Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μία διεθνής γιορτή για το παιδικό βιβλίο που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου !

Με αφορμή λοιπόν την γιορτή των ερωτευμένων μα και την άλλη εκείνη που δεν είναι πολύ γνωστή στη χώρα μας ( International  Book Giving Day 14th February)  ας γνωρίσουμε αυτήν την ημέρα προσφέροντας …κι εμείς ένα παιδικό βιβλίο για κάθε παιδί...

Τι είναι  η International  Book Giving Day;

Μία διεθνής γιορτή για το παιδικό βιβλίο που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  14 Φεβρουαρίου με ένα και μόνο στόχο: Να « περάσουν» τα βιβλία στα χέρια όλο και περισσότερων παιδιών και σαν σύμβολο έχουν τη φράση :Μοιράζοντας  την αγάπη για το βιβλίο!

Η μέρα αυτή καθιερώθηκε και στηρίζεται σε εθελοντική πρωτοβουλία 100% με στόχο την αύξηση της πρόσβασης των παιδιών και τον ενθουσιασμό τους για τα βιβλία. Έχει λοιπόν σαν στόχο την ενθάρρυνση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να δώσουν ένα βιβλίο σε ένα παιδί  εκείνη την ημερομηνία την 14η Φεβρουαρίου.

Τα περισσότερα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν βιβλία.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ένα τρίτο των παιδιών δεν κατέχουν τα βιβλία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δύο τρίτα των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας δεν έχουν βιβλία.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την ημέρα αυτή;

ü δώρο ένα βιβλίο σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας,

ü να αφήσουμε ένα βιβλίο σε μια αίθουσα αναμονής για τα παιδιά να διαβάσουν

ü να δωρίσουμε  ένα μεταχειρισμένο απαλά βιβλίο σε μια τοπική βιβλιοθήκη, νοσοκομείο ή καταφύγιο ή σε μια οργάνωση που διανέμει τα χρησιμοποιημένα βιβλία για παιδιά που έχουν ανάγκη σε διεθνές επίπεδο.


Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να υποστηρίξουν το έργο των μη κερδοσκοπικών  οργανισμών  (π.χ. φιλανθρωπικά ιδρύματα) για εκείνη την ημέρα αλλά και ολόκληρη τη χρονιά  να δώσουν  τα βιβλία για τα παιδιά,  εκατοντάδες οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως : Room to Read (international), Books for Africa (international), Book Aid International (international), The Book Bus (international), First Book (U.S.), Reading is Fundamental (U.S.), Reach Out and Read (U.S.), Pratham Books (India), Indigenous Literacy Foundation (Australia), The Footpath Library  (Australia), Nalibali (South Africa) and Duffy Books in Homes (New Zealand).

Περισσότερες πληροφορίες :http://www.cretalive.gr/culture
 και  :https://www.daysoftheyear.com/days/international-book-giving-day/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου