Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η « Μάγισσα Χρωματούσα » συναντά τον Χ.Κ. Άντερσεν με την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου!



Κι ήταν η αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου 2016. Κι ήταν η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου ο διοργανωτής και το Πολύκεντρο του Δήμου Ηράκλειου γέμισε με …παραμύθια.

Τετάρτη απόγευμα, 6 του Απρίλη , στις 6.30 μ.μ.  κι επίσημος καλεσμένος το τιμώμενο πρόσωπο των ημερών, ο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Γενέθλιος ημέρα του η 2α Απριλίου και όλος ο κόσμος αφού ανεγνώρισε την μεγαλοφυΐα και το ταλέντο γιορτάζει κάθε χρόνο τούτη τη μέρα με χιλιάδες εκδηλώσεις …παντού. 

Η Ελένη Μπετεινάκη συντροφιά λοιπόν με την « κούκλα » του Άντερσεν και μπόλικη φαντασία, χρώμα, και σκέψεις μικρών παιδιών αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής του μεγάλου παραμυθά και στη συνέχεια πως τον …συνάντησε κάποια στιγμή η « Μάγισσα Χρωματούσα». Κι ήρθε κι ο Μάγος Αταίριαστος μαζί τους κι η κατακόκκινη γάτα η Καμέλια κι όλοι μαζί ξετύλιξαν τα πολύχρωμα κουβάρια των παραμυθιών , του νου και της φαντασίας.


 
Και σαν τέλειωσαν οι ιστορίες και τα παραμύθια όλοι μαζί γονείς, παιδιά …και κούκλες φτιάξαμε το καπέλο της Χρωματούσας με τρόπο απλό και μοναδικό, σαν κι εκείνη!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου