλύτερα μερικών ωρών, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σε μια αίθουσα που ήταν σαν να είχε βγει από  παραμύθι. Έζησα ένα ονειρικό απόγευμα γεμάτο συγκίνηση, αγάπη, απίστευτη ενέργεια και μοναδικές στιγμές.

Τα παιδιά ήταν όλα τους υπέροχα. Ένιωσα πως ζούσα μια από τις πιο σημαντικές μέρες της συγγραφικής μου καριέρας.

Μόνο αν ήσασταν εκεί θα καταλαβαίνατε τι ακριβώς συνέβη.

Θέλω να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ευχαριστώ για όλο αυτό που ζήσαμε. Να αρχίσω από την Σοφία, τον Κώστα και τα δυο υπέροχα παιδιά τους την Βασιλική και την Κατερίνα.

Όσο για τους ηθοποιούς σε έναν έναν ξεχωριστά υποκλίνομαι:

Ιάσωνα – Τρακατρούκα, Χαρά, Βάσια,Καλλιόπη,Ζωή και Μαρία  νεραιδούλες μου, Πι -Χρήστο, Φι- Κωνσταντίνε, Στράτο- Σταχτή, Νεκτάριε-Κουτσοδόντη, Γιάννη – Κουτρουβάλα, Πανετλή- Αρχιμουσικέ των καλικάντζαρων, Ελισσώ – Νεράιδα Άχνη σας χιλιοευχαριστώ!

Μαρινίκη – Κοκκινοσκουφίτσα, Θάνο – Πινόκιο, Φανή- Φρικαντέλα, Λάουρα- Κλάρα, Γιώργο – Καρυοθραύστη, Αναστάση- Στρατιώτη Ατρόμητε και Δημήτρη – Στρατιώτη Ανίκητε, Νικόλα- κυρ Σουσαμάκη, Δημήτρη – κυρ Ανέστη, Γιάννη- Κυρ Ηλία ζαχαροπλάστη, Σπύρο – Βασιλιά Αρθούρε και σας σας χιλιοευχαριστώ

Χριστίνα Κρίθαρη Απίστευτη Αφηγήτρια και Εμψυχώτρια και Σκηνοθέτρια της Παράστασης

Γονείς αυτών των υπέροχων παιδιών σας να είστε πάντα καλά, πάντα!

Σοφία! ΔΕΝ έχω λόγια… 

Μεγάλη Τιμή για μένα!

Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω στη μαγεία της βραδιάς, στο τι ζήσαμε και πως έγινε όλο αυτό.

Εις το επανιδείν !

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας. Παντοτινά στην ψυχή μου!























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου