Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Τα γενέθλια της Ριρίκας*… στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Την ξέρετε την Ριρίκα; Μια γλυκιά κι ευγενική αρκουδίτσα που μετακόμισε πρόσφατα σε ένα μακρινό βουνό για να έχει πρόσβαση σε καλύτερη τροφή;

Αν όχι, τώρα είναι η στιγμή να την γνωρίσετε. Νιώθει λίγο κακόκεφη «σήμερα» γιατί είναι τα γενέθλια της και σκέφτεται πως μάλλον θα μείνει μόνη της να τα γιορτάσει. Σαν δεύτερη σκέψη νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να κατέβαινε στην πόλη και να φάει το αγαπημένο της παγωτό φιστίκι.

Χωρίς να χάσει χρόνο άρχισε  να κατηφορίζει το βουνό και φτάνοντας στους πρόποδες του συνάντησε τον Πι και τον Ρο τους δυο σκαντζόχοιρους  φίλους της από παλιά.

Τους προσκάλεσε να έρθουν μαζί της, να τους κεράσει κι εκείνοι δέχτηκαν. Πιο κάτω συνάντησε τον Διονύση τον κροκόδειλο που ήταν ζαχαροπλάστης και παραπέρα την Λία και τον Τίτο. Δυο ακόμα καλοί της φίλοι που ήταν μουσικοί και… λιοντάρια. Τελευταίο συνάντησε τον Τσάρλι, το καγκουρό, που χόρευε μοναδικά. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο καλύτερο παγωτατζίδικο της πόλης και διαπίστωσαν πως ήταν …κλειστό.

Η απογοήτευση της Ριρίκας ήταν τεράστια…

Και τώρα; Τι θα γινόταν. Θα επέστρεφε σπίτι της στεναχωρημένη η μικρή αρκουδίτσα ή μήπως όχι;

Αν θέλετε να μάθετε τι έγινε στη συνέχεια, ψάξετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία και δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα : https://www.vivliopoleiopataki.gr/files/1198018.pdf

Μια υπέροχη ιστορία για μικρούς αναγνώστες της Μαρίας Κηλαηδόνη για την δύναμη της φιλίας, τις απογοητεύσεις, τις ματαιώσεις και τις εκπλήξεις.

Όταν κάτι πηγαίνει ανάποδα από τα σχέδια μας, ίσως τελικά μας  βγαίνει σε καλό. Αρκεί να υπάρχουν καλοί φίλοι και διάθεση …αλλαγής. Μια ιστορία για την προσμονή των γενεθλίων και την ανάγκη να προσφέρουμε δώρα και χαρά. Την ίδια στιγμή οι φίλοι ανταποδίδουν την αγάπη, το νιάσιμο  και την εκτίμησή τους βρίσκοντας λύση στις όποιες δυσκολίες και αναποδιές.

Ένα βιβλίο που έχει εικονογραφήσει υπέροχα η Φωτεινή Τίκου και είναι γεμάτο …μουσική.
Μουσική και τραγούδια  από την Μαρία Κηλαηδόνη που μπορείτε να ακούσετε κατεβάζοντας την εφαρμογή QR code και βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου ή από το Υοutube και spotify.

Ενδεικτικά ακούστε το ομώνυμο με τον τίτλο τραγούδι : Τα γενέθλια της Ριρίκας : https://www.youtube.com/watch?v=waVhhyc0twE

Το βιβλίο της Μαρίας Κηλαηδόνη έχει γίνει μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 3 μέχρι και 10 χρόνων και παίζεται κάθε Κυριακή στο θέατρο Μεταξουργείο.

Να δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς παγωτό φιστίκι με τη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα που επίσης υπάρχει στο τέλος του βιβλίου και …καλή επιτυχία!

* Τα γενέθλια της Ριρίκας, Μαρία Κηλαηδόνη, εικ :Φωτεινή Τίκκου, εκδ. Πατάκη  : https://www.patakis.gr/product/675121/vivlia-paidika--efhvika-paidikh-neanikh-logotexnia/Ta-genethlia-ths-Ririkas-sklhrodeth-ekdosh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου