Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου 2024!

Το εθνικό τμήμα της Ιαπωνίας (JBBY 日本国際児童図書評議会) ανέλαβε τη δημιουργία του υλικού για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο στις 2 Απριλίου, γενέθλιος Ημέρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Για την φετινή χρονιά η συγγραφέας Eiko Kadono της Ιαπωνίας νικήτρια του Hans Christian Andersen Award 2018 ανέλαβε να ράψει το μήνυμα και η εικονογράφος Nana Furiya να το εικονογραφήσει.

Το μήνυμα μετέφρασε στα ελληνικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.
Η ελληνική έκδοση της αφίσας τυπώθηκε με τη χορηγία των Εκδόσεων Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους.
Μπορείτε να την αναζητήσετε στα μεγάλα βιβλιοπωλεία ή να την τυπώσετε πατώντας εδώ:

Η ελληνική έκδοση της αφίσας τυπώθηκε με τη χορηγία των Εκδόσεων Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους.

Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!

  1. Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας.


Είμαι μια ιστορία που ταξιδεύει. Πετάω παντού, με τα φτερά του ανέμου ή τα φτερά των κυμάτων, καμιά φορά και με τα λεπτά φτερά της άμμου. Πετάω βέβαια και με τα φτερά των μεταναστευτικών πουλιών, ακόμα και με τα φτερά των αεροπλάνων. Στέκομαι δίπλα σου. Γυρίζω τις σελίδες για να σου πω μια ιστορία, εκείνη που θέλεις ν’ ακούσεις. Θα σου άρεσε μια παράξενη και απίστευτη ιστορία; Ή μια λυπητερή, μια τρομακτική ή μια αστεία; Αν δεν έχεις διάθεση να την ακούσεις τώρα, δεν πειράζει. Όμως ξέρω πως κάποια μέρα θα θέλεις. Όταν θέλεις, λοιπόν, φώναξε: «Ιστορία που ταξιδεύεις έλα! Κάθισε δίπλα μου!». Κι αμέσως θα πετάξω κοντά σου.

 Έχω τόσες ιστορίες να σου πω! Τι θα έλεγες για την ιστορία ενός μικρού νησιού που είχε βαρεθεί τη μοναξιά του, έμαθε να κολυμπάει κι αποφάσισε να βρει έναν φίλο; Ή για την ιστορία μιας παράξενης νύχτας, όταν παρουσιάστηκαν δύο φεγγάρια στον ουρανό; Ή για τη νύχτα που χάθηκε ο Αγιοβασίλης;

 Ω! Ακούω την καρδιά σου να χτυπάει όλο και πιο γρήγορα: Τικ τακ, τίκι τακ, τίκι τίκι τακ! Η ιστορία που ταξιδεύει βρήκε τρόπο να μπει μέσα σου κι έκανε την καρδιά σου να χτυπάει. Τώρα θα γίνεις κι εσύ μια τέτοια ιστορία με φτερά, έτοιμη να πετάξει. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ακόμη μια ιστορία που ταξιδεύει!


Ελληνική μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


@ https://www.facebook.com/ibbygreece


Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

“Όλες οι αλήθειες του κόσμου κρύβονται μέσα στα παραμύθια”


Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!


Ενα νέο παραμύθι αλλά και μια ιστορία  σύγχρονη, που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλα τα παιδιά να μπουν στη θέση του άλλου και να καταλάβουν πως είναι να μην έχεις πρόσβαση σε πράγματα, δρόμους, χώρους επειδή κινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο, έγραψε η γνωστή συγγραφέας Ελένη  Μπετεινάκη.

Το καινούργιο βιβλίο της  που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική έχει τίτλο “Με ένα λευκό φτερό”.

Μια ιστορία με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα στη ζωή για όλους, ανθρώπους και ζώα, που  έχει εικονογραφήσει με μοναδικό τρόπο η Αιμιλία Κονταίου.

«Ήταν μια φορά κι έναν καιρό μια λίμνη που χώριζε ένα δάσος στα δυο. Απέραντη, με καταγάλανα νερά, γεμάτη νούφαρα στην επιφάνειά της…»

Όπως τονίζει η συγγραφέας είναι  το  δέκατο βιβλίο  το ‘’πιο ιδιαίτερο αλλά σαν όλα μου τα χάρτινα παιδιά, αγαπημένο”.

‘’Η Μυρσίνη, είναι”  -αναφέρει-”η καινούργια μου ηρωίδα και  είναι ένας φάρος για μένα. Ένα κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα, κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο,  γεμάτη με όνειρα, αγάπη για τη ζωή και φαντασία. Κατεβαίνει κάθε πρωί στην όχθη μιας  λίμνης που χωρίζει ένα δάσος στα δυο. Μαζί της πάντα, ακούραστη βοηθός, η αδελφή της Ελευθερία. Εκεί στα καταγάλανα νερά της λίμνης βλέπει πάντα  έναν κύκνο που κολυμπάει μόνος του. Όλα τα πουλιά πετούν ψηλά, ενώ εκείνος πάντα μένει στη λίμνη…

Μια μέρα, ένα φτερό του κύκνου παρασύρθηκε από τον άνεμο και βρήκε αποκούμπι πάνω στα γόνατα του κοριτσιού.

Μια ιστορία με θέμα την

αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τις ίσες ευκαιρίες

και τα δικαιώματα στη ζωή

Εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένα ταξίδι στις επιθυμίες, στα όνειρα, στα δύσκολα, με ένα μαγικό χαλί και  ταξιδιώτες την Μυρσίνη, την Ελευθερία και τον κατάλευκο κύκνο. Ένα ταξίδι σαν γύρος του κόσμου και της ψυχής  πιο πάνω απ’ τα σύννεφα, πιο πάνω απ’ τα όνειρα.  Είναι μια ιστορία με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα στη ζωή για όλους, ανθρώπους και ζώα”.

Αναφερόμενη στο είδος που υπηρετεί με τόση αφοσίωση υπογραμμίζει: “Δεν ξέρω πόσοι συγγραφείς γράφουν στις μέρες μας… παραμύθια. Ένα είδος γραφής που όλοι αγαπάμε γιατί μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς, ονειρικούς και παλιότερους, αλλά που για κάποιους θεωρείται ξεπερασμένος. Νομίζω πως όλη η πορεία της ζωής μου από τα πολύ μικράτα μου ήταν γεμάτη στιγμές με πολύ χρώμα, νεράιδες, μάγισσες, ξωτικά και όνειρα. Έτσι προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά δικές μου μνήμες, όχι με την μορφή βιογραφίας, αλλά  δημιουργώντας  σύγχρονους χαρακτήρες και θέματα με παλιές συνταγές”.

“Τα παιδιά θέλουν να  ονειρευτούν και να μαγευτούν”

Η ίδια εκφράζει την αγάπη της για τα παραμύθια που κρύβουν την “μαγεία” μαζί με τις αλήθειες  του κόσμου.

‘’Αγαπώ”  -καταλήγει- “τα παραμύθια πολύ, και να τα αφηγούμαι και να τα γράφω. Όσο μπορώ λοιπόν, αυτό το είδος γραφής  θα συνεχίσω να το υπηρετώ, γιατί η «μαγεία», η φαντασία και όλες οι αλήθειες  του κόσμου μέσα στα παραμύθια κρύβονται.

Οι μάγισσες, οι δράκοι, οι δυνατοί, τα απρόσμενα  και οι τρόποι που μπορούμε να νικήσουμε, να τολμήσουμε, να καταλάβουμε τον εαυτό μας, τις ικανότητες και τα όρια μας βρίσκονται μέσα σ’ αυτά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την καλλιέργεια της φαντασίας τους. Θέλουν να ξεφύγουν από το καθημερινό τους πρόγραμμα,  να ζήσουν για λίγο σε έναν άλλο κόσμο, να ονειρευτούν, να ταυτιστούν, να «μαγευτούν». Το ζω συνεχώς στις αφηγήσεις μου, στην τάξη μου και  όπου συναντώ μικρούς ακροατές και αναγνώστες.  Βλέπω και καταλαβαίνω  πόση μεγάλη χαρά και ικανοποίηση εισπράττουν  από τις ιστορίες μου”.

Το βιβλίο συνδέεται με τις θεματικές ενότητες «Ζω καλύτερα – Ευ ζην , Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη» και «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και Ευθύνη»  στα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π. Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ :https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/me-ena-leuko-ftero

Η συγγραφέας

Η Ελένη Μπετεινάκη είναι νηπιαγωγός και συγγραφέας και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει και αφηγείται ιστορίες και παραμύθια. Διαβάζει πολύ, αγαπά την Ιστορία, την Λαογραφία, τη θάλασσα, τα βιβλία, τη φωτογραφία και το… ποδήλατό της.

Αρθρογραφεί από το 2010 σε εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες.  Έχει ένα Blog (Ζητούνται Αναγνώστες) και την εβδομαδιαία  στήλη «Τα παραμύθια του Σαββάτου» στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική σελίδα www.cretalive.gr.   Το 2015 της απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή», για την εισαγωγή με τους πιο ευφάνταστους τρόπους των παιδιών της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου. Τα βιβλία της είναι:

Η Μάγισσα Χρωματούσα, Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος! Ο Σιγανός ένα σκιάχτρο με ψυχή,  Ο Πρίγκιπας Χαρταετός,  Σκανταλιές στο Πι και Φι, Η νεράιδα Σερπαντίνα, Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού, και Ένα λευκό Φτερό που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική


Με ένα κόκκινο κουμπί, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με το ποδήλατό μου στις γειτονιές του Μεγάλου Κάστρου, από τις εκδόσεις Μύστις.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 24 Ιανουαρίου 2024 : Εδώ!

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Με ένα λευκό φτερό .... Περιοδικό Diastixo!

Γράφει ο Μάνος Κοντολέων!

Τα τελευταία χρόνια, τα ελληνικά εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά παρουσιάζουν μια έντονη ποσοτική μα και ποιοτική άνθηση. Κάτι παρόμοιο δε συμβαίνει –τουλάχιστον σε εξίσου σημαντικό βαθμό ποσότητας και ποιότητας– στον χώρο των βιβλίων για παιδιά του Δημοτικού. Και σημειώνοντας αυτή την παρατήρηση, έχω κατά νου τις εκδόσεις εκείνες όπου το κείμενο υπερτερεί των εικόνων, ενώ κι αυτές οι τελευταίες είναι ασπρόμαυρες. Δηλαδή, έχω κατά νου ως επί το πλείστον ολιγοσέλιδα βιβλία, στα οποία απλώνεται μια ιστορία που μπορεί να την παρακολουθήσει ένα παιδί των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Αντίθετα, ακόμα και σε αυτές τις τάξεις συστήνονται εκδόσεις –συνήθως μικρού σχήματος– που στην ουσία περιορίζουν την αφήγησή τους σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λέξεων (300 ή 400, για παράδειγμα). Τα πλέον ανεπτυγμένα ως προς την αφήγησή τους βιβλία αφήνονται για τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτού του είδους τα παιδικά βιβλία αριθμητικά υστερούν, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν από δέκα ή και περισσότερα χρόνια. Να το εκφράσω διαφορετικά – ολοένα και λιγοστεύουν τα μυθιστορήματα για παιδιά από 9 έως περίπου 12 χρονών. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Μα δεν είναι ο στόχος αυτού του κειμένου να επισημάνει πιθανές αιτίες του φαινομένου. Το πόσο και αν σωστά το εικονογραφημένο μόνο βιβλίο είναι εκείνο που ιδιαίτερα χρησιμοποιείται από το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι στο Δημοτικό είναι ένα θέμα που απαιτεί μεγάλη έρευνα.

Το βιβλίο, πάντως, για το οποίο γράφονται αυτές οι αράδες είναι ξεκάθαρο πως έχει και γραφτεί και εικονογραφηθεί και εκδοθεί για να επικοινωνήσει με παιδιά κυρίως του νηπιαγωγείου ή έστω της Α’ Δημοτικού. Είναι ένα από εκείνα τα εικονογραφημένα βιβλία που ενημερώνουν για κεντρικά κοινωνικά ζητήματα – από την προστασία του περιβάλλοντος έως τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, αλλά και άλλα θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Βιβλίο ολιγοσέλιδο, μεγάλου μεγέθους, με πλούσια εικονογράφηση και ίσως μόνο το κείμενο –λίγο μεγαλύτερο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς– σε κάνει να σκεφτείς πως η όλη έκδοση αξίζει να διαβαστεί και από τα πρωτάκια του Δημοτικού.

Αλλά αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των σωμάτων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τη φαντασία και τα όνειρα.

Αυτού, λοιπόν, του είδους τα βιβλία είναι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εκδοτική άνθηση. Κι αυτό γιατί στα νηπιαγωγεία γίνεται συστηματική και πολλαπλή χρήση των εξωσχολικών βιβλίων, καθώς οι νηπιαγωγοί τα θεωρούν πολύτιμους βοηθούς τους στο να «περάσουν» στους μικρούς μαθητές και στις μικρές μαθήτριές τους διάφορα κοινωνικά ζητήματα και να προετοιμάσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τόσο τον κόσμο των άλλων, όσο και τη δική τους παρουσία σε αυτόν.

Η Ελένη Μπετεινάκη είναι και η ίδια νηπιαγωγός, όπως και δόκιμη συγγραφέας πολλών άλλων εικονογραφημένων βιβλίων. Με άλλα λόγια, ξέρει τον τρόπο να «συνομιλεί» με τους μικρούς αναγνώστες της και να τους μυεί πάνω σε ιδιαιτέρως ευαίσθητα ζητήματα.

Εδώ, ασχολείται με την αναπηρία. Οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο και ένας κύκνος που τραυματίστηκε και δεν μπορεί να πετάξει. Αλλά αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των σωμάτων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τη φαντασία και τα όνειρα. Κι έτσι, με τη βοήθεια ενός φτερού του κύκνου, το μικρό κορίτσι και το λευκό πουλί θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Ένα απλό φτερό –σύμβολο απελευθέρωσης– θα είναι το όχημα που θα τους βοηθήσει να έχουν μια νέα εμπειρία ζωής.

Μα μέσα στην ιστορία υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο – η μεγάλη αδελφή του κοριτσιού. Είναι αυτή που καθημερινά βοηθά την ανάπηρη αδελφή της, καθώς της σπρώχνει το αμαξίδιο. Και για τη συμμετοχή της και τη βοήθειά της, θα συμμετάσχει κι αυτή στο ταξίδι απελευθέρωσης που προσφέρει το φτερό. Αυτό ίσως είναι και το νέο που προτείνει η Μπετεινάκη – φανερώνει το κέρδος που αποκομίζει κανείς όταν συμπαραστέκεται σε κάποιον αδύναμο.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο-πρόταση για το πώς μπορεί ένας ενήλικας να χρησιμοποιήσει λέξεις και εικόνες, να στηριχτεί σε μια ιστορία για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν το ότι η αναπηρία δεν είναι αδυναμία.

Ευρηματικό και καλογραμμένο το κείμενο της Ελένης Μπετεινάκη, εκρηκτικές οι εικόνες της επίσης δόκιμης εικονογράφου Αιμιλίας Κονταίου.

 

Με ένα λευκό φτερό
Ελένη Μπετεινάκη
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Ελληνοεκδοτική


Δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Diastixo.gr στις 16 Φεβρουαρίου 2024  : εδώ!

Με ένα λευκό φτερό ...στο Βιβλιοπωλείο ΠΥΡΓΕΛΗ στην Ξάνθη!


Της Δήμητρας Πυργελή

Θα ήθελα ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΦΤΕΡΟ να γράψω όλα όσα αισθάνθηκα διαβάζοντας το παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη !

Μια τρυφερή ιστορία η οποία δίνει την αφορμή στους μικρούς και στους μεγάλους να δημιουργήσουν μεγάλες συζητήσεις.
Αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι των αναγνώσεων …
Οι μετέπειτα συζητήσεις !
Στη συγκινητική ιστορία οι δύο πρωταγωνίστριες με τα καθόλου τυχαία ονόματα η συγγραφέας συνθέτει ένα αόρατο εργόχειρο συμβολισμών.
Πόσο σημαντικοί είναι οι συμβολισμοί στο παραμύθι και στην ανάπτυξη του παιδιού;
Μετατρέψτε την ερώτηση σε κατάφαση και μάλιστα με θαυμαστικό.
Τα παραμύθια προσεγγίζουν τη γνώση, βοηθώντας τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να σκεφτούν .
Ταυτόχρονα διεγείρουν τη φαντασία τους , τρέφοντας τη μνήμη και οξύνοντας την αντίληψη και την κρίση τους.
Η Ελένη Μπετεινάκη γράφοντας αυτό το παραμύθι έχει επιτύχει όλους τους στόχους .
Εύχομαι να αγαπηθεί πολλάκις Ελένη και να φτάσει ως την άκρη της Γης!
Το βιβλίο έχει και εκπληκτική εικονογράφηση !
ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΦΤΕΡΟ της Ελένης Μπετεινάκη σε εικονογράφηση Αιμιλία Κονταίου, κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτικη .

Διάβασε …πριν σκεφτείς.

Βιβλιοπωλείο Πυργελή από το 1985.

Η Αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου …στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Την ιστορία του Αβύθιστου Σαμ την είχα διαβάσει κάποτε και είχα εντυπωσιαστεί. Ανοίγοντας το βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου : η Αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου ήρθαν οι μνήμες, οι μοναδικές εικόνες της Ελίζας Βαβούρη και η …Ιστορία για μια συγκλονιστική στιγμή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή!

Βρισκόμαστε σε ένα Ναυτικό μουσείο και ανάμεσα στα εκθέματα, πλοία, αντικείμενα, χάρτες και όργανα ναυτιλίας βλέπουμε και έναν ζωγραφικό πίνακα ενός γάτου που σίγουρα τραβάει τον προσοχή και το ενδιαφέρον. Άραγε  τι ακριβώς έκανε αυτό το ξεχωριστό τετράποδο και μπήκε αιώνια στις συλλογές του Μουσείου; Πάμε πίσω στον μακρινό Μάιο του 1941 και στην περίφημη ναυαρχίδα του γερμανικού στόλου «Μπίσμαρκ». Ναύτες , καπετάνιοι, και ανάμεσά τους ένας γάτος τολμηρός, ασπρόμαυρος και εφτάψυχος. Το πλοίο παίρνει μέρος σε εχθροπραξίες και στην πρώτη του αποστολή βυθίζεται. Οι απώλειες είναι μεγάλες. Ανάμεσα στους ναύτες που έχουν πέσει στη θάλασσα είναι και ο γάτος μας που πάλευε με τα κύματα πάνω σε μια σανίδα. Τον εντοπίζουν, τον σώζουν και πλέον ανήκει στο πλήρωμα του Βρετανικού «Κόζακ». Το όνομα που του έδωσαν ήταν Όσκαρ που στη γλώσσα των ναυτικών σημαίνει «άνθρωπος στη θάλασσα». Ο γάτος ήταν πολύ ευτυχισμένος στο καινούργιο του «σπίτι» κι όλοι τον φρόντιζαν και τον αγαπούσαν. Και μια μέρα έγινε πάλι το κακό. Μια τορπίλη ενός γερμανικού υποβρυχίου χτύπησε το βρετανικό καράβι και ο γάτος βρέθηκε πάλι στη θάλασσα και κατάφερε και πάλι να διασωθεί. Τώρα πια η φήμη του είχε φτάσει παντού. Το καινούργιο όνομα είναι «Σαμ ο Αβύθιστος» και η ζωή του συνεχίστηκε πια στην στεριά. Όχι για πολύ, αφού σαν γνήσιος θαλασσόλυκος μπάρκαρε ξανά,   αυτή τη φορά με ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο που λεγόταν «Βασιλική Κιβωτός». Πάλι κτυπιέται από τορπίλη το τεράστιο αεροπλανοφόρο και πάλι ο Σαμ ο Αβύθιστος θα καταφέρει να σωθεί. Όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν και το τελευταίο του ναυάγιο. Φιλοξενήθηκε για πολύ καιρό στο σπίτι του κυβερνήτη που τον έσωσε στο Γιβραλτάρ. Κι όμως η ζωή του επιφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις….


Αν κι εσείς θέλετε να μάθετε τι απέγινε ο μοναδικός αυτός γάτος θα διαβάσετε τη συνέχεα στο βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου.

Μια αληθινή ιστορία σαν παραμύθι γεμάτη απίστευτες στιγμές, αγωνία, δράση, περιπέτεια, Ιστορία και συγκίνηση.

Εκτός από τους ανθρώπους σε καιρό πολέμου πλήττονται πάντα και τα ζωντανά που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται ούτε στις απώλειες, ούτε στα ανδραγαθήματα που κατάφεραν σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Υπήρξαν κι εκείνα αθώα θύματα ενός ανελέητου σπαραγμού και κτηνωδίας.

Μια ιστορία μοναδική όπως και αυτός ο γάτος που θα σας γεμίσει με πολύ θετικά συναισθήματα.

Εικονογραφημένη υπέροχα από την Ελίζα Βαβούρη που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον ίσαμε την τελευταία της λέξη.

Να το ψάξετε αυτό το βιβλίο, να γοητευτείτε και να θαυμάσετε την  καλοτυχία και την επιμονή για την ζωή.


Μπείτε εδώ και δείτε πως αξιοποιείται το βιβλίο στην τάξη : https://kalendis.gr/product/alithini-istoria-enos-thalassogatou/

 

Κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον διάσημο γάτο μας :

https://www.mixanitouxronou.gr/o-gatos-poy-epezise-se-tria-polemika-ploia-poy-vythistikan-sto-deytero-pagkosio-polemo-o-quot-avythistos-sam-quot/

 Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις 10 Φεβρουαρίου Εδώ! 2024 : 

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Με ένα λευκό Φτερό... 1η επίσημη παρουσίαση στο Ηράκλειο!


Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μου «Με ένα λευκό Φτερό» του δέκατου, έγινες στο Βιβλιοπωλείο & Καφέ Sophistico by Greekbooks, στην οδό Έβανς 5 στο Ηράκλειο, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 5.30 το απόγευμα.
Παρέα με τις κούκλες μου την Μυρσίνη, την Ελευθερία και έναν κατάλευκο κύκνο αφηγήθηκα μια ολοκαίνουργια ιστορία.
Μια ιστορία με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα στη ζωή για όλους, ανθρώπους και ζώα.
Κι όπως λένε τα παραμύθια:
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό μια λίμνη που χώριζε ένα δάσος στα δυο.
Απέραντη, με καταγάλανα νερά, γεμάτη νούφαρα στην επιφάνειά της…
Εκεί ζούσε ένας ολόλευκος κύκνος.
Στην αντίπερα όχθη ερχόταν κάθε πρωί η Μυρσίνη, και μαζί της πάντα, ακούραστη βοηθός, η αδελφή της Ελευθερία.
Όνειρο της Μυρσίνης ήταν να πετάξει μακριά, πέρα απ’ τη λίμνη.
Κάποια μέρα, ένα φτερό του κύκνου παρασύρθηκε από τον άνεμο και βρήκε αποκούμπι πάνω στα γόνατα του κοριτσιού.
Έτσι ξεκινά το μαγικό ταξίδι τους, πιο πάνω απ’ τα σύννεφα, πιο πάνω απ’ τα όνειρα!
Η Μυρσίνη είναι ένα κορίτσι με κινητικά προβλήματα. Το ίδιο και ο κύκνος που συναντά κάθε πρωί…
Μια ιστορία συγκινητική, αφύπνισης και δυνατών ονείρων!


Έχω αφηγηθεί εκατοντάδες παραμύθια…

🧶💋♥
Έχω γράψει εκατοντάδες κείμενα και ιστορίες…
Έχω οργανώσει και παρουσιάσει ακόμα πιο πολλές εκδηλώσεις με θέμα τα βιβλία …📙📕
Όμως σαν έρθει η ώρα να αφηγηθώ ένα δικό μου χάρτινο παιδί και μάλιστα για πρώτη φορά έχω πάντα εκείνο το τρακ και την αγωνία να θα δώσω στους άλλους ένα κομμάτι από την ψυχή και την ιδέα μου κι αν θα το νιώσουν… 🙏💋❤️❤️
Το Σάββατο το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Sophistico το «Με ένα λευκό φτερό» πέταξε ψηλά!🪶🪽👩‍🦽🚶‍♀️🦢❤️

Κι ήσασταν πολλοί που με τιμήσατε με την παρουσία σας… 🙏🙏

Που θέλετε να ακούσετε άλλη μια ιστορία μου.🧶🧶👩‍🦽🦢🚶‍♀️

Ένιωσα κι εγώ την δική σας αγάπη και η συγκίνησή μου ήταν απέραντη. ❤️❤️

Τι να πω για την Μυρσίνη μου, την Ελευθερία και τον υπέροχο κύκνο μου; 👩‍🦽🚶‍♀️🦢


Κι εκείνοι κατάλαβαν πως η ιστορία τους σας…ακούμπησε. 🙏🙏
Το είδα στα μάτια και τα ανοικτά στόματα των παιδιών.🙏💋
Στις δικές σας εκφράσεις και την παρουσία σας σε μια σημαντική στιγμή για μένα…

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το … «χειροκρότημα».

Τις φιλενάδες πιο πολύ γιατί ήταν ΟΛΕΣ εκεί…❤️❤️❤️

Όλους σας για τις αγκαλιές, τα λόγια, την έκφραση σας που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω όλα όσα αγαπώ και να τα μοιράζομαι…🙏🙏🙏❤️