Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Η ιστορία μιας τρύπας* …στα Παραμύθια του Σαββάτου!

 

Της Ελένης Μπετεινάκη

*Η ιστορία μιας τρύπας, Kelly Candy, εκδ. Κλειδάριθμος

Να σας συστήσω τον Τσάρλι, ένα μικρό αγόρι που μια μέρα σε μια βόλτα του στο δάσος βρήκε μπροστά του μια …τρύπα!

 Την σήκωσε και γρήγορα γρήγορα την έβαλε στην τσέπη του. Όμως δεν ήταν το καλύτερο μέρος αυτό για φύλαξη κι έτσι της βρήκε θέση  στην τσάντα του. Και πάλι αυτό του δημιούργησε πρόβλημα κι έτσι αποφάσισε πως μια τρύπα ήταν κάτι εντελώς άχρηστο στη δική του καθημερινότητα και …ζωή. Σκέφτηκε τότε, να της βρει έναν άλλο ιδιοκτήτη. Κι άρχισε το ψάξιμο…Ρώτησε πολλούς επαγγελματίες μαγαζάτορες στον κεντρικό δρόμο της πόλης του, όπως εκείνον που πουλούσε αράχνες και ερπετά, τον βαρκάρη, τη μοδίστρα, έναν κηπουρό και πολλούς πολλούς άλλους. Κανένας όμως δεν ήθελε να έχει στο κατάστημά του μια τρύπα κι ο Τσάρλι την άφησε πίσω εκεί που την βρήκε. Και τότε συνέβη κάτι μαγικό…

Μια ιστορία της συγγραφέα και εικονογράφου Kellys Candy για τα άχρηστα ή χρήσιμα της ζωής μας. Κάτι που για κάποιον μπορεί να είναι βάρος περιττό για κάποιον άλλον ίσως να α είναι αρκετά χρήσιμο. Κάθε τι  έχει τη θέση του σε τούτον τον κόσμο και πραγματικά δεν υπάρχουν άχρηστα …πράγματα. Δεν μένει παρά να προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε όσα μπορούν  να ανακυκλωθούν και να αφήνουμε όσα άλλα δεν χρειαζόμαστε κάπου ώστε να τα βρει κάποιος άλλος.

Η ιστορία μιας τρύπας είναι αρκετά διδακτική και μας αποκαλύπτει με πολλά παραδείγματα τα όρια της αποδοχής, της ανεκτικότητας και της παρατηρητικότητας.

Ένα βιβλίο με πολύ ιδιαίτερη κι εκφραστική εικονογράφηση που έχει πάρει πολλές διακρίσεις τα προηγούμενα έτη στην Αυστραλία όπου ζει και εργάζεται η Kelly Candy.


Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία και δείτε εδώ περισσότερα : https://www.klidarithmos.gr/ypo-ekdosh/h-istoria-mias-trypas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου