Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Όχι μόνο Μπλε…

Συχνά όταν διαβάζουμε βιβλία που θέλουμε να τα μοιραστούμε με πολύ κόσμο δεν περιμένουμε να έρθει το Σάββατο και να σας τα πούμε…

Της Ελένης Μπετεινάκη

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα μικρό αγόρι που ζούσε σε μια μπλε πολιτεία, σε ένα γαλάζιο σπίτι που ότι υπήρχε μέσα σ΄αυτό ήταν…μπλε! Κι από το παράθυρο ό,τι και να κοιτούσε είχε μόνο αυτό το χρώμα. Δρόμοι, δέντρα, σπίτια, αυτοκίνητα …ήταν μπλε!  Εκείνος όμως δεν αγαπούσε το μπλε και δεν άντεχε να το βλέπει παντού. Αγαπούσε πολύ το κίτρινο χρώμα, αλλά σε ποιον να το πει που φοβόταν πολύ.

Και μια μέρα στο σχολείο που έπρεπε να πεταχτεί οτιδήποτε ήταν πολύχρωμο και να υπάρχουν μόνο μπλε παιχνίδια, καρέκλες και θρανία, το αγοράκι έκρυψε στην τσάντα του ένα κίτρινο παπί.

Και σαν πήγε σπίτι του το έκρυψε μέσα στην ντουλάπα του μαζί με άλλους κίτρινους θησαυρούς. Ήθελε να το εξομολογηθεί στον μπαμπά του αλλά τρόμαζε και μόνο στην ιδέα. Έτσι σαν κοιμήθηκαν όλοι άνοιξε την κρυψώνα του και το …κίτρινο πλημμύρισε το δωμάτιο. Και ξαφνικά άνοιξε η πόρτα… Ο μικρός δεν ήξερε πως να φερθεί από ντροπή και φόβο. Ο μπαμπάς του έμεινε έκπληκτος αλλά συγχρόνως σκέφτηκε κάτι πολύ δυνατό και τολμηρό. Καθησυχάζοντάς τον γιο του πρώτα και στη συνέχεια υλοποιώντας μια ιδέα μοναδική.

Μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι τους ήταν η αρχή μιας ακόμα πιο τεράστιας σε ολόκληρη την πολιτεία…

Κι έφυγε η λύπη κι ήρθε η χαρά, το χρώμα, η αγκαλιά,  η αυτοεκτίμηση!

Μια υπέροχη ιστορία με  έμμετρο ρυθμό του Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ για την διαφορετικότητα, την ενθάρρυνση, την αγάπη, την τόλμη και την εμπιστοσύνη. Για την διαφορετική οπτική γωνία και την δύναμη της έκφρασης των δικών  μας απόψεων  και πεποιθήσεων.

Για όλα αυτά που δεν τολμούμε να πούμε, να διεκδικήσουμε, γιατί τα στερεότυπα και οι κανόνες μας το απαγορεύουν.

Για τα ανείπωτα που κάποια στιγμή βγαίνουν στη επιφάνεια. Για συναισθήματα που καταπιέζονται και σαν εκδηλωθούν αλλάζει ο τρόπος ζωής και η αντίληψη για παρωχημένες ιδέες.

Για το θάρρος αλλά και την ενθάρρυνση στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για όλους εκείνους τους «διαφορετικούς» ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερη αγάπη και αποδοχή. Γιατί ο κόσμος γίνεται πολύχρωμος μόνο σαν καταλάβουμε πως ο καθένας μας έχει την μοναδικότητα του, την διαφορετική του άποψη και το δικαίωμα στην χαρά.

Με την υπέροχη εικονογράφηση της Στεφ Μέρφι  που σίγουρα θα σας συνεπάρει…

Mια μικρή ώθηση, μια καλή κουβέντα, φέρνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και επιδρά ευεργετικά όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στη σκέψη των άλλων…

Δείτε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και τις δραστηριότητες που προτείνονται από τον εκδοτικό οίκο : https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5

Και αναζητείστε το στα βιβλιοπωλεία!

Δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr στις 22 Φεβρουαρίου 2023 :εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου