Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η Νεράιδα Σερπαντίνα και ο Πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος…στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Κι ήταν η Δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς και Τα Παραμύθια του Σαββάτου κίνησαν για τις Φυλλο…σοφίες, το ιστορικό γλυκοπωλείο της πόλης του Ηρακλείου για ένα παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη επίκαιρο όσο ποτέ…

Κάπως έτσι άρχισαν όλα με ένα κουβάρια από πολύχρωμε κλωστές …σαν Σερπαντίνες:
Ήταν  μια φορά και δύο καιροί ,σε ένα μαγεμένο δάσος ,ένα μικρό φτωχικό σπιτάκι που μέσα του ζούσε ένα κορίτσι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη…Στο κάστρο πάλι στην άκρη του μαγεμένου δάσους ζούσε ένα αγόρι , ένας μικρός πρίγκιπας, που όλη την μέρα έφτιαχνε φανταστικές μάχες και πότε γινόταν ιππότης, πότε πειρατής και πότε πότε ανέβαινε στα δέντρα κι κοιτούσε πέρα μακριά κι ονειρευόταν….

Η συνέχεια άκρως συναρπαστική με τη μάγισσα Χαλάστρα να μην αφήνει να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των δύο νέων. Όπου υπάρχει όμως η αγάπη κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο…
Όλα αυτά συνέβησαν στις Φυλλο…σοφίες την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30 το πρωί με την αφήγηση της Ελένης Μπετεινάκη  με αποκριάτικη διάθεση και κούκλες αγαπημένες. 



Κι όταν όλα τέλειωσαν και οι αλήθειες βγήκαν στο φως φτιάξαμε μάσκες με μορφή ζώων από το μαγεμένο δάσος της Μάγισσας Χαλάστρας.

Ίσαμε το επόμενο Σάββατο στις 17 του Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. που τα Παραμύθια του Σαββάτου ζωντανεύουν  στο Νησί του Χαρταετού  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.




 Φωτ: Μύριαμ Χατζημιχαήλ
Λίτσα Ζωγραφάκη












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου