Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι περιπέτειες του Σκανταλίνου μάγεψαν τα παιδιά στα « Παραμύθια του Σαββάτου»!



Οι περιπέτειες του Σκανταλίνου μάγεψαν τα παιδιά  στα « Παραμύθια του Σαββάτου»!

Ήρθαν τελικά, πολύ πιο νωρίς, φέτος, οι καλικάντζαροι στα «Παραμύθια του Σαββάτου». Μαζεύτηκαν κι ένα σωρό παιδιά να τους δουν και να μάθουν τι καινούργιες σκανταλιές είχαν πάλι σκεφτεί για τούτη τη χρονιά. Κι εκεί γνώρισαν τον Σκανταλίνο που είχε αποφασίσει να μην επιστρέψει στο χωριό του σαν τελείωναν οι διακοπές στη γη, αλλά να μείνει και να γίνει κάποιος άλλος… ένα κανονικό παιδί!
 
Με την Ελένη Μπετεινάκη,αφηγήτρια του παραμυθιού  και με τις κούκλες της ξετυλίχτηκε μια «καλικαντζαροπεριπέτεια» ,γεμάτη γέλια και μηνύματα. Ο Σκανταλίνος αφού μπλέχτηκε σε μια ξεκαρδιστική ιστορία μέσα στο σπίτι του μπάρμπα –Κρεμμύδη, είδε πως η ζωή στη γη δεν είναι  μόνο διακοπές, κουραμπιέδες, λουκάνικα, χρυσόσκονη και παιχνίδια, αλλά έχει και υποχρεώσεις.

Κατάλαβε πως είναι καλύτερο να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι! Μα πάνω απ όλα ένοιωσε  πως τις  μέρες  τις χριστουγεννιάτικες η διάθεση, το κέφι , τα δώρα και οι μικροσκανταλιές έχουν την τιμητική τους!

Κι ύστερα φτιάξαμε και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και γέμισε χρώμα, χρυσόσκονη και παιδικά χαμόγελα ο τόπος όλος!

Κι όλα αυτά και πολλά περισσότερα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στις 5 του Δεκέμβρη στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».
 
Και συνεχίζουμε με πολλές ιστορίες για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο… ίσαμε την επόμενη φορά!

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου