Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Η Φεγγαρόπιτα στα Παραμύθια του Σαββάτου στις "Φυλλοσοφίες"!



Η Φεγγαρόπιτα* είχε κρυμμένα στη συνταγή της δυο μυστικά που ΄ταν πολύτιμα και μοναδικά. «Δεν την πουλάω την πίτα μου. Θα την χαρίσω μόνο σε εκίνον που ξέρει να μοιράζεται», είχε πει ο κυρ Σπύρος ο Φούρναρη. Ένας φούρναρης που αγαπούσε πολύ  να φτιάχνει ψωμιά και πίτες. Πίτες γνωστές αλλά και άγνωστες όπως η  μαγική Φεγγαρόπιτα που δημιούργησε πολλές απορίες σαν φτιάχτηκε για πρώτη φορά. 

Μια περιπέτεια μοναδική γεμάτη εκπλήξεις, παράξενα και θαύματα. Για όλους εκείνους που βιάζονται πολύ αλλά και για τους άλλους που ξέρουν να περιμένουν. Να αγαπούν, να νοιάζονται και να πιστεύουν στα φεγγάρια και στα παραμύθια. Μια ιστορία γεμάτη μαγεία, φαντασία και παράξενα υλικά «γευτήκαμε» όλοι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017. Η Φεγγαρόπιτα*, ο κυρ Σπύρος ο Φούρναρης κι ο κυρ Χαράλαμπος ο Γεωργός ζωντανέψανε  στις 5μ.μ. στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στο ιστορικό καφε-γλυκοπωλείο τις Φυλλο…σοφίες, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. 

Ένα σωρό παιδιά, γονείς, άνθρωποι που αγαπούν το παραμύθι και η Ελένη Μπετεινάκη παρέα πάντα με κούκλες και …πολύχρωμες κλωστές ήταν εκεί σε μια αφήγηση που γέμισε μαγεία την ψυχή, την καρδιά και τη σκέψη μας.

Κι όταν τελείωσε τούτη η θαυμαστή ιστορία τα παιδιά έφτιαξαν με τα δικά τους μοναδικά υλικά, εκείνα της φαντασίας  και των χρωμάτων τις δικές τους  «πίτες»!


Οι κούκλες της Φεγγαρόπιτας είναι από το Κουμπί και το Βελόνι και οι φωτογραφίες της Λίτσας Ζωγραφάκη

*(Διασκευή από το Παραμύθι :Η Φεγγαρόπιτα, Κώστας Μάγος,εκδ. Διάπλαση)

Ίσαμε το επόμενο Σάββατο με ένα ακόμα παραμύθι μαγικό!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου