Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μια βιτρίνα...μια φορά με έναν Αρκούδο!


Την είδα με τα ίδια μου τα μάτια! Την βιτρίνα εννοώ, αυτήν με τον Αρκούδο και τη γαλάζια κορδέλα του που μοιάζει να έχει ταξιδέψει από μίαν άλλη εποχή. Μια βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας, σε Μουσείο αγαπημένο που ‘χει, στα σπλάχνα του τα έργα του Γκίκα και την ιστορία μιας Ελλάδας νεότερης και πολύ διαφορετικής από την σημερινή.

Κι ο Αρκούδος είναι όλων μας :«Ένας Αρκούδος μια φορά», σαν το βιβλίο της Ελένης, σαν το αρκουδάκι της Μαρίας Αργυριάδη. Όλα τα παιχνίδια σαν να δραπέτευσαν για λίγο από το Μουσείο των Παιχνιδιών και με τη βοήθεια παιδιών που τα ζωγράφησαν και της μοναδικής Ίριδας Σαμαρτζή στήθηκαν μέσα σε κουτιά, χάρτινοι ήρωες και ζωντανεύουν και ζουν το δικό τους ταξίδι.

Να πάτε όλοι εσείς που ζείτε στην Αθήνα απόψε, εκεί! Εκεί  που ΄χουν μια ξεχωριστή γιορτή  στην Οδό Κριεζώτου, στο πωλητήριο του μουσείου Μπενάκη. Μια ομάδα ανθρώπων γεμάτη χαμόγελα θα σας δείξουν τι εμπνεύστηκαν άλλοι  άνθρωποι, η Ίριδα, η Ελένη και το βάλαν πάνω σε σημειωματάρια, σε σιδερένια κουτιά, σε τετράδια, σε άλλα κουτιά γεμάτα με μπογιές.

Όλα κι ένα ένα τους μικρά αριστουργήματα! Κι εκείνα τα αρκουδάκια καρφίτσες που ‘ναι φτιαγμένα  με μια πολύ πολύ δύσκολη τεχνική. Κουρελάκι κουρελάκι τα κέντησε η Άννα Mανουσοπούλου

Η Ελένη Γερουλάνου δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η Ελένη των βιβλίων, είναι η Ελένη των παιδιών, της προσφοράς, της Αγάπης! Είναι η Ελένη όλων μας με το αφοπλιστικό παιδικό της χαμόγελο.

Να πάτε, κι αύριο και μεθαύριο να δείτε εκείνη τη βιτρίνα και να ξαναγίνετε όλοι παιδιά. Να ταξιδέψετε με τα παιχνίδια άλλων εποχών, να ξαναζήστε για λίγο τη δική σας παιδική ηλικία.
Εγώ σας το ΄πα, είχα την τύχη και πρόλαβα, και είδα κι ένιωσα κι ακούμπησα ένα όνειρο που σημαντικοί άνθρωποι το βάλαν σε Μουσείο, το χάρισαν και μείς σήμερα απολαμβάνουμε μια συνέχεια με την ίδια καλαισθησία της Μαρίας Αργυριάδη που σίγουρα απόψε θα χαμογελά καθισμένη σε ένα γαλάζιο σύννεφο και θα χαιρετάει όλα όσα τόσο πολύ αγάπησε….



Υ.Γ. Πέμπτη 12/09 στις 18:30 σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της τρισδιάστατης βιτρίνας στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα! Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει»

(Έτσι γράφει στην  πρόσκληση! Να πάτε, ίσαμε και της 25 Σεπτεμβρίου θα είναι όλα εκεί!)
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου