Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η μάγισσα Χρωματούσα «βάφει» το φθινόπωρο …


43ο Δημοτικό ΣχολείοΑπλά ξεχωριστό!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018... Με τα πρωτάκια του σχολείου... 

Ελευθερία Καλούδη μια δασκάλα που αγαπά πολύ τα παιδιά, τα βιβλία, τη δουλειά της και …την κούραση. 

Φανταστείτε τώρα να πηγαίνεις σε ένα σχολείο, προσκεκλημένη στη βιβλιοθήκη του και να αντικρίζεις τις δασκάλες ντυμένες μάγισσες, να μπαίνουν μαζί με τα παιδιά  στο ρόλο πριν καν ξεκινήσεις το παραμύθι και να μαθαίνεις πως τούτοι οι άνθρωποι αυτό το κάνουν …συνέχεια.
Απόγευμα πήγα… που οι εκπαιδευτικοί ξεκουράζονται , σε κανονικές συνθήκες. Μάλλον όχι όλοι, όχι αυτοί που έχουν μέσα τους το φως, την όρεξη, την ελπίδα και το πείσμα!

Η Μάγισσα Χρωματούσα έμεινε άφωνη στην αρχή. Τι να πρωτοθαυμάσει , τι να πρωτοδεί. Μια βιβλιοθήκη πελώρια για σχολείο; Παιδιά χαρούμενα, να ξεφυλλίζουν, να προσέχουν και να …ξέρουν για τα βιβλία; 

Πήρε λοιπόν κι εκείνη  το μαγικό της πινέλο κι αφού συνήλθε απ΄όλες εκείνες τις μαζεμένες εκπλήξεις, άρχισε να βάφει με την μαγική της  παραμυθόσκονη …τις μύτες των μικρών και των μεγάλων. Κι η ιστορία ξεκίνησε και έμαθαν  όλοι ποια είναι τούτη η μαγισσούλα και γιατί είναι διαφορετική από τις άλλες. Γνώρισαν και τον φοβερό μάγο, τον Αταίριαστο ,κι την παμπόνηρη γάτα της Χρωματούσας,  την Καμέλια. Η πολύχρωμη μάγισσα είχε ένα σχέδιο για όλα τα παιδιά, τούτο το απόγευμα.
Τους κρατούσε όλα τα χρώματα που ‘χε φτιάξει με τα μαγικά της πινέλα για να χρωματίσουν το φθινόπωρο, το μαγεμένο δάσος ,και να βάλουν φύλλα παντού…
Και κύλησε σαν τι νερό η ώρα και νοιώσαμε όλοι τη μαγεία των ανθρώπων που ακόμα ονειρεύονται, των παιδιών και των παραμυθιών!
Η Χρωματούσα, ο Αταίριαστος ακόμα και η Καμέλια θέλουν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε  όλους εκείνους του δασκάλους που πραγματικά  δεν λογαριάζουν τον χρόνο, τη δουλειά, την κούραση. Που για αυτούς υπάρχουν μόνο τα παιδιά, τα βιβλία και το μεράκι τους. Που ανοίγουν απογεύματα την βιβλιοθήκη του σχολείου και κάνουν… θαύματα!
Αυτούς τους δασκάλους,ναι, τους υποστηρίζω και πάντα μου δίνουν κι έμενα δύναμη  κι ας ήταν χθες μια μέρα πολύ φορτωμένη και απίστευτη. Αυτό που εισέπραξα από όλα τα παιδιά , από την διάθεση  δασκάλων και γονιών που έφεραν  τα παιδιά τους, όλα τα παιδιά τους, σε μια δράση που είχε σαν θέμα της ένα βιβλίο , σε μια αφήγηση παραμυθιού, Δευτέρα απόγευμα και με  χίλια δύο αλλά εξωσχολικά για μένα ήταν  τιμή. Ήταν  χαρά και επιτέλους …δικαίωση. Δικαίωση για αυτό που «υπηρετώ» χρόνια πια …Το παιδικό βιβλίο και τα παραμύθια!

Ελευθερία σε ευχαριστώ με την καρδιά μου  για το απίθανο απόγευμα. Πραγματικά  αξίζει αυτό που έχεις δημιουργήσει. 

Όλους όσους ήταν εκεί ευχαριστώ την  Ειρήνη, την Βάλια, την Αγγελική, τον Κωστή! Είστε όλοι υπέροχοι και να συνεχίσετε πάντα με το ίδιο μεράκι…

Ίσαμε την επόμενη φορά...
 Ελένη Μπετεινάκη










 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου