Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης την 1η Κυριακή του Νοέμβρη...



Και ξεκινήσανε οι Κυριακές των Παραμυθιών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11:00 ήταν εκεί η Ελένη Μπετεινάκη και αφηγήθηκε το παραμύθι της μάγισσας Χρωματούσας 

"Ήταν μια φορά κι ένα καιρό μια μικρή μάγισσα λίγο διαφορετική απ΄ όσες ξέρουμε να ζουν στα παραμύθια. Λάτρευε τα χρώματα και αντί για σκούπα ταξίδευε με ένα τεράστιο πινέλο μαγικό κι έβαφε τις μέρες, τις εποχές, τη γη και τον ουρανό με χίλια χρώματα και τις νύχτες τρύπωνε μέσα στα παραμύθια. Μόλις έμπαινε το φθινόπωρο η παλέτα της γέμιζε με τα πιο ζεστά χρώματα. 
 Μαζί με την κατακόκκινη γάτα της την Καμέλια έβαφαν τις μέρες πορτοκαλί, κίτρινες, κόκκινες, και χρυσαφί. Ένα βράδυ όμως που είχαν μπει στο παραμύθι του Νοέμβρη ένας παράξενος επισκέπτης εμφανίστηκε! Ο Μάγος Αταίριαστος άπλωσε παντού μαύρο!"

Και γέμισε παιδιά ο τρίτος όροφος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Άκουγαν προσεκτικά το παραμύθι και συχνά έπαιρναν μέρος στη δράση του. Στο μαγικό δάσος συνέβησαν τόσα πολλά ετούτο το πρωινό που θέλησαν στο τέλος με  τέμπερες και  πινέλα να το ζωγραφίσουν σε χαρτί του μέτρου με τα χρώματα που τους έδωσε ο Νοέμβρης.

Κι ύστερα κάθε παιδί πήρε μαζί του ένα φύλλο από το δάσος της Χρωματούσας κι ένα μικρό καπέλο που σαν του το 'βαζαν εκείνο γινόταν κούκλα "ζωντανή".

Μια τεράστια αγκαλιά από μένα και αμέτρητα ευχαριστώ για την παρουσία και συμμετοχή σας... 

Ίσαμε την επόμενη φορά ...




















 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου