Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ο Αϊ Βασίλης στη Φυλακή...

Της Ελένης Μπετεινάκη

Κάθε μέρα ….και μια ιστορία, μιας κι ο Δεκέμβρης  εκτός όλων των άλλων είναι κι ο Πατέρας των Παραμυθιών! Έτσι λοιπόν τούτο το αφιέρωμα φτάνει στο τέλος του! Εικονογράφοι, παραμυθάδες, εκδότες τούτων των ιστοριών και όλων των άλλων που μας «χαρίζετε», μέσα από την ψυχή μας :
Χρόνια Πολλά!

Πάντα να σκέφτεστε όλα τα παιδιά του κόσμου που σας έχουν ανάγκη, όχι μόνο τις  άγιες μέρες, αλλά όλο το χρόνο για να μην στερέψει ποτέ η φαντασία κι η … «γλώσσα» μας !
Ποιος είπε πως ο Αϊ Βασίλης αν και αντί για αυτοκίνητο έχει έλκηθρο, μπορεί να γλυτώσει από το παράνομο παρκάρισμα; Η διασταύρωση Μπουρμπουλήθρας και Μουσταλευριάς  θα είναι εκείνη που θα παίξει τον πιο σπουδαίο ρόλο σε τούτη την πρωτότυπη πρωτοχρονιάτικη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά . Τι και αν είναι Άγιος κι  ο  πιο αγαπημένος των παιδιών; Στη γη, δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά με τους ανθρώπους και τις παραξενιές τους. Θα τον περάσουν για κλέφτη σαν χτυπήσει ο συναγερμός ενός σπιτιού, μόλις μπει και πάει να αφήσει ένα δώρο. Θα τον κυνηγήσουν σαν λωποδύτη. Θα πάρει κλήση για παράνομη στάθμευση και φθορά κρατικής ιδιοκτησίας, για το καπέλο του αστυνομικού που φαγώθηκε από ένα τάρανδο του. Θα διαπομπευτεί από μια οργάνωση οικολόγων λόγω υπερφόρτωσης δώρων και συνεπώς κακομεταχείρισης των ταράνδων και δεν θα γλιτώσει ούτε στιγμή από την συνομοσπονδία εισαγωγέων και εμπόρων παιχνιδιών που τους χαλάει την αγορά με τα δωρεάν του …παιχνίδια. Θα καταλήξει στο αυτόφωρο και από κει στη φυλακή παρέα με 83 αρουραίους. Τότε ακριβώς ξεσηκώθηκαν ΟΛΑ  τα παιδιά. Μην μπορώντας να κάνει αλλιώς ο διευθυντής της φυλακής αφού οι εντολές έρχονται από παντού, πρωθυπουργό και πρόεδρο της  Δημοκρατίας ακόμα, θα τον
ελευθερώσει  και τα παιδιά θα ξαναβρούν το δίκιο και τη χαρά τους !
Απίστευτη περιπέτεια από έναν απίστευτο παραμυθά. Ίσως από τις πιο ξεκαρδιστικές πρωτοχρονιάτικες ιστορίες. Εικόνες άκρως γιορταστικές και χαρούμενες από τον  Βαγγέλη Ελευθερίου. Μια ιστορία που θα διαβάζεται κάθε χρόνο και για πολλά ακόμα, από τα χιλιάδες παιδιά που ήδη την ξέρουν ,αλλά και εκείνα που θα θέλουν να τη μάθουν για ένα Άγιο Βασίλη πολύ πολύ ανθρώπινο και πάντα αγαπητό!

*Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους, Ευγένιος Τριβιζάς (Εικ. Βαγγέλης Ελευθερίου), εκδ. Μεταίχμιο


Καλή μας χρονιά !

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 31 Δεκεμβρίου 2018 :https://www.patris.gr/2018/12/31/o-ai-vasilis-sti-fylaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου