Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η Μαρμελαδού ...στις Φυλλο...σοφίες στα Παραμύθια του Σαββάτου!


Η Μαρμελαδού* γέμισε χρώμα και συναισθήματα τις Φυλλο…σοφίες!

Και βραδιάζει νωρίς πια κι είναι ώρα πολύτιμη για παραμύθια…

Χουχουλιάρικα και με μπόλικη γλυκασιά Τα Παραμύθια του Σαββάτου με αφηγήτρια πάντα την Ελένη Μπετεινάκη, έδωσαν μια  άλλη νότα στον πρώτο όροφο στις Φυλλο…σοφίες, στην καρδιά του Ηρακλείου,  το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, εκεί κάπου στις 5.00 το απόγευμα!



Ήταν μια φορά και δυο καιροί , έλεγε στο παραμύθι που έγραψε η Αλεξάνδρα Μητσιάλη, ένα κορίτσι η Νίνα, που φτιάχνε μαρμελάδα κατακόκκινη από μια συνταγή μυστική που της είχε μάθει η γιαγιά της. Όποιος τη δοκίμαζε γέμιζε με  χαρά. Κι ήταν αιτία αυτή η μαρμελάδα να σταματήσει ολόκληρος πόλεμος και να αλλάξει η διάθεση ενός βασιλιά άπληστου, εγωιστή και κακότροπου… Γέμισε την ψυχή του με αναμνήσεις, όνειρα, ελπίδα, ομορφιά κι…αγάπη.

Και ζωντάνεψε  η ιστορία με ένα σωρό κούκλες  που φτιάχτηκαν από το Κουμπί και το Βελόνι, ειδικά για τούτο δω το παραμύθι!




Κι ύστερα έπεσαν σαν βροχή τα χρώματα, οι λέξεις, τα …συναισθήματα και κλείστηκαν σε μικρά γυάλινα βαζάκια, σαν μάθαμε το φοβερό μυστικό της Νίνας.  Και δοκιμάσαμε τούτη την μαρμελάδα που ΄χαν φροντίσει στις Φυλλος…σοφίες να μάθουν την μυστική συνταγή και να μας προσφέρουν το πιο μαγικό  και κατακόκκινο γλύκισμα που γέμισε και τις δικές μας ψυχές με χαρά, ομορφιά και γλύκα περισσή!






Ίσαμε την επόμενη φόρα την Κυριακή στις 2 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που τα παραμύθια μπαίνουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και θα συνεχίσουν για τα επόμενα Σάββατα στις Φυλλο…σοφίες!

*( Μια διασκευή από το ομώνυμο παραμύθι της Αλεξάνδρας Μητσιάλη που κυκλοφορεί από  τις εκδόσεις Πατάκης)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου