Πέμπτη βράδυ ,Βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης», λίγο πριν τις 9.00 .
Τα φώτα χαμηλώνουν και όλα μοιάζουν σαν μια μικρή θεατρική σκηνή.
Ένα βράδυ αφιερωμένο σε μια πολυαγαπημένη συγγραφέα την Αλκυόνη Παπαδάκη.
Πόσα χρόνια ζωής μπορούν να χωρέσουν σε μία και μόνο βραδιά, πόσα βιβλία, πόσες ιστορίες μπορούν να χωρέσουν μέσα σε τόσες λίγες στιγμές.
Κι όμως στη ζωή μας οι στιγμές είναι εκείνες που αξίζουν, που θυμόμαστε και που υπάρχουν πάντα...

Η Αγγελική Σπινθάκη και η Νινέτα Παπαδομανωλάκη με την θεατρική τους ματιά μας παρουσίασαν ένα αλλιώτικο " γύρισμα ζωής". 
Γελάσαμε, αγανακτήσαμε, σκεφτήκαμε, θυμηθήκαμε και νοσταλγήσαμε πράγματα που ίσως και να έχουμε ζήσει αλλά φτάνει μια τόση δα σπίθα να μας τα θυμίσει.





Η κ. Αλκυόνη Παπαδάκη μίλησε από καρδιάς και όπως χαρακτηριστικά τόνισε πάντα είναι 
χαρούμενη σαν έρχεται στην Κρήτη, κάθε φορά . Τούτο το βιβλίο  είναι ένα άγγιγμα ψυχής που θέλει απλόχερα να μοιραστεί με τους άλλους. Το μυστικό της, πως πάντα ήθελε να κάνει παρέα με τους ανθρώπους και να μοιράζεται πράγματα και σκέψεις μαζί τους. Χωρίς αυτό το αλισβερίσι  δεν μπορεί να υπάρξει ή να γράψει.
"Σαν άνθρωπος, όπως όλοι μας, έχω κάνει πολλούς συμβιβασμούς στην ζωή μου , αυτό όμως που δεν έκανα ποτέ ήταν να ξεπουλήσω την ψυχή μου.
Κάποιες φορές μπήκα στον πειρασμό να αποπειραθώ να την παζαρέψω όταν το  αντάλλαγμα ήταν πολύ δελεαστικό αλλά τελικά δεν το έκανα και γι αυτό είμαι περήφανη  "
Μια αναδρομή στα περασμένα, μια στάση στο παρόν. Μια στάση ζωής πλούσιας σε ουσία και εμπειρίες χωρίς περιττά στολίδια και " μεταξωτές κορδέλες".
Κι όλοι μας, όσοι βρεθήκαμε κοντά της χθες βράδυ , νοιώσαμε την απλότητα και την σεμνότητά της και καταλάβαμε γιατί είναι τόσο διαχρονική και αγαπημένη !

Σας ευχαριστούμε κ. Αλκυόνη Παπαδάκη !








( Από : Ελένη Μπετεινάκη)


Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2013 στο cretalive. gr :http://www.cretalive.gr/culture/view/h-alkuonh-papadakh-se-ena-gurisma-zwhs/72822