Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

«Πως γράφτηκε η πρώτη επιστολή», στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης»… ζωντανά στα «παραμύθια του Σαββάτου»!«…Ήταν μια φορά και δύο καιροί, στις όχθες του ποταμού Βαγκάι, ένα πολύ πολύ ξεχωριστό παιδί, που αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στη μαμά του με ένα τρόπο αλλιώτικο, ζητώντας της να φέρει όσο πιο γρήγορα μπορούσε ένα μαύρο καμάκι στον ξεχασιάρη μπαμπά της,για να ψαρέψουν. Ένας ευγενικός Ξένος θα μπει σε μπελάδες, οι κυρίες των σπηλαίων θα ξεχάσουν τους καλούς τρόπους που ξέρουν και μια ολόκληρη φυλή θα αναστατωθεί. Κι όλα αυτά από τις μαγικές εικόνες που είχαν χαραχτεί από δόντι καρχαρία πάνω σε ένα φύλλο σημύδας… Ποιος να ήξερε τότε , πως αυτή ήταν η αρχή των πάντων, η πρώτη επιστολή είχε γραφτεί…».

Μια ιστορία για τους ανθρώπους των σπηλαίων, για εκείνα τα χρόνια τα πολύ παλιά, για τον τρόπο που άρχισαν σιγά σιγά να επικοινωνούν. Για τους Ξένους που πάντα ήταν …κόκκινο πανί και για ένα πολύ ξεχωριστό «αλφάβητο» που ο καθένας μπορούσε να το ερμηνεύσει όπως ήθελε.

Αυτά και άλλα πολλά μαγικά θα μας αφηγηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», η Ελένη Μπετεινάκη στα «Παραμύθια του Σαββάτου».
Μαζί της θα είναι και η Ρούλα Δούνη  με ένα σωρό μάσκες και παιχνίδια και ίσως να γράψουμε κι εμείς μια πολύ ξεχωριστή επιστολή για τους αγαπημένους μας με σύμβολα και «γράμματα» διαφορετικά.

Μια ιστορία που έγραψε ο  R. Kipling  και εικονογράφησε μοναδικά ο Νικόλας Ανδρικόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου