Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Το αγόρι που έφερε χιόνι* …στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Η ιστορία ξεκινά σε μια μεγάλη πόλη με πύργους, ψηλές σκεπές και στενούς πλακόστρωτους δρόμους. Οι κάτοικοι είναι πάντα βιαστικοί και κανείς δεν έχει προσέξει πως στο κέντρο της σε ένα παγκάκι «μένουν» ο Κουίν με τη μαμά και τον μπαμπά του. Κι ένα βράδυ σκοτεινό πολύ ο μικρός Κουίν ανακαλύπτει μια σφαίρα μαγική.  Μια γυάλινη μπάλα που κουνώντας την,  στροβιλίζεται το χιόνι πάνω σε μια πολιτεία και σε ένα παγκάκι που μοιάζει με το δικό του και που πάνω του κάθεται ένα μικρό αγόρι σαν εκείνον. Την άλλη μέρα η μαγεία έχει απλωθεί και στην δική του πόλη. 

Το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα κι ένας κοκκινολαίμης γίνεται φίλος του αχώριστος. Κι έφερε το κρύο αλλαγές μεγάλες στων ανθρώπων τις ζωές. Ξαφνικά βοηθά ο ένας τον άλλο. Κουβεντιάζουν πιο συχνά. Τα παιδιά παίζουν στο πάρκο και κατρακυλούν με έλκηθρα από την πλαγιά. Κι όσο κουνάει ο Κουίν τη σφαίρα του, τόσο η μαγεία συνεχίζεται κι η καλοσύνη απλώνεται παντού. Και περνάει ο καιρός με χαμόγελα. Ολοκληρώνεται ο κύκλος του χειμώνα κι ο Κουίν νιώθει μια λύπη πως ίσως την Άνοιξη αλλάξουν ξανά οι άνθρωποι, τα πράγματα κι οι καταστάσεις… Όμως η αλλαγή ήρθε για να μείνει και χωρίς την μαγική σφαίρα. Κι όταν ανήσυχος ανακαλύπτει επιτέλους και τον αγαπημένο του μικρό κοκκινολαίμη που φτιάξε μια φωλιά για τα μικρά του γίνεται ένα ακόμα θαύμα που  δείχνει πως η αλληλεγγύη  και η προσφορά είναι η πραγματική μαγεία της ζωής.

Μια πολύ συγκινητική ιστορία της Hollie Hughes για την καλοσύνη, την πραγματική αγάπη και φιλία, την προσφορά και την  αλληλεγγύη. Με μαγικές εικόνες από την Anna Wilson που ολοκληρώνει την  υπέροχη αυτή ιστορία θα σας γεμίσει με μαγεία και ομορφιά. Ομορφιά της φύσης, της φαντασίας και της ζεστής ψυχής.

Για τις εποχές, ιδιαίτερα του χειμώνα, για την μοναξιά και την ανάγκη για φίλους, για συντροφιά και για θαλπωρή. Για το δικαίωμα που έχουμε όλοι για μια στέγη, μια παρέα, ένα ζεστό χώρο τις νύχτες ( και τις μέρες μας).

Αναζητείστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία και αφεθείτε λίγο στη μαγεία μιας γυάλινης σφαίρας που κάνει τα αδύνατα, δυνατά. 

*Το αγόρι που έφερε το χιόνι, Hollie Hughes, εικ: Anna Wilson, εκδ. Μάρτης

Δείτε το εδώ : https://www.martis.gr


Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 : https://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου