Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Οι «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»* ζωντάνεψαν στα «Παραμύθια του Σαββάτου»…



Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι το βιβλιοπωλείο “Δοκιμάκης” γέμισε με …μάγειρες, κουτάλες, μαγεία και παραμύθια. Ένας πρίγκιπας που ένοιωθε μοναξιά, ένας βασιλιάς που τα ήξερε όλα  και μια χώρα μαγική. O Ταραμπίμ Χούμους από την Ανατολή και o Ιγνάτιος Φρατζολέ από την Δύση δυο παμπόνηροι , διάσημοι και καταπληκτικοί μάγειρες ,έκαναν τα πάντα για να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη του νεαρού πρίγκιπα μέσα από ένα σωρό ευτράπελα και περιπέτειες. Ίσαμε που ταξίδεψαν όλοι μαζί στη Χώρα της Σκέψης, για να μάθουν, να καταλάβουν, να νοιώσουν πως …εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να ακούμε τα παιδιά μας …πιο προσεκτικά. Πρέπει να είμαστε λιγότερο εγωιστές και πως οι παράλογες  απαιτήσεις μας και οι λαθεμένες απόψεις περί ανατροφής είναι μέλλον καταστροφικές. 

Αυτό το παραμύθια αφηγήθηκε η  Ελένη Μπετεινάκη σε μια διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο : Οι Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, των εκδ. Παπαδόπουλος.





Οι κούκλες που συνόδευσαν την αφήγηση ήταν όπως πάντα από το Κουμπί και το Βελόνι και  οι κούκλες που φτιάξανε όλοι μαζί με τις ξύλινες κουτάλες θα μείνουν για πολύ καιρό στην ψυχή των παιδιών να τους θυμίζουν πως τα παραμύθια λένε πάντα αλήθεια και πως έχουν τη δύναμη να μαλακώνουν και τις πιο σκληρές καρδιές , άπληστων και παράλογων αρχοντάδων  που νομίζουν  πως το να παίζει κάποιος είναι  χάσιμο χρόνου. 

Μα η ζωή όλων πως θα ήταν χωρίς …παιχνίδια; 

Ίσαμε την επόμενη φορά που τα «Παραμύθια του Σαββάτου» θα γεμίσουν χρώματα από διάσημους ζωγράφους και ιστορίες που κρύβουν όλοι οι σπουδαίοι  πίνακες ζωγραφικής.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου