Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Καληνύχτα, μαμά* … στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη 

*Καληνύχτα, μαμά, Μαρία Παπαγιάννη, εικ: Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ. Πατάκη

Η ώρα του ύπνου, δηλαδή του αποχωρισμού εντελώς από την μαμά είναι η δυσκολότερη για την Ματίνα. Και για πολλά παιδιά!

Η Ματίνα φοβάται το σκοτάδι και προκειμένου να καθυστερήσει να πάει στο κρεβάτι της σκαρφίζεται χίλια δυο πράγματα, προσπαθώντας να τα καταφέρει. Όλα τα κάνει πολύ αργά. Να πιει το γάλα της, να πλύνει τα δόντια της, να βάλει πιτζάμες και να φτάσει στην ώρα των παραμυθιών. Το καλύτερό της! Τώρα μπορεί  να ζητήσει από την μαμά της πολλά, πολλά  παραμύθια να της πει…

Και αμέσως μετά αρχίζουν οι ερωτήσεις. Για τους ήρωες όλων των παραμυθιών. Για τις δικές τους φοβίες και συνήθειες. Για τα όνειρα που προτιμούν το σκοτάδι για να …έρθουν!

Μια τρυφερή και πολύ αληθινή ιστορία της Μαρίας Παπαγιάννη που όπως λέει η ίδια, ενηλικιώθηκε αφού περάσανε τα χρόνια και εκδίδεται ξανά. Κι ευτυχώς,  για να την θυμηθούν όσοι ήταν μικρά παιδιά όταν η δική τους μαμά τούς την διάβαζε. Αλλά και για την γνωρίσουν οι νεότερες μαμάδες και να τη διαβάσουν στα δικά τους παιδιά.

Μια ιστορία όπως λέει ο τίτλος της για την στιγμή της καληνύχτας. Του αποχωρισμού θα προσθέσω εγώ και η στιγμή που έχει πάντα ….καθυστέρηση. Η στιγμή της αλήθειας, των παραμυθιών, της αγκαλιάς και των ονείρων.

Διαβάστε το κι εσείς σαν καληνύχτα στο παιδί σας. Απολαύστε μετά και τις δικές του ερωτήσεις. Και βάλτε εσείς τα όρια  στην αποχώρηση.

Κι όπως ξεφυλλίζετε το βιβλίο δείξετε τους και τις υπέροχες εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη,  να καταλάβει ακόμα περισσότερο πως κι άλλα παιδιά νιώθουν όπως αυτό.

Δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα: https://www.patakis.gr/product/679062/vivlia-paidika--efhvika-paidikh-neanikh-logotexnia/Kalhnuxta-mama-epanekdosh/


Δημοσιεύτηκε στο Cretalive. gr στις 13 Ιουλίου 2024 : Εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου