Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Οι γοργόνες, ο Ψαράς και η μουσική…!Οι γοργόνες λένε πως είναι πλάσματα μυθικά. Η φαντασία μας τις πλέκει όμορφες με μακριά μαλλιά και με ουρές πολύχρωμες που συνήθως αποπλανούν τους στεριανούς ή τους ταξιδιώτες. 

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι , στα Παραμύθια του Σαββάτου, στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», η Ελένη Μπετεινάκη θα μας αφηγηθεί μια ιστορία μοναδική, πλεγμένη με χίλιες δυο άλλες από εκείνα τα χρόνια τα παλιά. Η  Αλκμήνη είναι μια γοργόνα  αφέντρα της μουσικής που  ερωτεύεται έναν ψαρά  και μαζί  τους μαθαίνουμε  την δύναμη του τραγουδιού, της αγάπης και  της θάλασσας. Η Λητώ μια άλλη γοργόνα ξακουστή,  θέλει να γίνει άνθρωπος κι έτσι μπλέκονται οι ιστορίες και δυναμώνουν και γίνονται παραμύθια !

Κι σαν μάθουμε τι απέγιναν κι οι δύο,  θα φτιάξουμε τη δική μας γοργόνα και θα την έχουμε συντροφιά να μας θυμίζει τον ήχο των κυμάτων και της αγάπης. 

Τα παραμύθια είναι  βασισμένα στις ιστορίες της Λίλης Λαμπρέλλη, « τα παραμύθια της μουσικής» και στην Τέταρτη γοργόνα του Βασίλη Κουτσιαρή.

Οι κούκλες είναι δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη Από Το κουμπί και το βελόνι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου