Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η Κλαίρη και ο Πίπης* …στα Παραμύθια της Δευτέρας!

 

Της Ελένης Μπετεινάκη

Η στήλη των Παραμυθιών του Σαββάτου γίνεται και πάλι καθημερινή μέχρι το τέλος του 2020  προτείνοντας και παρουσιάζοντας ένα βιβλίο κάθε μέρα!

Είναι μια μίνι βραβευμένη  σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερευνητές και αποτελείται από τέσσερα βιβλία με πρωταγωνιστές μια καμηλοπάρδαλη την Κλαίρη και ένα σπουργιτάκι τον Πίπη. Στόχος να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για την αξία των φίλων,  τα συναισθήματα και τα σχέσεις των ανθρώπων.

Μην κοροϊδεύετε την Κλαίρη, Ρεμπέκα Μπέντερ, εκδ. Ερευνητές

Η Κλαίρη και ο Πίπης είναι ένα αταίριαστο και παράξενο ζευγάρι. Εκείνη είναι καμηλοπάρδαλη κι αυτός ένα μικρό σπουργίτι. Μαζί πορεύονται με τις όποιες διαφορές τους  που συχνά φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ένα ή τον άλλο. Ο ένας κατά λάθος τρομάζει ή ενοχλεί τον άλλο κι όταν αποφασίζουν να τρέξουν μαζί καταλήγουν πολύ διψασμένοι και κουρασμένοι. Μόνο που η Κλαίρη δεν μπορεί εύκολα να πιεί νερό από τη λίμνη και παρά τις προσπάθειές της δεν τα καταφέρνει. Δέχεται μόνο την κοροϊδία των άλλων ζώων ακόμα και του Πίπη αλλά και του φλαμίνγκο, του ιπποπόταμου, και της ζέβρας. Τα πόδια της τρέμουν και στην ύστατη προσπάθειά της πέφτει στο νερό. Όλοι γελούν κι εκείνη νιώθει ντροπιασμένη και μόνη. Βρίσκει μόνο μια μικρή λακκούβα να ξεδιψάσει και ο Πίπης βλέποντας τα υγρά της μάτια καταλαβαίνει την στεναχώρια της. Τότε σκαρφίζεται  ένα φοβερό σχέδιο για να επανορθώσει…

Ένα βιβλίο της Ρεμπέκας Μπέντερ που μιλάει για την αξία των φίλων και τον τρόπο που πρέπει να τους φερόμαστε. Συχνά λέμε πως κάποιοi άνθρωποι δεν ταιριάζουν μαζί και οι διαφορές τους είναι τόσο μεγάλες που όλοι οι άλλοι τους κοιτούν παράξενα και μιλούν για αυτούς με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια. Εκείνοι απλά προσπαθούν να είναι ο εαυτός τους και αν κάνουν τα πράγματα που τους αρέσουν. Όταν όμως η φιλία αναμεσά τους είναι δυνατή τότε οι λύσεις στις όποιες διάφορες έρχονται πολύ πιο εύκολα.  Το να κοροϊδέψεις  κάποιον για ένα φυσικό του ελάττωμα ή μια πρόσκαιρη αδυναμία του είναι άσχημο πολύ και φέρνει στεναχώρια. Όταν πάλι το καταλάβεις πως είχες  κάνει λάθος, είναι πολύ σπουδαίο το να μπορέσεις να επανορθώσεις και φυσικά να του ζητήσεις συγνώμη.

Όμορφη ιστορία, γεμάτη «ήχους», χρώματα και περιπέτεια. Ιστορία με διδακτικό τέλος και γεμάτη συναίσθημα. Για τις αξίες της ζωής, τις συμπεριφορές μας και το θάρρος να τολμήσουμε να αλλάξουμε.

 Η Ρεμπέκα  Μπέντερ είναι εκτός από συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου το οποίο έχει κερδίσει ένα βραβείο ( Ola Blue Spruce Honor Book 2012) στην Αμερική.

Ψάξτε το καθώς και τα υπόλοιπα της σειράς και γίνετε κι εσείς φίλοι με την Κλαίρη και τον Πίπη : https://www.greekbooks.gr/min-koro-deyete-tin-klairi.html

Και θυμηθείτε : Μην αφήσετε τα μικρά βιβλιοπωλεία να κλείσουν! Αναζητήστε τα στο διαδίκτυο ή τηλεφωνήστε σε αυτό που είναι στη γειτονιά σας και μπορεί να σας κάνει διανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου