Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Το τραγούδι του Πέτρου ...στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Το τραγούδι του Πέτρου, Νίνα Βαβούρη, εικ : Ελίζα Βαβούρη, εκδ. Καστανιώτης

Της Ελένης Μπετεινάκη

Ο Πέτρος είναι ένας  γαϊδουράκος που αγαπά πολύ την μουσική και παίζει λύρα αψεγάδιαστα. Ζει σε ένα χωριό και πότε πότε κατεβαίνει στην παραλία, πάντα μόνος, αφού όλοι τον θεωρούν λίγο παράξενο ή και χαζούλη. Εκείνος  είναι απλά  διαφορετικός. Κάποιες φορές στο τραγούδι του, τού κρατούν συντροφιά τα θαλασσοπούλια… Και μια μέρα αράζει στην ακτή μια κατακόκκινη βάρκα με ένα ζώο που δεν το είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή του. Μια καμηλοπάρδαλη.  Τον ακολουθεί φοβισμένη κι αμίλητη. Κι ο Πέτρος νιώθει πως πρέπει να την περιποιηθεί. Όμως εδώ αρχίζουν τα παράξενα. Οι φίλοι αναρωτιούνται για την νέα επισκέπτρια, κακόβουλα και με κουτσομπολιά που φέρνουν αμηχανία και στεναχώρια και στον Πέτρο και στην Ζούρι. Και τότε η μουσική και το τραγούδι θα κάνουν το θαύμα τους…

Η ζωή της Ζούρι και η περιπέτεια της γίνονται γνωστά  κι όλα αλλάζουν στη ζωή του Πέτρου. Μόνο που η ζήλεια, η κακία και οι μίζερες σκέψεις κάνουν την εμφάνισή τους στον περίγυρο και δημιουργούν προβλήματα. Η Ζούρι θα διωχθεί από το νησί από γείτονες και «φίλους». Ο Πέτρος αψηφώντας τον κίνδυνο θα τρέξει να τη σώσει και τότε όλοι θα καταλάβουν το μεγάλο λάθος που έκαναν.

Μια υπέροχη ιστορία για την φιλία την ευγνωμοσύνη, την διαφορετικότητα, την αγάπη και την μουσική. Μια περιπέτεια ζωής που μιλά στην καρδιά. Ήρωες ασυνήθιστοι σε παιδικά βιβλία περιγράφουν και ζουν γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν στην πραγματική ζωή και ιδιαίτερα σε κλειστές κοινωνίες που όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ένα βιβλίο για την αλληλεγγύη, για την δεκτικότητα σε κάθε ξένο – μετανάστη ή πρόσφυγα. Για τις χαμένες πατρίδες που πάντα φέρνουν όμορφες αναμνήσεις και συναισθηματικά φορτία τεράστια.

Για την αποδοχή και την αναγνώριση των λαθών μας και τη δύναμη της ψυχής ειδικά μπροστά σε κίνδυνο ή απώλεια.

Ένα βιβλίο που εικονογραφήθηκε πολύ ιδιαίτερα και εντυπωσιακά από την Ελίζα Βαβούρη με χρωματισμούς, σκίτσα και έμπνευση δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Βρείτε το εδώ :https://www.kastaniotis.com/catalog/product/view/id/16020


Δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr στις 4 Ιουνίου 2022 :https://www.cretalive.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου