Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πρεμιέρα στα Παραμύθια του Κόσμου και της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!


Χίλια καλώς ορίσατε.... 

Ένα ξωτικό του δάσους  ξεκίνησε για φέτος τη σεζόν στα Παραμύθια της Κυριακής, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.  Ένα μολύβι παράξενο, χρωματιστό και πελώριο έφερε δώρο στην Ελένη Μπετεινάκη για να γράφει τις ιστορίες του  κόσμου, να μην ξεχνιούνται. Κι ύστερα μπήκαν όλοι μαζί, παιδιά, ήρωες και ξωτικό στο μαγεμένο δάσος της Φαντασίας να ανακαλύψουν τα χρώματα του φθινοπώρου και …τη Χρωματούσα. 

Η Χρωματούσα είναι η  πιο Χρωματιστή μάγισσα των Παραμυθιών !  Μαζί  με την γάτα της την Καμέλια προσπάθησαν να φτιάξουν χρώματα όπως το κίτρινο, το καφέ, το πορτοκαλί, το πράσινο, το χρυσό και το κόκκινο. Τα δέντρα όλα είχαν ρίξει τα φύλλα τους κι έπρεπε κάποιος να «ζωγραφίσει …το φθινόπωρο!  

Κι έτσι κύλισε τούτο το παραμύθι... Ακούσαμε και μάθαμε τα κατορθώματα του πιο  φοβερού Μάγου, του Αταίριαστου που κατέστρεφε ότι έφτιαχνε μέρα και νύχτα η Χρωματούσα….
Καταλάβαμε τι σημαίνει μοναξιά, κοροϊδία και πόσο σπουδαίο είναι να λες συγνώμη, ευχαριστώ και να έχεις φίλους….

Κι αφού τέλειωσε το μαγικό παραμύθι των Χρωμάτων, ένα δέντρο έφτιαξε ο καθένας φθινοπωρινό με πινέλα και μπογιές πάνω σε χαρτί του μέτρου.  Φεύγοντας  κάθε παιδί πήρε κι  ένα φύλλο από το μαγεμένο δάσος,  συντροφιά για να θυμάται μια πολύ χαρούμενη και ζωντανή μέρα...

Γέμισε όλος ο όροφος με χαρούμενες φωνές , χρώματα και μαγεία την Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. 

«-Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια ακόμα πιο μεγάλη αγκαλιά σε όλους όσους ήρθατε Κυριακάτικα στο Μουσείο για να ακούσετε παραμύθια. Πραγματικά γέμισε και η δική μου ψυχή . Ίσαμε την επόμενη Κυριακή στις 2 του Δεκέμβρη και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα , που η κόκκινη κλωστή των παραμυθιών θα μας ταξιδεύει σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες…» 



*Οι κούκλες των Παραμυθιών είναι από το Κουμπί και το Βελόνι ( Εύη Αλμπαντάκη)

Ελένη Μπετεινάκη


Δημοσιεύτηκε στο Cretalive.gr:https://www.cretalive.gr/culture/premiera-sta-paramythia-toy-kosmoy-kai-ths-kyriakhs-sto-moyseio-fysikhs-istorias-krhths

και στην εφημεριδα ΠΑΤΡΙΣ: https://www.patris.gr/2018/11/05/premiera-sta-paramythia-tis-kyriakis/


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου