Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τα « Παραμύθια του Σαββάτου » έριξαν την αυλαία στο ζωντάνεμά τους ίσαμε τον Νοέμβριο του 2017!



Κάπως έτσι με μπόλικα αυγά και ακόμα περισσότερα παιδιά ,έπεσε η αυλαία για την φετινή σαιζόν των "Παραμυθιών του Σαββάτου". Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, απογεματάκι,  στο Opus Wine Coffee Bar που πραγματικά είναι παραμυθένιος τόπος, είπαμε το τελευταίο μας παραμύθι. Παρέα με την "γιαγιά Ευτυχία", τον γκρινιάρη τον Αλέξανδρο, ένα αλαζονικό αυγό που δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο, την κότα την Μαριγώ  και ένα σωρό έθιμα για την σημασία των βαμμένων αυγών. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ με την ψυχή μου σε όλα τα παιδιά που μαζί περάσαμε όλο το χειμώνα τα Σαββατιάτικα πρωινά, τους γονείς και τους συνοδούς τους, τους ανθρώπους όλους που μου΄δωσαν τόση δύναμη να φτάσουμε μαζί μέχρι την σημερινή μέρα.

 Για μένα ήταν πολύ σπουδαίο όλο αυτό που συνέβη τους τέσσερις αυτούς μήνες, με γέμισε χαρά, δύναμη και πολύ πείσμα να μην σταματήσω όσο μπορώ να λέω και να γράφω παραμύθια γιατί τελικά η ψυχή όλων μας μικρών και μεγάλων τα΄χουν ανάγκη.

Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στην μόνιμη συνεργάτιδα των Παραμυθιών μου την Εύη Αλμπαντάκη που φτιάχνει τις μοναδικές κούκλες που με συντρόφευαν  κάθε φορά!

Ένα μεγάλο φιλί και μια τεράστια αγκαλιά από:

Την Πάπια την Αρετή, την Μάγισσα Χρωματούσα, τον Ιππότη Αντώνιο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, την Μαρμελαδού της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, Την πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ της Λίνας  Μουσιώνη, τον Κύριο Αύριο Βράδυ του Χρήστου Μπουλώτη, Την Παραμυθού της Σελήνης της Βάγιας Παπαποστόλου, την Πριγκίπισσα Ανεζίνα, την υφάντρα Ερατώ, Τον δικό μου καλικάντζαρο τον Τρακατρούκα, την νεράιδα Άχνη, τον Πι και τον Φι, τις Δυο ξεροκέφαλες Κουτάλες με τον Μποζόνιο της Έμης Σίνη και του ‘Αγγελου Αγγέλου, τον βασιλιά και την Αλεπού, τον Σιγανό το σκιάχτρο μου, την νεράιδα Σερπαντίνα και τον Πρίγκιπα Κομφετί, τον ένα και μοναδικό Χαρταετό, τον Δράκο Μπολ της Κλαίρης Καμπάνη,την Σταχτοπούτα της Μαρίνας Γιώτη, τα Όνειρα της Λητώς Τσακίρη, τον Μέρμηγκα τον Μελή της Ειρήνης  Αποστολάκη, Τον Πινόκιο και τον Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν και φυσικά τον Αλέξανδρο το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ επίσης στους:  Λήδα Βαρβαρούση με τις μοναδικές ζωγραφηγήσεις της, τηνΕύα Σκορδαλά Κακατσάκη για την Γιασεμιά της, τον Μαρίνα Γιώτη για την Σταχτοπούτα της, την Λητώ, την Ειρήνη Αποστολάκη, την Κλαίρη Καμπάνη. 

Επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που μας φιλοξένησε, το Opus Wine Coffee Bar KΑΙ … την Ηρώ Θεοδώρου, τον Δημήτρη Παπαδάτο που αποτελούν την ομάδα Κοκουμουκλό που έδωσαν ζωή στους Καλικάντζαρούς μου με την μοναδική τους παράσταση, την  Βάσω Γιαρένη για τα σκηνικά και τις κούκλες και τέλος  τον Δήμο Ηρακλείου που φιλοξένησαν τα Παραμύθια και στην Πλατεία Ελευθερίας τα Χριστούγεννα και στον Θεατρικό σταθμό!

Η εβδομαδιαία στήλη των Παραμυθιών, κάθε Σάββατο επίσης στο Cretalive.gr ,συνεχίζεται κανονικά με απόψεις και προτιμήσεις στα καλά παιδικά βιβλία…

Όσο για τις αφηγήσεις μας , θα τα πούμε ξανά, να ΄μαστε μόνο καλά, τον Νοέμβρη του 2017... 
Καλή μας αντάμωση!

Μπετεινάκη Ελένη 


Δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr σρις 13 Απριλίου 2017 : http://www.cretalive.gr/culture
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ :  http://www.patris.gr/articles/314233#.WPRntbglFdg



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου