Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ένα γαλάζιο όνειρο*… ζωντάνεψε στις Φυλλοσοφίες στα Παραμύθια του Σαββάτου!


7 χρόνια  περάσανε γεμάτα ζωντανές αφηγήσεις…

«Ήταν μια φορά και δυο καιροί στη χώρα της Φαντασίας ένα μικρό  γκρίζο συννεφάκι. Ήταν κι ένα μικρό δεντράκι στη μέση της ερήμου, ολομόναχο και σχεδόν ξερό. Κι είχαν κι οι δυο τους ένα όνειρο, που ‘χε χρώμα γαλάζιο… Ήταν κι ένας μικρός βεδουίνος, ο Ζαφίρ που ταξίδευε με την μητέρα του την Σατούα μέρες και νύχτες πολλές για να φτάσουν στην γαλάζια θάλασσα… Ένα πρωινό ένα φύλλο καταγάλανο ήρθε κι ακούμπησε στα πόδια του μικρού Ζαφίρ και του ΄δειξε έναν δρόμο που όμοιό του δεν είχε περπατήσει κανένας μέχρι τότε.»

Η ιστορία ξετυλίχθηκε με ένα γαλάζιο κουβάρι κλωστής γεμάτο ονόματα, λέξεις και όνειρα το  Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 ώρα  17.30 στις Φυλλοσοφίες (στην καρδιά του Ηρακλείου).
Γέμισε παιδικές φωνές και χρώμα το απόγευμα μας φτιάχνοντας τα πολύχρωμα κι ονειρεμένα συννεφάκια μας.

Και ναι, κόψαμε την πίτα των Παραμυθιών γιορτάζοντας 7 χρόνια ζωντανέματος εκατοντάδων πια ιστοριών, βιβλίων και ανέκδοτων παραμυθιών  από την Ελένη Μπετεινάκη. Με μία μικρή αναδρομή στο χρόνο αρχίσαμε να λέμε  για το ξεκίνημα τότε των ζωντανών αφηγήσεων  στα 2013 στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης». Τότε και για 4 χρόνια είχαν τον δικό τους χώρο και  φιλοξενούσαν πολλούς συγγραφείς και εικονογράφους. Στη συνέχεια μεταστεγάστηκαν στις «Φυλλο…σοφίε»ς με την  υποστήριξη, το σεβασμό στη δράση μας  και την αγάπη του Γιάννη Σαλκιντζή.


Φυσικά από μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Εύη Αλμπαντάκη που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου στα Παραμύθια με τα μαγικά της χέρια δημιουργώντας εκατοντάδες πια κούκλες που ζωντανεύουν με κάθε αφήγηση.

Και η βραδιά μας έκλεισε με κέρασμα!  Τι άλλο α μπορούσε να είναι πάρα από βιβλία παιδικά για όλους …

Σας ευχαριστώ όλους με την ψυχή μου για τα πολύτιμα όλων των χρόνων…


Ελένη Μπετεινάκη

(Το παραμύθι ήταν διασκευή από την ομώνυμη ιστορία της Έλενας Γλωσσιώτη από τη συλλογή :Τα παιδιά του κόσμου βάφουν το μαύρο)

Κούκλες: Το κουμπί και το βελόνι, Εύη Αλμπαντάκη










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου