Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα με ΝτοΡεΜί Τζιτζικομέρμηγκες μαζί*!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Μιας κι ο Δεκέμβριος είναι ο «πατέρας» των παραμυθιών η εβδομαδιαία στήλη μας : «Τα «παραμύθια του Σαββάτου» από τη 1η του μήνα γίνεται καθημερινή και θα σας παρουσιάζουμε από ένα βιβλίο κάθε φορά ίσαμε την Πρωτοχρονιά!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Θεμάκος Φουρνικάκης εγγονός του παππού Θέμη που ήθελε να γίνει Μουσικός σαν μεγάλωνε. Κι όλοι τον κορόιδευαν για αυτό λέγοντας του πως τα μυρμήγκια φημίζονταν μόνο για την εργατικότητά τους κι όχι για τις μουσικές τους ικανότητες όπως οι καλοκαιρινοί γείτονές τους… Ο Θεμάκος όμως επιμένει γιατί νιώθει τον ρυθμό μέσα του. Ούτε την επόμενη μέρα που θα ΄ναι Χριστούγεννα δεν τον αφήνει η μαμά του να πάει να πει, έστω, τα κάλαντα. Οι δικαιολογίες από την οικογένεια πέφτουν σωρό και για να μαλακώσει τη λύπη του βγήκε μια βόλτα στην πόλη. Χιόνι πολύ και γιορτινή ατμόσφαιρα παντού. Κι όσο περνούσε η ώρα και το κρύο δυνάμωνε η ομορφιά των καταστημάτων άρχισε να γίνεται απόμακρη. Και τότε συνέβησαν όλα. Ο προσανατολισμός του Θεμάκου χάθηκε μόλις πάγωσαν οι κεραίες του και ένας δυνατός άνεμος παρέα με μια χιονονιφάδα τον παρέσυραν σε έναν τόπο που δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στη ζωή του. Κατάφερε να μπει από την μεγάλη πόρτα σε ένα σπίτι καταστόλιστο με πολλά μικρά ανθρωπάκια να τρέχουν πάνω κάτω κι ένα συμπαθέστατο παππούλη με κόκκινη στολή να κάθεται δίπλα στο τζάκι.

Καταλάβατε όλοι ποιος ήταν καθισμένος στην τεράστια πολυθρόνα;  

Μια πολλή μακρά λίστα με ονόματα, επιθυμίες και νούμερα ήταν αυτό το χαρτί που διάβαζε ο Αϊ Βασίλης. Ο Θεμάκος έβαλε τα δυνατά του να ακουστεί κι εκείνου η φωνή μέσα στ’ αυτί του Αγίου όλων των παιδιών και περνώντας από πολλά εμπόδια, χρυσόσκονες, σκαρφαλώματα στη μύτη του Ρούντολφ κατάφερε να βρεθεί και αμέσως μετά με ένα δυνατό φτέρνισμα του τάρανδου προσγειώθηκε στα γυαλιά του Αϊ Βασίλη ακριβώς στο κέντρο τους…

Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μπόρεσε να πει στον Αι Βασίλη πως κι εκείνος ήθελε δώρο την πρωτοχρονιά και μια κιθάρα θα ήταν ότι έπρεπε.

Και τότε συνέβησαν όλα εκείνα τα απίστευτα πραγματα…

Ο Θεμάκος βρέθηκε παγωμένος στην άκρη του δρόμου από τους Τζιτζικάκηδες και «παραδόθηκε » στην  οικογένειά του αστραπιαία…

Θέλετε να μάθετε τί έγινε;

Θα διαβάσετε αυτή την καταπληκτική ιστορία της Γλυκερίας Γκρέκου και θα νιώσετε κι εσείς πως η μαγεία είναι παντού, όταν υπάρχει καλοσύνη, μοίρασμα, αλληλεγγύη, όνειρο και πεθυμιά μεγάλη!

Μια χριστουγεννιάτικη μεν ιστορία που κρύβει μέσα της όλο το νόημα της μεγάλης γιορτής και διαβάζεται όλο το χρόνο. Γιατί; Μα πρώτα απ’ όλα γατί έχει μια πρωτοτυπία, είναι διασκεδαστική, έχει πλοκή, περιπέτεια και πολύ χιούμορ.

Καταλύει τα στερεότυπα που καλά κρατούν ακόμα και στις μέρες μας. Οι ταμπέλες που όλοι βάζουμε χωρίς να έχουμε προσωπική άποψη κάποιες φορές, καταρρίπτονται εντελώς.

Ξέρουμε όλοι τι πιστεύει ο λαός για τα μυρμήγκια και τα τζιτζίκια… Για να δούμε λοιπόν μήπως πραγματικά είναι όλα… μύθος;

Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται;

Και τα όνειρα; Τι κάνουμε για αυτά; Τα κυνηγάμε μέχρι εκεί που δεν φανταζόμαστε ή τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία;  Μόνο τολμώντας και πιστεύοντας στον εαυτό μας θα καταφέρουμε να έχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Χριστούγεννα έρχονται οι Φουρνικάκηδες και οι Τζιτζικάκηδες θα σας κρατήσουν μια απίστευτη συντροφιά σε μια περιπέτεια πολύ διαφορετική και γιατί Μαζί όλα είναι καλύτερα. Γιατί το να μοιράζεται η σκέψη, η χαρά, η αγωνία έχει περισσότερη ομορφιά και νιάξιμο!

Εικονογραφημένο από την Αλεξία Λουγιάκη, κατακόκκινο και άκρως Πρωτοχρονιάτικο!

Δείτε το εδώ και αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία : https://saiti.gr/product/christoygenna-me-nto-re-mi-tzitzikomermigkes-mazi/

*Χριστούγεννα με ΝτοΡεΜί Τζιτζικομέρμηγκες μαζί!, Γλυκερία Γκρέκου, εικ: Αλεξία Λουγιάκη, εκδ : Σαΐτης

Δημοσιεύτηκε στο Cretelive.gr στις 4 Δεκεμβρίου 2022 :Εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου