Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

« Ένα παραμύθοδεντρο και ένα παραμυθοπούλι… δύο ιστορίες !»...Πέταξε εκείνο το πουλί, το παραμυθοπούλι τούτη τη φορά και κάθισε σε ένα παράξενο δέντρο, σε ένα δέντρο παραμυθάς της κ. Λότης Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου. Και άκουσε όλες τις ιστορίες που είχαν να πουν οι ρίζες, ο κορμός και τα κλαδιά του κι ήρθε και τις ψιθύρισε στ΄ αυτί  της Ελένης Μπετεινάκη κι εκείνη πάλι τις αφηγήθηκε στα παιδιά. 

Συναντήθηκαν τα παραμύθια και ταξίδεψαν και σταμάτησαν  σε εκείνη την ιστορία του νάνου του Ζαβολίνου που αγαπούσε τόσο τις σκανταλιές και τον εαυτό του μέχρι που στο τέλος κατάλαβε πως οι φίλοι και ο σεβασμός απέναντί τους είναι πιο πολύτιμα από τα χρυσάφια και τα δώρα όλου του κόσμου.
 Κι ύστερα ήρθε κι ο Φριφρής το μικρό χελιδόνι που φοβόταν να πετάξει και δεν ήξερε πώς να τα καταφέρει. Η Πλουμιστή η  φίλη του, μια πολύχρωμη πεταλούδα, άθελα της τον έκανε θαρραλέο, δυνατό και ριψοκίνδυνο …


Κι όλα τούτα συνέβησαν το Σάββατο 7 του Μάρτη 2015 στις 11.30 το πρωί, στα «Παραμύθια του Σαββάτου », στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».

Και σαν τέλειωσαν οι ιστορίες και φτιάξαμε ένα σωρό χελιδόνια και πεταλούδες, το παραμυθοπούλι πέταξε μακριά …

Είχε ακούσει για ένα παράξενο πουλί που δεν ήθελε ούτε να πετάξει, ούτε να κελαηδήσει ούτε να …ζήσει μια κανονική ζωή. Αγαπούσε μόνο τους υπολογιστές και την τηλεόραση.  Ήταν « Ένα πουλί….στην Πρίζα »της Λήδας Βαρβαρούση κι ήθελε πάρα πολύ να το γνωρίσει…Ήθελε ακόμα  να συναντήσει κι ένα τρομερό φίδι, ένα γουρούνι με ταλέντο , μια παράξενη αγελάδα , ένα βιαστικό ποντικό, ένα πρόβατο που αγαπούσε πολύ το παγωτό…Κι αν τα κατάφερε θα μας το πει το άλλο Σάββατο 14 του Μάρτη  στις 13. 15 το μεσημέρι. Άκουσε πως κι η Λήδα θα είναι  στα «παραμύθια του Σαββάτου», στο βιβλιοπωλείο …Και θα μας πει χίλια δυο μέσα από τα πινέλα της, κι εμείς θα σκεφτούμε όλοι τα κλουβιά της ζωής μας και μια καινούργια ιστορία θα κυλήσει …Δημοσιεύσεις:
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1218518&srv=116
 http://www.cretalive.gr/culture/view/ta-paramuthia-tou-sabbatou68/230820
Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ : http://www.patris.gr/articles/277984#.VQZeQo6o1l0Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου