Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Το μυστικό της Τσούχτρας** … στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη

Τον Κιτρίνη τον ξέρετε; Είναι ένα μικρό ψαράκι, που ζει σε ένα Ενυδρείο, κίτρινος και μικρούλης, και με πολλές απορίες γύρω από τον εαυτό του και για ένα νέο παράξενο πλάσμα που γνώρισε ξαφνικά μια μέρα και από τότε ξεκίνησε την περιπέτεια της ζωής… Ένα φωτεινό πλάσμα που είδε μέσα από ένα φιλιστρίνι, τού χαμογέλασε, και ήταν σαν να άνοιξαν οι πόρτες του  άγνωστου κόσμου. Στην προσπάθεια του να το συναντήσει και κάνοντας το πρώτο του «μακροβούτι» στο σιφόνι της λεκάνης, γνωρίζει πολλά καινούργια πλάσματα. Μια χταπόδα πιανίστρια, ένα χέλι τον Όζυ, έναν Ιππόκαμπο Τρομπέτα, και έναν τεράστιο καρχαρία που τους κάνει όλους μια χαψιά;

Θα τους χωνέψει όμως; Μάλλον όχι, κι έτσι θα ξαναβγούν στη ζωή πηγαίνοντας πια όλοι μαζί στη γιαγιά Φάλαινα. Την σοφή Γιαγιά του ενυδρείου, που ξέρει τους πάντες και τα πάντα. Η συμβουλή της για να συναντήσει ο Κιτρίνης  εκείνο το λαμπερό πλάσμα, δηλαδή την Τσούχτρα,  είναι πολύ, τολμηρή. Το κίτρινο ψαράκι οπλίζεται με θάρρος περισσό σε αντίθεση με τους υπολοίπους φίλους του… και τότε ανακαλύπτει πολλά καινούργια πράγματα. Μαθαίνει τη ζωή, τις αξίες, τα συναισθήματα και τα «βήματά της».

Ποιο είναι όμως το Μυστικό της αγαπημένης του Τσούχτρας, που τον οδηγεί κάπου για αν το συναντήσει;

Μια ιδιαίτερη ιστορία της Λήδας Βαρβαρούση γεμάτη περιπέτεια, ανακαλύψεις, γνώσεις, σοφία, αυτογνωσία, θάρρος, τόλμη, φιλία, αγάπη, μυστικά ζωής, και …έρωτα!

Μια μοναδικά εικονογραφημένη ιστορία από την Λήδα επίσης, που θα μας ταξιδέψει σε κόσμους θαλασσινούς και που θα συναντήσουμε τις δικές μας αντιδράσεις, συμβουλές και στόχους.

Για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα μας διηγείται και μας παροτρύνει ο …Κιτρίνης. Για να  ανακαλύψουμε τα όρια, τις αντοχές, τις δυνάμεις, τον εαυτό μας, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για να εκπληρώσουμε επιθυμίες και στόχους, πώς να το καταφέρουμε και με ποια βοήθεια!

Ποιος ο ρόλος των μεγαλύτερων, των φίλων, της οικογένειας;

Πόση λαχτάρα κρύβει η επιθυμία και ο έρωτας;

Τι μπορεί να καταφέρει κάποιος όταν θέλει κάτι πάρα πολύ;

Διαβάστε το Μυστικό της Τσούχτρας και δείτε τι μπορεί να συμβεί…

Και εδώ ένα μικρό απόσπασμα : https://www.klidarithmos.gr/to-mistiko-tis-tsouxtras/


Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις 13 Ιουλίου 2024 : εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου