Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Το σιωπηλό βασίλειο ... στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη

Eπειδή οι λέξεις, οι φωνές, οι ήχοι και η μουσική είναι ζωή!

Το σιωπηλό βασίλειο, Παναγιώτα Στρίκου- Τομοπούλου, εικ: Στάθης Πετρόπουλος, εκδ. Μεταίχμιο

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό, ζούσε ένας βασιλιάς  και μια βασίλισσα που είχαν ένα και μόνο μεγάλο μαράζι. Δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά και αυτό έκανε τον βασιλιά δύστροπο και παράλογο. Έτσι βρήκε ένα  μάγο που ζoύσε σε ένα πύργο σκοτεινό και κάθε φορά που γεννιούνταν ένα παιδί, τρία κοράκια ερχόντουσαν πάνω από την κούνια του και σκορπούσαν το ξόρκι της σιωπής. Καμμιά φωνή, κανένα γέλιο, ούτε κλάμα, ούτε λέξη παιδική δεν ακούγονταν πια. Οι γονείς ήταν απαρηγόρητοι και προβληματισμένοι για το τι ακριβώς συνέβαινε στον τόπο τους. Μυστήριο ανεξήγητο και πίκρα απλωμένα παντού. Στο παλάτι ζούσε και ο έμπιστος υπασπιστής του βασιλιά, ο μικρός Οράτιος. Ήξερε όλα τα μυστικά και χούγια του παλατιού και του βασιλιά κι όταν ο αφέντης του έπρεπε  να λείψει από το βασίλειο για κάποιο διάστημα τού παρέδωσε τα κλειδιά όλων των δωματίων του παλατιού ακόμα και της μυστικής πόρτα που ήταν πίσω από την βασιλική κάμαρα. Οι εντολές σαφέστατες κι αν τις παράβαινε η τιμωρία θα ήταν αποκεφαλισμός.  Ένα παράξενο όνειρο του Οράτιου ήταν η αιτία που την αφοσίωση του στο βασιλιά νικήθηκε από την περιέργεια. Και η μυστική πόρτα ξεκλειδώθηκε και οι φωνές των παιδιών ξεχυθήκαν μέσα από τα ξύλινα κουτιά …


Η συνέχεια στην «Μικρή Καληνύχτα » της Παναγιώτα Στρίκου- Τομοπούλου θα σας συναρπάσει. Ένα παραμύθι του παλιού καλού καιρού με μαγικά στοιχεία, με περιπέτεια, πλοκή, δοκιμασίες και τελική κάθαρση. Ένα παραμύθι για τον εγωισμό που σαν τον έχει κάποιος σε συνδυασμό με την δύναμη και εξουσία  δημιουργεί δυστυχία και δύσκολες καταστάσεις σε άλλους. Η καλοσύνη αντίθετα, η τόλμη και η άδολη και καθαρή σκέψη φέρνουν χαρά και ευτυχία όχι μόνο στον εαυτό μας μα και στους συνάνθρωπους μας.

Τα παιδιά είναι η δύναμη ενός τόπου. Είναι η χαρά, το μέλλον, η ελπίδα και η ζωντάνια του. Άνθρωποι που ακόμα και στις μέρες μας γκρινιάζουν και δυσανασχετούν ακούγοντας χαρούμενες φωνές και παιχνίδια σε παιδικές χαρές, αυλές και μπαλκόνια είναι άνθρωποι δυστυχείς και προβληματικοί. Κι όμως ζουν και υπάρχουν ανάμεσά μας.


Ένα παραμύθι για την σημασία και την δύναμη του λόγου, των λέξεων, των συναισθημάτων, της μουσικής, των ήχων και της ελευθερίας της σκέψης και της ομορφιάς. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τον άλλο το λόγο, τη φωνή και την άποψη.

Το βιβλίο και την ιστορία έχει εικονογραφήσει ο Στάθης Πετρόπουλος. Εκφραστική εικονογράφηση με πολύ καλή αποτύπωση συναισθημάτων στα πρόσωπα των ηρώων της ιστορίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή QR-code reader στο τάμπλετ ή στο κινητό σας και να ακούσετε την ίδια την συγγραφέα να σας αφηγείται την ιστορία της.

Αν πάλι θέλετε να διαβάσετε ένα μικρό απόσπασμα μπείτε εδώ: https://flip.metaixmio.gr/apospasmata/TO_SIOPHLO_BASILEIO-MIKRES_KALHNYXTES/index.html

Οι Μικρές Καληνύχτες είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων σειρά του Μεταίχμιου για να αγαπήσουμε πολύ όλοι τα παραμύθια , να ζήσουμε στον κόσμο της φαντασίας κάθε βράδυ έστω και για δέκα μόνο λεπτά! Πιστέψτε με θα σας κρατήσει σε αυτόν τον κόσμο πολύ παραπάνω….


Παρουσιάστηκε στο Cretalive.gr στις 29 Μαϊου 2021 :Εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου