Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ένα ευζωνάκι ταξιδεύει στο χρόνο... στα Παραμύθια του Σαββάτου!

 

Ένα ευζωνάκι ταξιδεύει στο χρόνο, Οι Εύζωνες με τα μάτια των παιδιών!εκδόσεις Ερευνητές – Φέρμελη ΑΜΚΕ

            Της Ελένης Μπετεινάκη

Μια καλαίσθητη έκδοση των Ερευνητών ήρθε στα χέρια μου μόλις σήμερα και νομίζω πως θα πρέπει όλοι να ρίξουμε μια ματιά στο περιεχόμενο που το μεγαλύτερο μέρος του απαρτίζεται με «παραμύθια» παιδιών με θέμα τον Εύζωνα.

Ιστορίες και ζωγραφιές που διακρίθηκαν σε σχολικό διαγωνισμό και που πραγματικά με εντυπωσίασαν.

Το πρώτο παραμύθι είναι γραμμένο από την Ελένη Παπαδιαμαντοπούλου  μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 1ου ολοημ. Δημ. Σχ. Δάφνης

Ένας πρίγκιπας Εύζωνας, ένα τέρας που κρατά αιχμάλωτη για χρόνια μια κοπέλα με πολλούς θησαυρούς και που του πέφτουν τα δόντια. Μια μεγάλη δοκιμασία και ένα ευζωνάκι θαρραλέο που καταφέρνει να σκοτώσει το τέρας και να πάρει πίσω τα διαμάντια που φυλούσε τόσα χρόνια, εκτός από τρία…

Η κοπέλα ήταν η Ελλάδα, οι θησαυροί ήταν τα κομμάτια της σε νησιά και τόπους…


Το δεύτερο παραμύθι με τον ίδιο τίτλο είναι γραμμένο από τον Ανδρέα Αδαμόπουλο μαθητή της Ε΄τάξης από την ελληνική κοινότητα του Τορόντο και μιλάει για το ευζωνάκι που στη σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει και σύγχρονους εχθρός, την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Το τρίτο παραμύθι είναι του Εμμανουήλ Δερδελάκου, μαθητή της Ε΄τάξης του Δημ. Σχ. Saint Paul στον Πειραιά. Είναι αρκετά πρωτότυπο και μας παρουσιάζει ένα μεγαλειώδες «Λεξικό» που του φύγαν οι λέξεις και τα γράμματα. Και βασικά χαθήκαν ξαφνικά τα φωνήεντα. Το πρόβλημα είναι πως ήταν αδύνατον να αναγνωσθεί ο Εθνικός Ύμνος, πια. Υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι  ο Τουρκολινάκης που τα φυλάκισε στο υπόγειο Ω24. Το ευζωνάκι αναλαμβάνει αμέσως δράση καταφέρνει να φέρει πίσω τα φωνήεντα, την «Ελευθερία», την γενναιότητα και την περηφάνεια.

Ακολουθούν αρκετές δραστηριότητες  για να εμπλουτίσουν τα παιδιά τις γνώσεις τους γύρω από την ελληνική επανάσταση και πολλές  άλλες εκπαιδευτικές προτάσεις.

Το βιβλίο προλογίζουν οι : Λίζα Πενθερουδάκη, εικαστικός- Πρόεδρος της ΦΕΡΜΕΛΗ ΑΜΚΕ, η Σάσα Βούλγαρη,Αφηγήτρια και Εκπαιδεύτρια Αφήγησης , η Ελπίδα Μηναδάκη Κειμενογράφος-Συγγραφέας, ο Αντώνιος Βογιατζής, Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών και η Μαρία Καρβέλα- Σμυρνιωτάκη, εκδότρια.


Αναζητείστε το εδώ :: https://www.greekbooks.gr/books




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου