Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αλήθεια εσείς πιστεύεται στον Άγιο Βασίλη;



Μια μέρα μια ιστορία  …ίσαμε την Πρωτοχρονιά!

Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη*

Γιατί ο Δεκέμβρης είναι ο Πατέρας των Παραμυθιών…

Ήταν μια φορά και δυο καιροί ….

Αλήθεια εσείς πιστεύεται στον Άγιο Βασίλη; Ή μήπως μόνο τότε που ήσασταν παιδιά; Η Βιρτζίνια Ο΄Χάνλον πίστευε και όλοι την κορόιδευαν. Κι όλα αυτά πριν πολλά πολλά χρόνια και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη του  1897. Έτσι στέλνει ένα γράμμα στην πιο έγκυρη εφημερίδα την New York Sun εκφράζοντας την απορία της και ζητώντας  μια απάντηση.
Οι δημοσιογράφοι και συντάκτες της εφημερίδας  πανικοβάλλονται ωστόσο ένας απ΄ αυτούς ο Φράνσις Τσέρτς αναλαμβάνει να απαντήσει στην μικρή μαθήτρια. Το γράμμα γίνεται θρύλος όπως και η απάντηση που διαβάζει κάθε χρόνο στα παιδιά του σχολείου της, από ένα απόκομμα της εφημερίδας που το φυλάει σαν φυλακτό, η δασκάλα πια, Βιρτζίνια. Στο βιβλίο ξετυλίγεται η ζωή της γύρω απ΄αυτήν την δημοσίευση κι όλα τα θαυμαστά που έζησε και πέρασε ως το τέλος της. Ένα τέλος που κλείνει την ιστορία όσο πιο τρυφερά θα μπορούσε να σκεφτεί ένας συγγραφέας με μια πολύ μαγική και συγκινητική στιγμή. Γιατί τη νύχτα που ο Άγιος Βασίλης έρχεται στη γη …όλα μπορούν να συμβούν!
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι πια ένας πολυαγαπημένος συγγραφέας χιλιάδων παιδιών και εφήβων, γιατί πολλές από τις ιστορίες του στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα και η μυθοπλασία που τους δημιουργεί, συγκινεί, εκπλήσσει και αφήνει μια αίσθηση ικανοποίησης σε κάθε  αναγνώστη.
Επάξια έχει τιμηθεί τούτο το βιβλίο  και έχει μπει στη λίστα στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2014, της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, με τα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2013.

Για παιδιά από 8 χρόνων!

Από το βιβλίο : Ναι, Βιρτζίνια, Υπάρχει Άγιος Βασίλης!, Βασίλης Παπαθεοδώρου,(εικ. Λίλα Καλογερή) εκδ.  Καστανιώτη



Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου