Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Ζωντάνεψε…. ο Ραφτάκος των Λέξεων στα Παραμύθια του Σαββάτου!Ήταν μια φορά κι δυο καιροί, σε μια πολύ μικρή πόλη  ένας ράφτης που όλοι λέγανε πως ήταν μοναδικός! Μόνος του έραβε κι έντυνε μεγάλους και παιδιά και ακούστε τι υλικό χρησιμοποιούσε για τα ρούχα και τα πλεκτά του: Μόνο …λέξεις! Λέξεις από παραμύθια, από ποιήματα, από τραγούδια, από ιστορίες παλιές και λεξικά κι εγκυκλοπαίδειες….

Κι είχε μια μαγεία στα χέρια και στα λόγια τούτος ο Ράφτης που το ζήσαμε μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι  στο βιβλιοπωλείο Greekbooks.gr (Καντανολέων 8, Ηράκλειο) με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Μια ιστορία, ένα παραμύθι γεμάτο ζεστές και δροσερές λέξεις που τυλίχθηκαν σε ένα κουβάρι και ξεδιπλώθηκαν ξανά μέσα στις ψυχές όλων. Κι αφού ζωντάνεψε για τα καλά ο Ραφτάκος μας έμαθε πως με τις λέξεις της καρδιάς, της αγάπης και της αγκαλιάς μα κι εκείνες τις πολύ ζεστές του χειμώνα και του καλοκαιριού  γίνονται τα πιο πολύτιμα ρούχα και …πράγματα!

Κι έτσι φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας πουλόβερ γεμάτα λέξεις  για να θυμόμαστε πως ο καλός ο λόγος είναι  πάντα εκείνος που δίνει φτερά κι ομορφιά στη ζωή…

Στα Παραμύθια του Σαββάτου παρέα με κούκλες από το Κουμπί και το Βελόνι  και πολλά παιδιά που αγαπούν τα Παραμύθια. 


(Διασκευή από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, ο Ραφτάκος των λέξεων , εκδ.Μεταίχμιο)


 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου