Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ο Πι κι ο Φι με τις σκανταλιές τους στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Μαράθου!

 Όλα μου τα παραμύθια είχαν μπει στο αυτοκίνητο από το ξημέρωμα και ύστερα από μια διαδρομή φανταστική βρεθήκαμε ψηλά, πολύ ψηλά σε ένα μικρό γραφικό και υπέροχο χωριό.

Ένα παλιό κτίριο που γύριζε πίσω στο χρόνο, αναμνήσεις δεκάδες από τα δικά μας μαθητικά χρόνια, το 1/θ Δημοτικό σχολείο Μαράθου και το 1/θ Νηπιαγωγείο του με μαθητές λιγοστούς αλλά αξιαγάπητους. Στολισμένο, γεμάτο χρώμα και μυρωδιές!


Σαν να μπήκαμε σε μια χρονομηχανή, όλοι μας…

«Σήμερα είναι Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021! Καλώς όρισες κ.Ελένη»

Έτσι έγραφε στο πίνακα η κ. Φρόσω και με το τεράστιο χαμόγελο που ξεπέρασε και τη μάσκα μου άρχισα να ανοίγω τα σεντούκια και ένας ένας οι χάρτινοι ήρωες μου ξεπηδούσαν μαγεμένοι και χαμογελαστοί.

Το σκηνικό παραμυθένιο, το σχολείο μαγικό…

Όλοι τους ήταν εκεί… Η μάγισσα Χρωματούσα, η Καμέλια, ο Πρίγκιπας Χαρταετός, το Μπρόκολο από το περιβόλι του Σιγανού, ο Ασίντ βαθιά συγκινημένος και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημερών : Οι καλικάντζαροι…

Ο Πι, ο Φι κι ο Τρακατρούκας  στη πιο μεγάλη τους ώρα…

Παρθενική εμφάνιση του Πι και Φι και με σκανταλιές που ξεσήκωσαν ΟΛΟ το παραμύθι!

( Η νεράιδα Άχνη, ο κυρ Ανέστης ο Μπακάλης, ο κυρ Ηλίας ο ζαχαροπλάστης, ο κυρ Παναγιώτης ο ράφτης, ο κυρ Λεωνίδας ο Μυλωνάς  και …εγώ)

Χίλια τα ευχαριστώ, απέραντη αγάπη και χαρά εισέπραξα σήμερα…



Φρόσω, Δήμητρα, Μανώλια θα τα ξαναπούμε σίγουρα… Αυτό που κάνετε σε ετούτο το σχολείο αξίζει πολύ. Φανταστείτε πως εκεί φοιτούν μόνο δεκαεπτά παιδιά κι είναι όλα τους υπέροχα!














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου