Το παραμύθι της βροχής

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η Πολιτεία των Παπουτσιών στα Παραμύθια του Σαββάτου στις Φυλλοσοφίες!

Στα Παραμύθια του Σαββάτου ζωντάνεψε  ο μοναδικός Ιππόλυτος, ένα παπουτσής ξυπόλυτος το
Σάββατο  7 Δεκεμβρίου 2019 στις 17.30 το απόγευμα στο ιστορικό καφέ – γλυκοπωλείο τις Φυλλοσοφίες στην καρδιά του Ηρακλείου!

Ένα υπέροχο παραμύθι αφηγήθηκε η Ελένη Μπετεινάκη παρέα πάντα με τις κούκλες της. 

Ο Ιππόλυτος είναι ένας τεχνίτης παπουτσιών που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του γιατί ο πόλεμος είχε ριζώσει εκεί για τα καλά. Που αλλού θα μπορούσε να πάει εκτός από την φημισμένη πολιτεία των Παπουτσιών; Μόλις όμως έφτασε εκεί ο φύλακας της Μεγάλης Πύλης τον σταμάτησε. Βλέπετε αν και παπουτσής ήταν ξυπόλυτος κι αυτό απαγορευόταν ρητά για όλους στην πολιτεία των παπουτσιών…


Κι ακούσαμε όλη την ιστορία τις χαρές, τις απογοητεύσεις , τις δοκιμασίες του Ιππόλυτου  στην πιο τρανή πολιτεία και καταλάβαμε  πως μόνο με θάρρος, τόλμη και  φωνή που δεν φοβάται να υψωθεί όταν πρέπει ίσως ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος!

Και σαν τέλειωσε το παραμύθι φτιάξαμε κι εμείς παπούτσια από χαρτί . Και βάλαμε χρώμα και γράψανε μυστικά και όνειρα πάνω τους να μας ταξιδεύουν πάντα για καλό και μακρυά...

Κατασκευή κουκλών : Εύη Αλμπαντάκη


(Βασισμένο στο παραμύθι του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη, η πολιτεία των Παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο)


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου