Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

H Μάγισσα Χρωματούσα... ! Μόλις κυκλοφόρησε ...



Νέα κυκλοφορία: Η Μάγισσα Χρωματούσα
Κείμενο: Ελένη Μπετεινάκη
Εικονογράφηση: Graham Hodgetts

Η Χρωματούσα είναι μια μάγισσα. Μια μάγισσα διαφορετική.  Δεν φοράει μαύρα ρούχα, δεν έχει γαμψή μύτη, δεν μένει σε πύργο, δεν της αρέσουν τα μαγικά ξόρκια με βατραχοπόδαρα, νυχτερίδες και αράχνες. Αγαπάει πολύ όλα τα χρώματα, ακόμα και το μαύρο ή το γκρι. Μαζί με τη γάτα της, την Καμέλια, τρυπώνουν μέσα στα παραμύθια και δίνουν ζωντάνια σε χρώματα και πράγματα. Μόνο που ο Μάγος Αταίριαστος έχει άλλα σχέδια για τη μικρή μάγισσα...

 Μια ιστορία για την κατανόηση του εαυτού μας, τη φιλία, την καλοσύνη και την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό...

"...Τώρα τι να πω! Μεγάλη μέρα πολύ μεγάλη… Τούτο δω το παιδί μου, η Μάγισσα Χρωματούσα, είναι το πρωτόγραφό μου . Γράφτηκε πριν πολύ καιρό κι έμεινε στο σεντούκι των παραμυθιών μου περιμένοντας να ωριμάσει. Και μια μέρα ένας μάγος στην εικόνα, της έδωσε πνοή και μορφή, μόνος του κι ήταν σαν να ήξερε ακριβώς πως την ήθελα. Ο Graham Hodgetts ήταν για μένα ο πατέρας της. Κι ύστερα ο Διονύσης Βαλεριάνος, πίστεψε σ΄αυτήν και θέλησε να της δώσει φτερά να πετάξει σ΄όλον τον κόσμο! Και σήμερα, 8 του Δεκέμβρη, πέταξε πολύ ψηλά! 


Το ευχαριστώ στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι λίγο, αλλά είναι από την ψυχή μου… Όσο για το παραμύθι… εγώ σαν μάνα του δεν μπορώ να πω τίποτα!..."( Ελένη Μπετεινάκη)

Αναζητείστε το : http://www.ellinoekdotiki.gr

Ελένη Μπετεινάκη 


Γεννήθηκα σε μια μικρή κωμόπολη του Ηρακλείου, τις Αρχάνες, και έζησα εκεί τα παιδικά μου χρόνια παρέα με «γιαγιάδες» που μου έλεγαν πολλές ιστορίες και παραμύθια. Ήθελα πάντα να παραμείνω παιδί κι έτσι σπούδασα Νηπιαγωγός, και κατάφερα να συνδυάσω την αγάπη μου στα παιδιά και τα παραμύθια με τον καλύτερο τρόπο. Σαν μεγάλωσα… λίγο, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ και να γνωρίσω μέρη που είχα ονειρευτεί. Μου έμειναν  τόσες πολλές εικόνες που σήμερα πια, μπορώ να τους «γράφω» λόγια και να φτιάχνω τις δικές μου ιστορίες. Διαβάζω πολύ, αγαπώ τη θάλασσα και το… ποδήλατό μου. Η τύχη με έφερε κοντά στα βιβλία με τέτοιο τρόπο που μπορώ να διαβάζω οτιδήποτε κυκλοφορεί από την πρώτη του μέρα.

Εδώ και 20 περίπου χρόνια δουλεύω σαν νηπιαγωγός και ασχολούμαι με την διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα βιβλία και ιδιαίτερα τα παιδικά. Έχω κάνει αρκετές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου με θέμα το παραμύθι με τον τίτλο  : «Μια φορά και …δυο καιροί». Αγαπώ πολύ την Ιστορία και την Λαογραφία και αρκετά από τα άρθρα μου δημοσιεύονται στις τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές  ηλεκτρονικές σελίδες: Cretalive.gr, ThinkFree.gr και Fractal.gr  κ.α. Διατηρώ μια  στήλη , «Τα παραμύθια του Σαββάτου », με παρουσιάσεις και απόψεις για τα παιδικά βιβλία, στα παραπάνω έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και αφηγούμαι πάρα πολύ συχνά ιστορίες και παραμύθια σε χώρους και βιβλιοπωλεία της πόλης μου. 


Το 2015 μου απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό « Βούλα Κουλουμπή», η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.


Το  blog μου :  http://zhtunteanagnostes.blogspot.gr/  


Και η επίσημη σελίδα για «Τα Παραμύθια του Σαββάτου»: http://taparamythiatousavvatou.gr/


( Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία :elenbet@gmail.com )

Δημοσιεύτηκε :Στο cretalive.gr στις 8 Δεκεμβρίου 2015: http://www.cretalive.gr/culture 
στο candianews στις 11 Δεκεμβρίου: http://www.candianews.gr
στο crete2day :http://www.crete2day.gr
στο ekriti.gr :http://www.ekriti.gr
εφημερίδα Πατρίς:http://www.patris.gr/articles
εφημερίδα Nεα Κρητη     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου