Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Παιδικά βιβλία με θέμα την αγάπη...Παραμύθια για τον έρωτα…την αγάπη…τη ζωή!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Επειδή μέρες που  έρχονται όλοι θα πουν  χίλια δυο για την αγάπη, ας μην ξεχνάμε πως στα παραμύθια κρύβονται όλες οι μεγάλες στιγμές, όλοι οι έρωτες που θα θέλαμε να έχουμε ζήσει. Μέσα στα παραμύθια οι αλήθειες παραμένουν ζωντανές, οι επιθυμίες, τα όνειρα , τα αδύνατα, τα πιο μεγάλα φτάνουν ίσαμε εκεί που ο ανθρώπινος νους δεν βάζει…Τι είναι έρωτας , τι είναι αγάπη; Από τότε που φτιάχτηκε ο κόσμος όλοι αυτό ζητούν , όλοι αυτό ελπίζουν, να αγαπήσουν, να αγαπηθούν, να ζήσουν ότι ομορφότερο γέννησε η ζωή!

1.Πλούτωνας και Περσεφόνη, Καλλιόπη Κύρδη, εικ; Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Μεταίχμιο
Στη σειρά του Μεταίχμιου, Μυθολογικά παραμύθια, ο Μύθος του Πλούτωνα και της Περσεφόνης. Σε διασκευή από την Καλλιόπη Κύρδη ξαναδιαβάζουμε την ιστορία με συναρπαστική αφήγηση. Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως είναι μια ιστορία αγάπης , του φωτός με το σκοτάδι, του χειμώνα με την άνοιξη. Συμβολικό το λουλούδι του νάρκισσου, τα αρώματα του ροδιού, η γεύση του πιο γλυκού κατακόκκινου καρπού. Το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο που σαν κύκλος γεννιέται μέσα από την αγάπη.


2. Ορφέας και Ευρυδίκη, Καλλιόπη Κύρδη, εικ: Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Μεταίχμιο
Από αγάπη γεννήθηκε ο κόσμος κι από αγάπη κόντεψε να χαθεί. Πολλές φορές.
Στη αρχή του κόσμου, οι αγάπες των θεών και των ανθρώπων ήταν τόσο δυνατές, που έφερναν τα πάνω κάτω. Όπως η αγάπη του Ορφέα, που ζωντανός κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο για να κλέψει από τον θάνατο την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Οπλισμένος μόνο με τη μουσική του και τη λαχτάρα του για εκείνη.
3.Ο ερωτευμένος, Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, εκδ. Μεταίχμιο
Στο σχολείο η Παυλίνα ρώτησε: « Ερωτευμένος με τη Σαλώμη! Τι είναι ερωτευμένος;» Κανένας δεν ήξερε ακριβώς ,όλοι έκαναν υποθέσεις. Μάλλον όταν είναι κάποιος ερωτευμένος πέφτει …πέφτει λένε ξερός από έρωτα! Κι η Σαλώμη δεν τον πίστεψε τον Άβελ γιατί έπεφτε συχνά από το ποδήλατο αλλά ξεραινόταν στον πόνο , όχι στον έρωτα! Κι ο Στέφανος είπε πως υπάρχουν μόνο στα Παραμύθια αλλά η Σαλώμη δεν τον πίστεψε γιατί τότε ίσως ο έρωτα ς να ήταν ψέμα. Μήπως πάλι ο έρωτας είναι λύπη ή θυμός ή και ντροπή αφού κοκκινίζουμε σαν παντζάρια; Ή μήπως είναι τρέλα, φωτιά που καίει, καταιγίδα , αστραπή , κεραυνοβόλο τον είπανε. Καλύτερα κάποιος θα πρέπει να κρατά ομπρέλα. Κι αν ο έρωτας είναι  αρρώστια αφού ένα παιδί άκουσε  πως έχει σχέση με την καρδιά , τις ταχυπαλμίες λένε και τον πυρετό. Και πόσοι τελικά  άνθρωποι χρειάζονται για να υπάρχουν ερωτευμένοι; Κι ύστερα πρέπει να παστρευτείς υποχρεωτικά και πόσο κρατεί, πέντε  λεπτά, μια ζωή , για πάντα; Και ποιος το παθαίνει αυτό τα κορίτσια ή μήπως ο έρωτας είναι μόνο για τα αγόρια; Κι ύστερα υπάρχουν και τα φιλιά κι οι αγκαλιές και τα μωρά…Κι αν όπως λένε ο έρωτας μας ανεβάζει στα ουράνια τότε πρέπει να είναι  άγγελος σκέφτηκε η Σαλώμη. Σαν όμως ο Ερνέστο ο φίλος της την έσπρωξε για ακόμα μια φορά τότε εκείνη κατάλαβε πως κανένας δεν ήξερε τι πραγματικά σημαίνει να  είσαι ερωτευμένος …
4.Οι ομπρελίτσες, Εύη Παλαιοκρασσά, εικ: Μαριάννα Φραγκούλη, εκδ. Ελληνοεκδοτική
Δυο ομπρελίτσες ξεχωριστές, μια εκείνη του χειμώνα και μια του καλοκαιριού. Δυο καρδιές που  κάποια στιγμή συναντιούνται και θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα οι δύο τους. Και στις αποσκευές τους μπαίνουν λέξεις που τις ενώνουν: Μαζί, πάντα, ποτέ… Και η αγάπη τους μεγαλώνει και θεριεύει, ώσπου οι «λέξεις» τους φαίνονται βαριές. Κι η ομπρέλα του Χειμώνα, πρώτη αναπολεί τον τόπο της, την ελευθερία της και θέλει να φύγει. Και τότε οι λέξεις αποκτούν άλλο νόημα. Πιο βαθύ ίσως, πιο σπουδαίο. Προστίθενται κι άλλες όπως… οι αναμνήσεις, τα όνειρα, οι σκέψεις. Κι έρχεται ο χωρισμός που δίνει άλλη ελευθερία στην αγάπη, στη σχέση  και ας μην είναι συνέχεια μαζί. Έχουν η κάθε μια τη ζωή  και τον σκοπό της αλλά και πολύτιμες εμπειρίες που δεν ξεχνούν και κουβαλούν «πάντα» μαζί τους.
Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο της Εύας Παλαιοκρασσά για εκείνη την αγάπη που δεν έχει όρια. Για εκείνη την καρδιά που δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται, να ελπίζει και να μην ξεχνά. Μια ιστορία αγάπης που αν και ο χρόνος που περνά φέρνει τον χωρισμό κανείς δεν νοιώθει λύπη γιατί ξέρει πως είχε την τύχη να ζήσει ότι πιο όμορφο μπορεί να νοιώσει κάποιος. Την ολοκληρωμένη αγάπη που δεν σταματά ποτέ ακόμα κι αν οι « ομπρέλες » ή οι άνθρωποι δεν είναι πια μαζί. Μαζί τους είναι όλη η ζωή, οι όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν και η αγάπη που δεν χάνεται σ όποια εποχή και αν ταξιδεύει!
Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει με όλα τα χρώματα της « αγάπης» και του ουράνιου τόξου η Μαριάννα Φραγκούλη και μαζί με τα πινέλα της ταξιδεύουμε κι εμείς σε εποχές, σε χρόνο και στην ελπίδα!
5. Η χαμένη χαρά της Θυμιώς, Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα, εικ :Μαιρηλία Φωτιάδου, εκδ. Ελληνοεκδοτική
Ένα παραμύθι σύγχρονο, υπέροχο και γεμάτο συναισθήματα ή καλύτερα με εναλλαγές συναισθημάτων. Ένα παραμύθι της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα που θέλησε να μας βάλει στον πειρασμό να αναρωτηθούμε αν δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, αν τον αγαπάμε και αν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Μια ιστορία γεμάτη μοναξιά και χαμηλή αυτοπεποίθηση στην αρχή της αλλά με μπόλικα σημάδια αυτοβελτίωσης και  αλλαγής. Ο πόνος φέρνει κάποιες φορές κακή χρήση δύναμης πράξεων και μη συνετή διαχείριση ….εξουσίας. Όταν όμως ανακαλύψουμε την Αγάπη, κι όπου φωλιάσει ο έρωτας και ο καλός λόγος, τα πάντα αλλάζουν.
6.Tη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί, Ίνγκριντ Σάμπερ, εικ: Γκουρίντι, εκδ. Πατάκη
Τι είναι ο έρωτας; Πώς να τον εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί; Θα τον μπερδέψει με την αγάπη. Θα πει χίλια δυο πράγματα που δεν θα ξέρει πώς να τα εξηγήσει. Ή θα του διαβάσει κάποιος ένα μικρό παραμύθι για ένα άλλο παιδί που ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Κι έτσι μέσα σε ένα λιτό, υπέροχο, αψεγάδιαστο κείμενο θα χωρέσουν όλες οι λέξεις, οι εικόνες, τα συναισθήματα , οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δυσκολευόμαστε όλοι μας να δώσουμε….7.Απέναντι, Θοδωρής Παπαϊωάννου, εικ: Ίρις Σαμαρτζή, εκδ. Ίκαρος!
Tο αγαπημένο σκαθάρι, ο Μέλιος, αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: Η φίλη του, η Μελανή, βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει τον μεγάλο δρόμο!
Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; Με αλεξίπτωτο; Με μαγικό χαλί; Ε, λοιπόν όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται... η τύχη!
Ένα υπέροχο βιβλίο για …ουράνια τόξα και για την αγάπη που δεν ε΄χει σύνορα, εμπόδια και φραγμούς

8.Το Ξανά, Μάκης Τσίτας, εικ: Λίλα Καλογερή, εκδ. Πατάκης
Φαντασία, ευρηματικότητα και πρωτοτυπία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τούτο το τόσο παιχνιδιάρικο βιβλίο του Μάκη Τσίτα. Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη, για όλους, μικρούς και μεγάλους, για παιδιά που ονειρεύονται και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο το …ξανά, μα και για ερωτευμένους. Για μεγάλους που ανακαλύπτουν τα δικά τους θέλω, τα ξανά, και τις αδυναμίες τους. Τα συγνώμη, τα μπορεί, τους θυμούς και τις χαρές. Τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές που πάντα θα είναι γεμάτες με …ξανά!
Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει η Λίλα Καλογερή και το Ξανά έχει μια μοναδική μορφή που σου θυμίζει μια φουντίτσα από μαλλί , ένα πομ πομ, ένα χνούδι, ένα χάδι ή ένα χαριτωμένο φάντασμα όπως είπαν τα παιδιά. Όποια ονομασία κι αν του δώσουμε το Ξανά θα παραμείνει αγαπημένο και ευφάνταστο!
Κι εδώ μπορείτε ένα μικρό απόσπασμα  του βιβλίου: http://www.patakis.gr/images/files/19654/19654.html#6
9.Ρόσνα και Μοζαμέλ, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, εκδ. Πατάκη
Ρόσνα είναι το όνομα μιας κοπέλας που ζούσε κάποτε στην μακρινή Ανατολή, και σημαίνει φως! Κι ήταν το φως που την ακολουθούσε από την ώρα που γεννήθηκε. Ήταν αναπόσπαστο  μέρος του εαυτού της,  ήταν η σκιά της κι ήταν χρυσή.  Και ξεχώριζε ….κι όλοι ήθελαν να πάρουν λίγο από το φως , τη λάμψη της. Και τα χρόνια περνούσαν κι εκείνη συνέχιζε να σκορπιέται κι όλοι μάζευαν χρυσόσκονη για τα μαλλιά, τα ρούχα, τα αστέρια. Ώσπου ένα όνειρο άλλαξε τη ροή της ζωής της Ρόζας, της ιστορίας. Η μορφή ενός άνδρα που συναντά ίσως κανείς μόνο στα παραμύθια, πήρε το φως το ολόχρυσο και το έκανε γκρίζο για πολύ καιρό. Τόσο όσο να συναντηθούν στ αλήθεια οι δυο ψυχές και όλο το φως να φωλιάσει για πάντα στην καρδιά τους.
Που να ψάξει κανείς να βρει την αγάπη; Οδηγίες χρήσεως ή χάρτης δεν έχουν τυπωθεί ακόμα! Κι είναι δύσκολος πολύ ο δρόμος με ανηφοριές και κατηφοριές αλλά ένας πολύτιμος κρυφός οδηγός είναι πάντα εκεί. Μια σπίθα στην αρχή, έρωτα τον λένε που μεγαλώνει, φουντώνει και γίνεται πυρκαγιά που αν και νομίζεις πως σε καίει ,ακόμα κι αν γίνει γκρίζα στάχτη , δεν καταστρέφει τα πάντα… Ημερεύει, κατασταλάζει  και  σιγοκαίει αιώνια, και τότε ενηλικιώνεται και γίνεται …Αγάπη. Σαν τούτη την μοναδική ιστορία… αγάπης της Ρόσνας και του Μοζαμέλ. Ένα βιβλίο μικρό σε σχήμα, με χρώμα βαθύ μπορντό του πάθους,, και πολύτιμο. Κεντημένο βελονιά βελονιά με χρυσή κλωστή από την ολόχρυση σκιά της Ρόσνας. Από το φως που δεν κρύβεται, που όλοι θέλουν να έχουν μέσα τους, γύρω και ας το εκπέμπουν άλλοι. Μια ιστορία μαγική, όπως τα παραμύθια της Ανατολής, τις χίλιες και μια νύχτες του κάποτε, ζωντανεύουν ξανά μέσα από τούτη την υπέροχη ιστορία της Χριστίνας Φραγκεσκάκη. Μύριες οι εικόνες της Ανατολής, μύρια τα αρώματα, τα συναισθήματα, οι σκέψεις. Ένα τόσο μικρό κείμενο με μια δύναμη που το κατατάσσει στα  μεγάλα ή και μεγαλειώδη. Λόγος απλός, μεστός και γεμάτος ποίηση, ομορφιά  και …αγάπη. Αγάπη για τον άλλο, για τον εαυτό σου .Αυτογνωσία και δόσιμο ολοκληρωτικό. Όπως είναι ο έρωτας, η αγάπη, η λάμψη που η ίδια σε καίει και η ίδια σε ζωντανεύει  ξανά από τις στάχτες σου.
Μια αιώνια ιστορία αγάπης. Αγάπης μοναδικής για το καθένα, που αναζητιέται ανάμεσα  σε πολλούς και φτάνει ίσαμε   τα πέρατα του κόσμου, να βρεις  το όνειρο, την ελπίδα, τη λύτρωση κι ίσως  να τα ψάχνεις για μια ζωή ολόκληρη.Μιας  Αγάπης που ημπόρει τελικά  να βρίσκεται δίπλα μας αλλά να μην τη βλέπουμε για πολύ καιρό. Αναζήτηση, δρόμοι, μονοπάτια, βουή και κόσμος που συντροφεύουν  το δρόμο, τη ζωή όλων. Η Ρόσνα είναι εκείνη η χρυσή προσδοκία, το ταξίδι, το όνειρο που γίνεται αλήθεια κι ο Μοζαμέλ είναι το κίνητρο, ο λόγος, ο σκοπός της αλλαγής, της ζωής που εκπληρώνει τις επιθυμίες.
Να τη διαβάσετε την ιστορία, να το πείτε αυτό το παραμύθι και στα παιδιά σας. Να το διαβάστε ξανά και ξανά να γεμίσει εικόνες   και φως η ψυχή, μικρών και μεγάλων! Η αγάπη δεν έχει ηλικία, το φως και οι ιδέες πρέπει να μοιράζονται απλόχερα σε όλους!


10.Ερωτόκριτος, ο πρώτος μου Κορνάρος, Διασκευή Λίνα Σωτηροπούλου, εικ: Σοφία Παπαδοπούλου, εκδ. Μεταίχμιο
Αυτή είναι η ιστορία του Ερωτόκριτου που αγάπησε την Αρετούσα, κόρη του βασιλιά της αρχαίας Αθήνας, και του απαγορευμένου έρωτά τους, που πέρασε απ’ τα σαράντα κύματα μέχρι να βρει αίσιο τέλος. Και τι δεν αντιμετώπισε ο Ερωτόκριτος για χάρη της αγαπημένης του: ενέδρες και κονταρομαχίες, ξενιτεμό και πόλεμο. Μια ιστορία για τη φιλία, την τιμή και την ανδρεία. Μα πάνω απ’ όλα μια ιστορία για την αγάπη.
Έχει ο καιρός γυρίσματα, κι είν’ όλα περασμένα,
και αν έσφαλαν στο παρελθόν, είναι όλα ξεχασμένα.
Αν με αγάπη κυβερνάς, κανείς δε σε νικάει,
κι όποιος αληθινά αγαπά, για πάντα αγαπάει.

11.Η Βιολέτα και ο Ιππότης, Αργυρώ Πιπίνη,εικ: Έφη και Κρίνα Λαδά, εκδ. Μεταίχμιο
Ναι, για μια ακόμη φορά πιστεύουμε στα Παραμύθια. Στα Παραμύθια που λένε πάντα την αλήθεια κι όσο πιο πολύ το νοιώθεις αυτό, τόσο πιο μεγάλα θαύματα μπορούν να συμβούν.
Το πέρασμα από τούτο τον κόσμο για κάθε ζωντανό το λέμε ζωή. Κι είναι γραμμένο λένε του καθενός το μετερίζι και η πορεία του. Σε άλλους η ζωή χαρίζει  απλόχερα τα δώρα της, σε άλλους, όχι. Κάποιοι αφήνουν ένα μικρό σχεδόν ασήμαντο στίγμα, σαν να μην πέρασαν ποτέ από τη γη. Κάποιοι άλλοι γεμίζουν τον κόσμο με την παρουσία και την προσωπικότητά τους. Η Βιολέτα είναι ένα κορίτσι που της χαρίστηκαν τρεις ζωές. Καμιά από τις δύο πρώτες δεν ήταν τόσο  «σημαντική » ή ιδιαίτερη όσο η Τρίτη φορά που έζησε κι ας γεννήθηκε χωρίς το φως της. Στο μέρος που μεγάλωσε πέρα από το χρόνο και το όνειρο οι άνθρωποι πίστευαν πως το να είσαι τυφλός είναι χάρισμα σπουδαίο! Για αυτό την είχαν πάντα μαζί τους και της έμαθαν τις χαρές της ζωής , αφήνοντας την να ακουμπά τα πάντα, να νοιώθει , να δοκιμάζει και να γνωρίζει τον κόσμο και την… ψυχή της!
Σαν μεγάλωσε έγινε μάστορας σπουδαίος των υλικών στο μαγείρεμα τους κι ό, τι έφτιαχνε ήταν θαυμαστό και αψεγάδιαστο. Κάτι της έλλειπε  όμως, κάτι την έκανε να μην νοιώθει την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Ώσπου μια μέρα ήρθε στον τόπο της ένας ιππότης, χωρίς πανοπλία, όπλα και άλογο αλλά κουβαλώντας ξύλινες κουτάλες και κατσαρόλες… Και συνέβη ένα από εκείνα τα θαύματα που δεν έχουν όλοι οι ζωντανοί την τύχη να ζήσουν… Ένα θαύμα και πιο λαμπρό ακόμα κι από το φως, το φως του ήλιου. Ο Ρακμάν και η Βιολέτα έζησαν το θαύμα της αγάπης, σε ένα παραμύθι μοναδικό, γραμμένο από την Αργυρώ Πιπίνη.
Ένα παραμύθι που ακουμπά όλα τα όνειρα, εκείνα που δεν τα βλέπεις, αλλά τα νοιώθεις, τα γεύεσαι και τα χαϊδεύεις απαλά να μην χαθούν ποτέ.
Ένα παραμύθι  από εκείνα τα πολύ μαγικά που οι δοκιμασίες του είναι αυτά που  δεν σου δίνει η ζωή  από την αρχή σαν σταθεί λίγο άτυχη μαζί σου. Ή μήπως το να στερηθείς μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού σου δίνει περισσότερη δύναμη να μεγαλουργήσεις, να δημιουργήσεις και να νοιώσεις όλα  εκείνα που με μάτια ανοιχτά ίσως και να μην έβλεπες ποτέ;
Η Βιολέτα ή κάθε Βιολέτα είναι η ζωή που δεν λυγίζει στα δύσκολα, που μαθαίνει να μοιράζεται και να ακουμπά παντού με τις αισθήσεις της και μόνο. Της ζωής που ξέρει να περιμένει, να νοιώθει, να μην  απελπίζεται και να μην χαλιέται σε συναισθήματα λύπησης , μοναξιάς και απομόνωσης. Ποίημα ο έρωτας, φως που νικάει το σκοτάδι της ψυχής και του κόσμου. Μυρωδιά και γεύση μελωμένου κάστανου, καραμελένιας τούρτας και σιροπιού κανέλας. Άρωμα από τα αγριολούλουδα και φως λάμψης που αστράφτει και ξαναδίνει ζωή σε μάτια που για χρόνια ήταν ερμητικά κλειστά. Δύναμη αγάπης που καταλύει κάθε εμπόδιο. Τύχη να συναντηθούν δυο άνθρωποι που θα μένουν για πάντα μαζί σαν ένας και για όλη τους τη ζωή. Που θα μοιράσουν σε πολλούς περισσότερους το δώρο της αγάπης τους…
Έρωτας το θέμα του παραμυθιού, θάρρος τόλμη , προσμονή και φως. Όλα πασπαλισμένα με κατάλευκη ζάχαρη άχνη της Φαντασίας , της Ονειροχώρας. Γεμάτη εικόνες όλη η αφήγηση  και ανεπανάληπτες για μια ακόμα φορά οι  μορφές  από την  Έφη Λαδά. Με τα χρώματα του ονείρου δημιουργεί πρόσωπα που μένουν στη μνήμη, ζωντανά, ανεξίτηλα και μοναδικά! 


12.Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας,Χρήστος Μπουλώτης, Εικ: Φωτεινή Στεφανίδη, Εκδόσεις: Polaris, 2011

13. Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα, Λίλη Λαμπρέλλη, εκδ. Πατάκη

14.Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη,Διασκευή: Τάι- Μαρκ λε Ταν,Εικ: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, Βασισμένο στο έργο του Εντμόν Ροστάν Σιρανό ντε Μπερζεράκ
Απόδοση: Μελίνα Καρακώστα, Μεταίχμιο, 2015

15. ο Βάτραχος και το φιλί, Εύη Γεροκώστα, εικ: Κατερίνα Χαδουλού, εκδ. Μεταίχμιο

16. Ο Μικρός Πρίγκιπας, Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, εκδ, Ερευνητές
17. Η γυναίκα με τα χέρια από φως, Λίλη Λαμπρέλλη, εκδ. Πατάκη


18.H υπόσχεση του Πρίγκιπα, Βασίλης Κουτσιαρής, εικ: Ίρις Σαμαρτζή,Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
Ο Πρίγκιπας κι η Πριγκηπέσα. Ένα μπλε κι ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Μια ιστορία αγάπης από εκείνες που κρατούν για πάντα. Μια ιστορία με τους πιο απρόσμενους και μοναδικούς ήρωες που ζουν την πιο τρυφερή σχέση της ζωής τους. Μια έκθεση αυτοκίνητων, μια αγοραπωλησία, ένα φευγιό και μια δυνατή βροχή. Τα χρόνια που κυλούν, οι υποσχέσεις που δεν ξεχνιούνται και η ζωή που προχωράει και γράφει νέες περιπέτειες. Όμως η καρδιά που αγαπά αληθινά ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνά. Ποτέ δεν απελπίζεται , ίσαμε εκείνη την μία και μοναδική στιγμή που τα όνειρα μπορούν να γίνουν… αλήθεια! http://www.cretalive.gr/culture/ta-paramythia-toy-sabbatoy-74

 
19. Το κουμπί της αγάπης και ο Πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός,Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εικ: Κέλλυ Ματαθία Κόβο
Ένα κουμπί, μια ράφτρα γιαγιά κι ένα όμορφο κορίτσι που γνωρίζει πως με την καλοσύνη, τη σοφία και την ομορφιά της ψυχής μπορείς  να κερδίσεις τις πιο δύσκολες μάχες. Ένα κορίτσι που δεν έχει χρήματα ή κοσμήματα αλλά ξέρει πως : « …Κόσμημα είναι ό,τι ωραίο έχεις και σε γεμίζει χαρά. Χαρά γιατί σου θυμίζει αυτόν που σου το χάρισε. Ωραίο, γιατί σ΄ το χάρισε από αγάπη». http://www.cretalive.gr/culture/ta-paramythia-toy-sabbatoy-7
20. Με κάνεις ευτυχισμένη, Αν Σουέρτς & Γένι Μπάκερ, εκδ. Μεταίχμιο

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7
Στη Σοφία αρέσει πολύ ένα αγόρι από την τάξη της. Κι αυτό την κάνει να αισθάνεται ταυτόχρονα αγχωμένη και χαρούμενη. Το εμπιστεύεται στη γιαγιά της, γιατί η γιαγιά ξέρει πάντα τι να κάνει. «Πρέπει να του το πεις ότι σου αρέσει» της λέει. Τι να του πει όμως η Σοφία; Και πού να του το πει; Και πότε; Η γιαγιά και ο παππούς τής διηγούνται τη δική τους ιστορία. Κι αυτό δίνει στη Σοφία μια ιδέα…

Μια τρυφερή ιστορία για τα πρώτα σκιρτήματα, με υπέροχη εικονογράφηση.

21. Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, Χελεν Ντοχέρτι, Αλι Παϊ, εκδ. Ψυχογιός

Μπορεί να σου τελειώσουν τα μπισκότα… 
Και μπορεί να σου τελειώσει το γάλα… 
Ή οι καθαρές κάλτσες. 
Μπορεί να σου τελειώσουν τα λεφτά. Και οι ιδέες. Και η ενέργεια. 
Αλλά δεν μπορεί ποτέ, μα ποτέ, να σου τελειώσει η αγάπη. 

Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία για την αγάπη στην καθημερινότητά μας, η οποία μας εμπνέει να βοηθάμε τους δικούς μας και τους φίλους μας. Μια ιστορία για την αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ.
https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005992/h-agaph-den-teleiwnei-pote#prettyPhoto[group1]/0/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου