Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Το πείσμα ενός ιππότη ....στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Το πείσμα ενός ιππότη, Ιωάννα Μπαμπέτα, εικ: Αιμιλία Κονταίου, εκδ. Μεταίχμιο

Tης Ελένης Μπετεινάκη

Ακόμα και οι ιππότες, όπως ο Αρθούρος, υπάρχουν μέρες που δεν θέλουν καθόλου κάποια πράγματα. Για παράδειγμα να πιούν γάλα. Ο Αρθούρος πεισμώνει τόσο πολύ που αρνείται να πιει έστω μια σταγονίτσα. Άλλες φορές πάλι δεν θέλει να πάει ούτε στο σούπερ μάρκετ, ή να δεχτεί ένα μικρό κέρασμα από την αδελφή του, ή να διαλέξει ένα βιβλίο με παραμύθια, λίγο πριν κοιμηθεί για να του το διαβάσει η μαμά ή ο μπαμπάς.

Οι γονείς του καταλαβαίνουν πως δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα με την διάθεση και το πείσμα του.  Ώσπου μια μέρα όλη η οικογένεια πηγαίνει μια εκδρομή σε ένα ολάνθιστο λιβάδι και συναντούν έναν γάιδαρο. Ο Αρθούρος εντυπωσιάζεται και πιστεύει πως είναι η ώρα να γίνει αληθινός ιππότης με «άλογο». Μόνο που ο Παντελής, ο γαϊδάρακος, έχει άλλη άποψη. Η κυρία με τις γαλότσες που της ανήκει ο Παντελής, επιτρέπει στον Αρθούρο να τον ιππεύσει αλλά ο γάιδαρος αρνείται πεισματικά να προχωρήσει ή να δεχτεί οποιανδήποτε εντολή από το μικρό αγόρι. Μόνο σαν έφυγαν από την εξοχή ο γάιδαρος αποφάσισε να κουνήσει, να τρέξει, και να σταματήσει τα πείσματα. Τότε μόνο ο Αρθούρος κατάλαβε…

Το πείσμα ενός ιππότη είναι το τρίτο βιβλίο συμπεριφορών και καθημερινών συνηθειών και συναισθημάτων που γράφει η Ιωάννα Μπαμπέτα και εικονογραφεί η Αιμιλία Κονταίου.


Ένα βιβλίο με έξυπνη ιστορία  και αλληγορική σημασία για το πείσμα των μικρών παιδιών. Με εύστοχη επιλογή από την συγγραφέα και πολύ χαρακτηριστική για το θέμα της αφού χρησιμοποιεί σαν ήρωα ένα άκακο, δυσεύρετο πια και αγαπημένο ζώο, το γαϊδουράκι. Ένα βιβλίο απόλυτα κατανοητό από μικρά και μεγαλύτερα παιδιά για την συμπεριφορά και  το συναίσθημα του εγωισμού και του πείσματος.

Ένα βιβλίο με οδηγίες χρήσης για γονείς και εκπαιδευτικούς. Με χρήσιμες και χρηστικές συμβουλές που θα σας ενθουσιάσουν. Άρα ένα βιβλίο και για εμάς τους μεγαλύτερους.

Για τα τόσο έντονα συναισθήματα που πρέπει να διαχειριστούμε.

Βρείτε το εδώ  : https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B7

Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις  Ιουνίου 2022 :https://www.cretalive.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου