Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε* …στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Προειδοποίηση: Ουδεμία ευθύνη φέρουμε σε περίπτωση που ένας ή περισσότεροι φόβοι σας εξαφανιστούν!

Καταπληκτική εκκίνηση για μια ιστορία. Όπως καταλάβατε μόλις μπήκαμε στο σωστό βιβλίο που θα … εξαφανίσει τους φόβους μας. Αλήθεια; Τι υπέροχη αίσθηση να νιώθεις ξαφνικά και μέσα σε μια στιγμή ανάλαφρος ή και ελεύθερος. Ή μήπως όχι;

Ο ήρωάς μας κάνοντας  το ντεμπούτο του, παρουσιάζεται σαν μάγος που υπόσχεται πως θα εξαφανίσει όλους τους φόβους. Αναρωτιέται κι ο ίδιος και ξεκινά με τις συνηθισμένες ερωτήσεις. Πρώτα από όλα μας ρωτάει αν φοβόμαστε τις αράχνες, μετά τα φαντάσματα, το σκοτάδι, την  πελώρια και πανύψηλη σκάλα και  τα πράγματα σοβαρεύουν σαν σκεφτούμε πως μπορεί να χάσουμε το αγαπημένο μας αρκουδάκι.

Όταν όμως καλείται να φέρει ένα κουτί  με παλιά παιχνίδια από το υπόγειο τα πράγματα γίνονται ….σκούρα, δηλαδή κατάμαυρα!

Επιστρέφει στο φως και τότε σκέφτεται πως είναι καλύτερα να αλλάξει τον τίτλο του βιβλίου. Ο νέος τίτλος; Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε, όχι εντελώς!

Αμέσως μετά σαν να πήρε θάρρος και αποφάσισε πως για να συνεχίσει τη ζωή του θα πρέπει όλα αυτά που φοβάται, κατά κάποιον τρόπο, να τα αντιμετωπίσει!

Πήρε λοιπόν ξανά το καπέλο, την μπέρτα και το ύφος του Μάγου και προτρέποντας μας να τον ακολουθήσουμε άρχισε να τα κοιτάει όλα από άλλη οπτική γωνία. Με τη γνώση, την αποδοχή και την λογική οι φόβοι άρχισαν να φαίνονται …μικροί.

Συμβουλές, μικρά τρικ, έξυπνες ιδέες, χαμόγελα και αγάπη, πολλή αγάπη, έκαναν το θαύμα και το βιβλίο παραμένει με τον αρχικό του τίτλο.

Μια ιστορία της Φυτούλα Βακανά για όλα εκείνα που φοβόμαστε και κρυβόμαστε αντί να τα αντιμετωπίσουμε. Ένα κείμενο, λιτό, ευκολονόητο, ευρηματικό και άκρως ενθαρρυντικό.

Καλογραμμένο, χωρίς τίποτα να περισσεύει και με εκπληκτική εικονογράφηση από την Σάντρα Ελευθερίου θα σας κάνει να νιώσετε αδύναμους και τους δικούς σας φόβους.

Οι εικόνες της Σάντρας πραγματικά θα σας συνεπάρουν. Η εναλλαγή του μαύρου με το κίτρινο η  έντονη αντίθεσή τους,  συμβολίζει το σκοτάδι με το φως  νομίζω και κυριαρχεί σε όλα τα σαλόνια που μας παρασύρουν σε έναν υπέροχο κόσμο.

Η πανύψηλη πελώρια σκάλα …μοναδική!

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν πολύ τα παιδιά για την ενθάρρυνση, τα «μαγικά κόλπα» και  το μικρό γαλάζιο αρκουδάκι – αγκαλιάς.

Διαβάστε εδώ ένα μικρό απόσπασμα και δείτε λίγες εικόνες  : https://www.patakis.gr/product/676845/vivlia-paidika--efhvika-paidikh-neanikh-logotexnia/To-vivlio-ton-fovon-kai-pos-na-tous-eksafanisete/

*Το βιβλίο των φόβων και πώς να τους εξαφανίσετε, Φυτούλα Βακανά, εικ: Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Πατάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου