Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Η πριγκίπισσα Χρυσή και ο μάγος Πλεονέκτης… στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν το βασίλειο της Πεταλουδάνθης που είχε για βασιλιά του τον Λέων, βασίλισσα την Ακριβή κι εκείνοι είχαν ένα κορίτσι χαρούμενο, έξυπνο, όμορφο κι ευγενικό την πριγκίπισσα Χρυσή!

Η μικρή πριγκίπισσα μια μέρα που έπαιζε με τις φίλες της την χρυσή της μπάλα στο λιβάδι δίπλα στο παλάτι, κατάφερε με ένα χτύπημα να την στείλει κάτω από ένα δέντρο. Εκεί ακριβώς καθόταν ένας γεράκος λίγοι διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Με πράσινο παντελόνι, με πορτοκαλί ρόμπα, με άσπρη γενειάδα και βιολετί μυτερό καπέλο. Κι όλα καλά μέχρι εδώ, όμως ετούτος ο γεράκος είχε φάει την μπάλα κατακούτελα κι ένα καρούμπαλο μεγάλο και φωτεινό είχε εμφανιστεί στο μέτωπό του. Για κάποιο λόγο η πριγκίπισσα Χρυσή αν και ευγενικά του ζήτησε συγγνώμη έβαλε μετά  τόσο δυνατά γέλια που δεν μπορούσε να κρατηθεί ούτε για μια στιγμή. Ο Γεράκος που ήταν ο Μάγος Πλεονέκτης της έδωσε τότε μια …κατάρα που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της πριγκίπισσας Χρυσής. Στη γλώσσα της πια ήταν η λέξη «θέλω» για καθετί που έβλεπε μπροστά της και δεν χόρταινε ακόμα και με τις πιο παράλογες απαιτήσεις. Όπως ας πούμε ζήτησε από την υπηρέτρια της να της δώσει την φούστα της. Η Φλώρα, η  υπηρέτρια ένιωσε στενάχωρα και ντροπιαστικά. Κι όταν ήλθε η στιγμή να  γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη αρχίσαν να συμβαίνουν τα πιο περίεργα πράγματα. Κατάλαβε με την βοήθεια της Φλώρας τι σημαίνει πλεονεξία, λύτρωση, συμπόνια, αληθινή φιλία και αγάπη.

Μια «καληνύχτα» πολύ ξεχωριστή. Ένα βιβλίο από την αγαπημένη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο που έγραψε η Κατερίνα Σέρβη και εικονογράφησε η Ναταλία Καπατσούλια!

Μια ιστορία γεμάτη μαγεία των παλιών καλών παραμυθιών και μηνύματα για την συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους, για τις αξίες και τα «θέλω» μας. Ένα παραμύθι που βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις. Μια ιστορία που διδάσκει χωρίς διδακτισμό και βάζει στο μυαλό των παιδιών με βιωματικό τρόπο τις προτεραιότητες στη ζωή και τα σημαντικά της. Τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν τόση ευτυχία ειδικά όταν προσφέρονται απλόχερα ή κατακτούνται με βίαιο τρόπο.

Ευφάνταστη ιστορία με πλοκή και πλούσιες εικόνες που τους έδωσε ζωντάνια η Ναταλία Καπατσούλια με τον δικό της πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στις εκφράσεις και τα σκίτσα. Η Κατερίνα Σέρβη έφτιαξε μια πολύ όμορφη ιστορία για την πλεονεξία δημιουργώντας χαρακτήρες που τα παιδιά θα θυμούνται κάθε φορά που τα «θέλω» τους θα αυξάνονται.


Να την ψάξετε τούτη την ολοκαίνουργια «καληνύχτα»! Αξίζει να μπούμε στο νόημα των αληθινών …αξιών!

Μπορείτε να ακούσετε την ιστορία κατεβάζοντας την εφαρμογή Qr code reader στο τάμπλετ ή το κινητό της και σκανάροντας τον  κωδικό που θα βρείτε μέσα στο βιβλίο!

Ξεφυλλίστε εδώ τις πρώτες του σελίδες: https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82

*Η Πριγκίπισσα Χρυσή και ο Μάγος Πλεονέκτης, Κατερίνα, Σέρβη, εικ: Ναταλία Καπατσούλια, εκδ. Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου