Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

H Χρωματούσα στο 43ο Δημ.Σχ. Ηρακλείου...


Μου είπαν πως είναι το γούρι τους η Χρωματούσα. Η αλήθεια είναι πως εδώ και τρία χρονιά τουλάχιστον, η επίσκεψη της μικρής χαρούμενης μάγισσας στην βιβλιοθήκη του 43ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου την αρχή της χρονιάς είναι γεγονός. Άλλωστε η Χρωματούσα λατρεύει τις νεράιδες και τους μικρούς βιβλιόφιλους δράκους. Κι ύστερα είναι εκεί τα πιο πολλά βιβλία που έχει δει σε σχολείο κι ίσως κάποιο να θέλει λίγο χρώμα σε μια εικόνα του! Με χαρά λοιπόν περιμένει την πρόσκληση και με μεγάλα βήματα περνά το κατώφλι της βιβλιοθήκης με το δεξί της ποδάρι που έχει  εκείνη την ασπροκόκκινη κάλτσα…. Η Καμέλια η γάτα της Χρωματούσας γουργουρίζει από το ξημέρωμα σαν καταλαβαίνει πως έφτασε η μέρα. Ακόμα κι ο φοβερός μάγος ο Αταίριαστος  σιδερώνει το μαύρο του κουστούμι και με το ανατριχιαστικό του γέλιο ετοιμάζεται…

Μια ολόκληρη τάξη από πρωτάκια που πηγαίνουν σχολείο ή καλύτερα για δράση στη βιβλιοθήκη του το απόγευμα περίμεναν με πολλά χαμόγελα τους ήρωες μου. Κι ήταν τόσο καταπληκτικό κοινό που η Χρωματούσα κι εγώ πολύ συγκινηθήκαμε. Βάψαμε με τα χρώματα του φθινοπώρου το απόγευμα, τα παραμύθια, την τάξη και την ψυχή μας.

«Δεν έχω τι να πω, μαγεύτηκα» είπε ένα πρωτάκι κι είδα την Χρωματούσα να λάμπει από χαρά. Κι ύστερα σαν τέλειωσε η ιστορία ένα μεγάλο δάσος φθινοπωρινό  ζωγραφίστηκε  σε όλη την αίθουσα με βοηθό πολύτιμο την αγαπημένη Χρύσα Βαθιανάκη που ήρθε να ακούσει το παραμύθι της μαγισσούλας μου.






Και περάσαμε εμείς καλά, τα παιδιά ακόμα καλύτερα και δώσαμε  υποσχέσεις για την επόμενη φορά.
Και τώρα που περάσαν λίγες μέρες και καταστάλαξε η χαρά κι η συγκίνηση οφείλω κι εγώ ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πρώτα απ’  όλα στην Ελευθερία την Καλούδη, την καλή νεράιδα και ψυχή της βιβλιοθήκης για την αγάπη, την πρόσκληση και τις ιδέες της. Σειρά έχει άλλη μια καλή νεράιδα η Αναστασία η Κουρτικάκη που επίσης δίνει ψυχή σε εαυτό το σχολείο και στη βιβλιοθήκη του. Και αφήνω το τέλος για την Ειρήνη την Τσαιμά  που άφησε τα πάντα για να μη χάσει το παραμύθι.

Χρύσα ήμουν πολύ τυχερή που ήσουν στο σχολείο εκείνο το απόγευμα…

Να ΄μαστε καλά, πάντα να ανταμώνουμε…

Υ.Γ.  Το Βιβλιοδρόμιο  http://schoollibrary43.weebly.com/  τιμήθηκε φέτος με το βραβείο ΙΒΒΥ 2019 :Σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας...



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου